Arnaud de Mareuil

Όπως η ζωή του ψαριού είναι στο νερό, η δική μου βρίσκεται στην χαρά και εκεί θα παραμείνει.

Arnaud de Mareuil

Ο Arnaud de Mareuil ήταν Γάλλος συγγραφέας και ποιητής γεννημένος στις 27 Μαΐου 1936 στο Παρίσι που πέθανε στις 15 Ιουνίου 2010. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με επτά παιδιά, σπούδασε στο γυμνάσιο Fénelon Sainte-Marie όπου και ανακάλυψε τους ποιητές με χριστιανική έμπνευση όπως ο Charles Péguy, ο Francis Jammes και ο Marie-Noël.

Εξέδωσε την πρώτη του συλλογή το 1969, αλλά από το 1956 συνεργάστηκε με κριτικές όπως η “La Nouvelle Revue Française” και η “Recherches et Débats du Centre catholique des Intellectuels Français”.

Σε ηλικία δεκαοκτώ ετών, γνώρισε τον Γάλλο γιατρό Pierre Parodi στο Μαρόκο, μία συνάντηση που αποτέλεσε σημείο καμπής στη ζωή του καθώς επρόκειτο για έναν χριστιανό συγγραφέα που είχε μαθητεύσει δίπλα στο Γκάντι. Το 1955 ο de Mareuil, μεταστράφηκε στη μη βία και όταν στάλθηκε στον πόλεμο στην Αλγερία και έγινε αντιρρησίας συνείδησης.

Τραυματισμένος από πυροβολισμό, επέστρεψε στη Γαλλία το 1958 και εντάχθηκε στην κοινότητα Arche που ιδρύθηκε από τον Lanza del Vasto. Σε αυτή την αγροτική κοινότητα, που στέκεται από δουλειά, φιλοξενία και προσευχή, εργάστηκε για τριάντα χρόνια ως φούρναρης και στη συνέχεια ως αγγειοπλάστης, ενώ συνέχισε να γράφει ποιήματα.

 

Σχετικά άρθρα