Σήμερα το τελευταίο αντίο στον μουσικό Ρόμπερτ Ουίλιαμς που έφυγε την Κυριακή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο

Ξημερώματα Κυριακής 21 Αυγούστου έφυγε από την ζωή ο μουσικός Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε ηλικία 73 χρόνων μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Το πρωί της Τρίτης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στον Αγγλικανικό Ναό Αγίου Παύλου στην οδό Φιλελλήνων στο Σύνταγμα, όπου παρευρέθηκαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του αποθανόντος καλλιτέχνη. Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει αποτέφρωση σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η πρώην σύζυγός του Μπέσσυ Αργυράκη με τον σύζυγό της, η κόρη του Ιλένια, ο Κώστας Τουρνάς, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Πασχάλης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Γιώργος Πατούλης. Στεφάνι έστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως και ο πρόεδρος της Βουλής.

Η ζωή του Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1949 από Βρετανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Αφού τελείωσε το γυμνάσιο εργάστηκε στην τότε Δημοκρατία της Ροδεσίας -σημερινή Ζιμπάμπουε- και στην συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έγινε ευρέως γνωστός την δεκαετία του 1970 όταν ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Poll. Κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1974 με τίτλο “Robert Williams” και γνώρισε μεγάλη αναγνώριση το 1976 με το τραγούδι “Μίλα μου”. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1977 με το τραγούδι “Μάθημα Σολφέζ” μαζί με τους τραγουδιστές Μαριάννα Τόλη, Μπέσσυ Αργυράκη και Πασχάλη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greek Singers (@greek__singers)

Είχε κάνει πολλές σημαντικές συνεργασίες στην πάνω από πενήντα χρόνια πορεία του με καλλιτέχνες σε Ελλάδα και εξωτερικό και σε διάφορα ήδη μουσικής όπως ροκ, ποπ, ροκ όπερα αλλά και ποπ φολκ- ροκ. Το 1991 έγραψε την μουσική για την τηλεοπτική σειρά “Λάμψη” του Φώσκολου με το τραγούδι “Μες στην προσευχή μου” να ξεχωρίζει. Το 1992 κυκλοφόρησε και άλμπουμ με το όνομα “Η Λάμψη”.

Έκανε από τις πρώτες περιοδείες

Με το συγκρότημα Poll έκαναν ανέλπιστη επιτυχία η οποία οδήγησε σε περιοδείες σε πολλές πόλεις της Ελλάδος κάτι καινούριο για την τότε μουσική σκηνή. Εμφανίστηκαν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και δημιούργησαν το δικό τους κλαμπ στην Πλάκα που το ονόμασαν “Πες της Μαϊμούς Να Πάψη Να Με Πειράζη Με Το Δάχτυλό Της” ή “Μαϊμού” εν συντομία.

Το 1972 ηχογράφησαν το τελευταίο άλμπουμ τους με τα περισσότερα τραγούδια που περιείχε να γίνονται επιτυχίες. Βασικός συνθέτης τότε ήταν ο Κώστας Τουρνάς μέχρι που αποχώρησε και την θέση του ανέλαβε ο ίδιος ο Ουίλιαμς γράφοντας μερικές από τις πιο όμορφες μπαλάντες τους.

Μετά την διάλυσή τους επανεμφανίστηκαν το 1982 με το άλμπουμ «Οι Poll στο Λυκαβηττό», ενώ εννέα χρόνια αργότερα το 1991 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Poll 91 Live στον Λυκαβητό» και το 1994 το το maxi-single «Εμείς που Αγαπάμε».

 

Σχετικά άρθρα