6 Ιδέες για ένα μοντέρνο αλλά λιτό μπάνιο

Τα βασικότερα στοιχεία ενός μπάνιου θα πρέπει να είναι το αίσθημα χαλάρωσης και καθαρότητας. Είναι, τελικά, το μέρος όπου πηγαίνουμε για όλα τα πράγματα προσωπικής υγιεινής και εκτός από μια τακτική ρουτίνα καθαρισμού του κεντρικό ρόλο παίζει σχεδιασμός του ώστε να αποπνέει φρεσκάδα.

Με μινιμαλιστικές σιλουέτες, δροσερά υλικά, σύγχρονο φωτισμό και υπερσύγχρονα υδραυλικά, τα μοντέρνα μπάνια είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ μορφής και λειτουργικότητος. Για αυτό παρακάτω θα ανακαλύψεις 6 ιδέες για μοντέρνα μπάνια με λιτή αισθητική.

1. Ανάδειξε τα φυσικά υλικά

Πολλοί είναι οι σχεδιαστές που προτείνουν να αναδείξεις τα φυσικά υλικά όπως το εκτεθειμένο τούβλο για μια πιο βιομηχανική αισθητική, ενώ ένας εντυπωσιακός μαρμάρινος πάγκος θα προσθέσει την απαραίτητη λάμψη.

2. Εμπνεύσου από την φύση

Προσθέτοντας αντικείμενα από την φύση ακόμη και φυτά δημιουργείς ένα ήρεμο, ήσυχο και υπερβολές περιβάλλον. Μπορείς να επιλέξεις ως κύριο υλικό το σκυρόδεμα και να βάλεις κλαδιά σε βάζο ή κάποια γλαστράκια. Το νεύμα στη φύση είναι πράγματι ένα κλασικό χαρακτηριστικό του μοντερνισμού.

3. Βάλε γυαλί

Επίλεξε γυαλί για την ντουζιέρα σου ή τους πάγκους και συνδύασέ το με χρωματιστό πλακάκι ιδανικά με μπλε. Μπορείς να προσθέσεις και μερικές λεπτομέρειες μαύρου σε περιγράμματα ή στον καθρέφτη.

4. Κινήσου σε ένα μόνο χρώμα

Το πλέον σίγουρα βήμα για ένα λιτό αλλά κομψό αποτέλεσμα είναι να κινηθείς σε μία μόνο χρωματική παλέτα και κατά προτίμηση τα παλ χρώματα. Αν σου αρέσει η ηρεμία και η διαχρονικότητα ένα λευκό ή κρεμ χρώμα είναι ιδανικό για να καλύψει ολόκληρο τον χώρο, τα είδη υγιεινής αλλά και τα διακοσμητικά.

5. Συνδύασε παραδοσιακά στοιχεία

Το μπάνιο δεν χρειάζεται απαραιτήτως να είναι μονόχρωμο και λιτό για να είναι μοντέρνο. Για ένα μοντέρνο μπάνιο με πιο παραδοσιακές προβολές, επίλεξε μια μαρμάρινη καμπίνα ντους και πάγκο και ντουλάπια με σε κάποια πιο έντονη απόχρωση. Για τα υδραυλικά οι τόνοι του ορειχάλκου δίνουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα ζεστασιάς.

6. Ιδιαίτερος νιπτήρας

Ο νιπτήρας είναι από τα κεντρικότερα στοιχεία του μπάνιου. Ένα ιδιαίτερο σχέδιο αυτού θα προσδώσει έναν πιο καλλιτεχνικό τόνο στο μπάνιο χωρίς να χρειαστεί να υπερβάλλεις στην διακόσμηση ή στα χρώματα.

Σχετικά άρθρα