Η Tess Holliday δεν θέλει οι άνθρωποι να κάνουν αισθητικές επεμβάσεις για να ταιριάζουν σε μια τάση

Το μοντέλο Tess Holliday έχει ένα μήνυμα για εκείνους που μπορεί να αναζητήσουν προαιρετικές αισθητικές επεμβάσεις: “Μην κάνετε τίποτα στο σώμα σας για να ταιριάζει σε μια τάση. Μην το κάνετε”. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους μέσω ενέσιμων, αισθητικών επεμβάσεων και μελέτες δείχνουν ότι η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξάνει την επιθυμία για τέτοιες διαδικασίες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tess Holliday (@hollidaytess)

Η Holliday συνειδητοποίησε πρόσφατα ότι οι άνθρωποι αναζητούσαν μοντέλα plus-size, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας και της Ashley Graham ειδικά για πλαστική χειρουργική που αφορά τους γλουτούς. Το περιοδικό New York Times ονόμασε αυτές τις επεμβάσεις μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της περασμένης δεκαετίας και περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έκαναν αυξήσεις γλουτών μόλις το 2020.

Είναι επίσης αδύνατο να μιλήσουμε για τη βραζιλιάνικη ανύψωση γλουτών χωρίς να αναγνωρίσουμε την προβληματική φύση της αντιμετώπισης ενός σωματότυπου που συνδέεται ειδικά με αφρικανούς απογόνους ως ένα αγαθό που οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν, ενώ είναι στην τάση.

Δεν κατακρίνει κανένα

Αν και η Holliday δεν είναι εδώ για να ντροπιάζει κανέναν που αναζητά αυτές ή άλλες αισθητικές επεμβάσεις, δεν θέλει οι θαυμαστές και οι followers να διακινδυνεύουν την υγεία και την ευημερία τους ενώ κυνηγούν τις τάσεις. “Είμαι υπέρ της πλαστικής χειρουργικής. Είμαι υπέρ να κάνεις ό,τι θέλεις να κάνεις με το σώμα σου. Έχω κάνει τατουάζ πάνω μου στην Ντόλι [Πάρτον] για κάποιο λόγο”, είπε η Holliday στο κλιπ. “Είμαι εδώ για να σας υπενθυμίσω ότι αυτές είναι τάσεις”.

 

Όπως προτείνει η Holliday στο TikTok της, η αυξητική γλουτών είναι μια δυνητικά επικίνδυνη διαδικασία. Εάν δεν εκτελεστεί σωστά, οι χειρουργοί μπορούν κατά λάθος να εγχύσουν λίπος σε ένα αιμοφόρο αγγείο και να το φράξουν, προκαλώντας την είσοδο του λίπους στην κυκλοφορία του αίματος.

Εάν συμβεί αυτό, το λίπος μπορεί να ταξιδέψει μέσω των φλεβών στους γλουτούς στις πνευμονικές αρτηρίες και στην καρδιά, προκαλώντας λιπώδεις εμβολές. Οι λιπώδεις εμβολές μπορεί να είναι απίστευτα σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε θάνατο. Η διαδικασία μπορεί επίσης να προκαλέσει μετανάστευση λίπους κάτω από τον μυ, που οδηγεί σε ρήξεις γλουτιαίου.

Μεγάλο το ποσοστό θνησιμότητας

Πίσω το 2018, πολλές εταιρείες πλαστικής χειρουργικής δημιούργησαν μια κοινή ομάδα εργασίας για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τους κινδύνους της προσθετικής γλουτών, οι οποίες έχουν πολύ υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Το ποσοστό θνησιμότητας έχει βελτιωθεί από ένα στα περίπου 3.400 άτομα το 2017 σε ένα στα σχεδόν 15.000 το 2019, σύμφωνα με μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο Aesthetic Surgery Journal.

Η Holliday παραδέχεται ότι έχει κάνει μπότοξ και ότι έχει lip fillers αλλά ζητά από τους θαυμαστές της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η Holliday ολοκληρώνει το βίντεό της με ένα μήνυμα για το να αγκαλιάζεις ποιος είσαι. “Μου έλεγαν σε όλη μου τη ζωή ότι αυτό που είμαι δεν ήταν αρκετά καλό και έχω βγάλει χρήματα από το πώς είμαι. Γι’ αυτό μην το αλλάξεις. Αν το θέλεις, ωραία, αλλά μην νιώθεις ότι πρέπει. Είσαι τέλειος όπως είσαι”, κατέληξε η Holliday στο TikTok της.

Σχετικά άρθρα