Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Η γυναίκα που κατάφερε στα 38 της να κατακτήσει 2 χρυσά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάνοντας προπονήσεις και δουλεύοντας ως σερβιτόρα

Η 38χρονη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας μετά την κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων στα 35χλμ βάδην και στα 20χλμ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Εκτός από τα 2 χρυσά κατέκτησε και τον τίτλο της μεγαλύτερης σε ηλικία αθλήτριας βάδην που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PlanetNews.gr (@planetnews.gr)

Πρώτη φορά ακούστηκε το όνομά της όταν βγήκε 8η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο στα 20χλμ βάδην. Και τότε κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις αλλά και το πείσμα της αφού παράλληλα με την προπονήσεις της δούλευε στο τσιπουράδικο της μητέρας της στην Καρδίτσα για να κερδίζει τα προς το ζειν.

Καταγωγή από την Καρδίτσα

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα και μέχρι τα 10 της χρόνια ζούσε στην Αταλάντη όπου δούλευαν οι δικοί της, Στην συνέχεια, επέστρεψαν στην γενέτειρά της και η μητέρα της άνοιξε το τσιπουράδικο που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Εκεί δουλεύει και η Αντιγόνη αλλά και οι υπόλοιπες τρεις αδελφές της.

Μετά την επιστροφή της οικογένειας στην Καρδίτσα, η μικρή τότε Αντιγόνη άφησε την ρυθμική και άρχισε να ασχολείται με την κολύμβηση. Μία ενασχόληση που διήρκησε μόνο τέσσερα χρόνια καθώς οι επιδόσεις της δεν ήταν πολύ καλές.

Το συμβάν που την έκανε να ασχοληθεί με το βάδην

Όταν έδινε εξετάσεις για να μπει στο αθλητικό σχολείο ένα μπαλάκι του τένις ξέφυγε και εκείνη έφτασε πολύ γρήγορα για να το πιάσει. Την είδε τότε ο μετέπειτα προπονητής της Θανάσης Δεληγιάννης και διέκρινε αμέσως το ταλέντο της στο άθλημα. Ωστόσο, η ίδια δεν είχε πειστεί για αυτό.

Η θέληση του προπονητή της τον έκανε να πηγαίνει για χρόνια στο τσιπουράδικο που δούλευε μέχρι να την πείσει να ασχοληθεί με το βάδην. Η ίδια όμως όπως λέει σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα iefimerida και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Ζάχου, «Εγώ δεν ήθελα να το κάνω, γιατί πολύ απλά δεν μου άρεσε το συγκεκριμένο αγώνισμα. Εκείνος επέμενε για χρόνια, μάλιστα ερχόταν στο τσιπουράδικο της μαμάς μου προκειμένου να με πείσει να ασχοληθώ. Θυμάμαι, μου έλεγε πως είμαι φτιαγμένη για το βάδην, γιατί είχε δει την τεχνική μου από τη στιγμή που πήγα να πιάσω το μπαλάκι του τένις».

Τρία ολόκληρα χρόνια δεν πήγαινε σε προπονήσεις μέχρι που το έκανε και κατάλαβε πως αυτό ήταν το άθλημα που της ταιριάζει. Μετά ήρθε και το πρώτο μετάλλιο.

Επανήλθε στον αθλητισμό στα 27

Πριν τους Ολυμπιακούς του 2004 σταμάτησε να ασχολείται με το βάδην και όταν πια πέρασε στις σχολές ΤΕΦΑΑ έπαψε να ασχολείται με τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου για περίπου 8 χρόνια. Ένα στοίχημα ήρθε για να την επαναφέρει στην αρχική της πορεία και κάπως έτσι το 2011 σε ηλικία 27 ετών επέστρεψε στο βάδην.

Βέβαια, ποτέ δεν σταμάτησε να εργάζεται στο τσιπουράδικο της μητέρας της. Μάλιστα, υπήρξαν φορές που έπρεπε να προπονείται βράδυ για να μπορεί την ημέρα να δουλεύει. Στήριγμά της όσα χρόνια ασχολείται με το βάδην είναι η οικογένειά της και ο σύζυγός της, τον οποίο έτρεξε να αγκαλιάσει μόλις τελείωσε τον αγώνα της.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κόντρα σε όσους έλεγαν ότι είναι πολύ μεγάλη για να ασχολείται με τον πρωταθλητισμό και παρά την αδιαφορία των θεσμών της πολιτείας για τους πρωταθλητές κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Δικαίωσε, έτσι, μόνη της τους κόπους μιας ζωής και ανέβηκε νικήτρια στο βάθρο.

Σχετικά άρθρα