Η Renee Zellweger μιλά για τα λάθος πρότυπα νεότητας της κοινωνίας και το πως νιώθει που μεγαλώνει

Η Renée Zellweger δεν έχει πρόβλημα με το να μεγαλώνει και σε πρόσφατη συνέντευξή της στους The Sunday Times δήλωσε πως λατρεύει τα 50, μοιράζοντας την άποψή της για τη γήρανση και την προσήλωση της κοινωνίας στη νεολαία.

Στα 50 «ένιωσα σαν μια εντελώς νέα αρχή χωρίς τις ανοησίες», είπε στο δημοσίευμα. «Είναι το σημείο όπου μπορείς να σταματήσεις να ακούς όλες αυτές τις φωνές στο κεφάλι σου και όλες αυτές τις προσδοκίες και προβολές που έχουν οι άνθρωποι από σένα και να γίνεις πιο αυθεντικός ο εαυτός σου», πρόσθεσε. «Λοιπόν, καλή τύχη όλα τα κορόιδα εκεί έξω γιατί πρέπει να επιβιώσετε πολλά για να φτάσετε στην ηλικία μου και έχω κερδίσει τη δύναμη και τη φωνή μου».

Η άποψή της για την γήρανση

Η μοναδική της άποψη για τη γήρανση είναι αρκετή για να σε κάνει να αποδεχθείς ότι μεγαλώνεις, και αυτό φαίνεται να είναι το σημείο που ήθελε να περάσει η ηθοποιός. «Εφόσον αποδεχόμαστε την ιδέα ότι η κοινωνία έχει εμμονή με τη νεολαία, τότε τη διαιωνίζουμε», συνέχισε. «Λοιπόν, πήγαινε να φτιάξεις τα μαλλιά σου ή να φτιάξεις το δέρμα σου ή πήγαινε εκείνη τη μέρα στο σπα ή οτιδήποτε άλλο σε κάνει να νιώθεις υπέροχα. Αλλά άφησε το ποιος είστε και τι συνεισφέρετε και πώς εκπροσωπείτε τον εαυτό σας σε αυτήν την ηλικία να σε οδηγήσει», είπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Zellweger μοιράζεται τις σκέψεις της για τη γήρανση. «Είναι προνόμιο», είπε στο InStyle μετά τα 50α γενέθλιά της. «Προτιμώ να γιορτάζω κάθε φάση της ζωής μου και να είμαι παρούσα σε αυτήν παρά να θρηνώ κάτι που έχει περάσει», είχε πει τότε. «Δεν είναι γήρανση. Είναι ωρίμανση! Είναι απόκτηση των πιο πολύτιμων πραγμάτων: εμπειρία και γνώση και χάρη και διορατικότητα».

Το πρόβλημα με την βιομηχανία ομορφιάς

Η σταρ του “Bridget Jones’s Diary” μοιράστηκε επίσης τις απόψεις της για το πρόβλημα με τη βιομηχανία ομορφιάς, ειδικά όσον αφορά τις διαφημίσεις και τα προϊόντα κατά της γήρανσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στους The Sunday Times. «Όλες αυτές οι διαφημίσεις που μας λένε ότι δεν χρειάζεται να φαινόμαστε στην πραγματική μας ηλικία αν απλώς αγοράζουμε όλες τις κρέμες και τις επισκευές τους και όλα αυτά τα σκουπίδια που θέλουν να μας πουλήσουν; Σκέφτομαι “τι λες ότι δεν είμαι πια πολύτιμη επειδή είμαι 53;». Αυτό λες;» διερωτήθηκε.

Αντί να προσηλώνεσαι σε ξεπερασμένα πρότυπα ομορφιάς, το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι αυθεντικός με τον εαυτό σου, σύμφωνα με την Zellweger. «Για να είσαι ζωντανή και όμορφη πρέπει να αγκαλιάζεις την ηλικία σου, διαφορετικά ζεις απολογητικά και για μένα αυτό δεν είναι καθόλου όμορφο», είπε στους Sunday Times.

Σχετικά άρθρα