5 φυτά εσωτερικού χώρου που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει με όαση

Τα μικροσκοπικά φυτά εσωτερικού χώρου είναι αξιολάτρευτα σε τραπεζάκια και κομοδίνα, αλλά τα μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου και τα δέντρα εσωτερικού χώρου προσφέρουν μία διαφορετική αισθητική. Πράγματι, μόνο μερικά ψηλά φυτά σε στρατηγική τοποθεσία είναι το μόνο που χρειάζεται για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε όαση γρήγορα και εύκολα.

Τα μεγάλα φυτά είναι πιο ακριβά από τις επιτραπέζιες εκδόσεις τους για αυτό και πρέπει να σιγουρευτείς ότι θα μπορείς να φροντίζεις σωστά το φυτό ώστε να ευδοκιμήσει. Τα περισσότερα παράθυρα με ανατολικό, νότιο και δυτικό προσανατολισμό παρέχουν άφθονο έντονο φως για φυτά που χρειάζονται πολύ φως. Τα παράθυρα με βόρεια πλευρά, ωστόσο, είναι πιο σκοτεινά για τα περισσότερα φυτά, ειδικά κατά τις μέρες του χειμώνα.

Το πότισμα είναι το επόμενο θέμα, φροντίστε να αισθανθείς το χώμα και μην ποτίσεις άλλο εάν είναι ακόμα υγρό ή κολλάει στο δάχτυλό σου. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου είναι τροπικής προέλευσης, επομένως τους αρέσει να στεγνώνουν ελαφρά μεταξύ των ποτισμών.

1. Μπαμπού σε γλάστρα

Ένα φυτό μπαμπού σε γλάστρα είναι όμορφο σε μια είσοδο, στο γραφείο στο σπίτι ή σε οποιαδήποτε αχρησιμοποίητη γωνιά που θα μπορούσε να του προσφέρει λίγη ζωντάνια. Μερικά καλλιεργούνται σε νερό επομένως πρέπει να αλλάζεις μόνο το νερό κάθε εβδομάδα και δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά άλλα. Ανέχεται επίσης αρκετά χαμηλά επίπεδα φωτισμού.

2. Φυτό φίδι

Εάν είσαι αρχάριος/α στην περιποίηση ενός φυτού το φυτό φίδι είναι η καλύτερη επιλογή για σένα. Είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου στη φροντίδα και βασικά ευδοκιμεί με την παραμέληση, ακόμα κι αν ξεχάσεις να το ποτίσεις για μερικές εβδομάδες. Απλά μην το ποτίσεις υπερβολικά.

3. Εσπεριδοειδές δέντρο

Τα εσπεριδοειδή έχουν άνθη με γλυκιά μυρωδιά που θα μετατραπούν σε μικροσκοπικά λεμόνια ή πορτοκάλια. Αυτό είναι ένα φυτό που χρειάζεται τόνους έντονο φως, οπότε τοποθέτησέ το σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Του αρέσει να είναι σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι, αλλά βάλε το μέσα πριν πέσει η θερμοκρασία την νύχτα.

4. Monstera

Τα φυτά Monstera είναι στη μόδα τα τελευταία χρόνια γιατί είναι απλά όμορφα! Προτιμούν το έντονο φως, αλλά μπορούν επίσης να προσαρμοστούν σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού. Άφησέ τα να στεγνώνουν ανάμεσα στα ποτίσματα για να μην μαραθούν.

5. Φοίνικας

Εάν θέλεις μια δραματική, τροπική εμφάνιση αλλά δεν έχεις πολλά ηλιόλουστα σημεία στο σπίτι σου, ένας φοίνικας στο σαλόνι είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι ανεκτικά σε μέτρια έως χαμηλά επίπεδα φωτισμού και μέση υγρασία. Πότισε όταν στεγνώσει ελαφρώς.

Σχετικά άρθρα