7 υπέροχες ιδέες για τοίχους από ξύλο για τo φθινοπωρινό σου σπίτι

Ένας ξύλινος τοίχος μπορεί να κάνει αμέσως έναν χώρο πιο κομψό και εκλεπτυσμένο, ρουστίκ και χαλαρό ή ζεστό και φιλόξενο, ανάλογα με το στυλ, τον λεκέ και τον τύπο ξυλείας που θα επιλέξεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ξύλινα υλικά μπορούν να ενισχύσουν την ποιότητα ενός εσωτερικού περιβάλλοντος με πολλούς τρόπους, από τη βελτίωση της ακουστικής και της ρύθμισης της υγρασίας έως την παρεμπόδιση ορισμένων βακτηρίων. Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσεις και εσύ το ξύλο για την διακόσμηση του σπιτιού σου;

Επένδυση Μαύρης Καρυδιάς

Προσαρμοσμένη ξύλινη επένδυση σε έναν τοίχο του σπιτιού μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Τα πιο ανοιχτόχρωμα είδη ξύλου χρησιμοποιούνται περισσότερο στην εσωτερική διακόσμηση ωστόσο η καρυδιά είναι μία ιδιαίτερη λύση που προσφέρει πιο αριστοκρατική αισθητική.

Είσοδος με πλούσια ξύλινη υφή

Τα ουδέτερα χρώματα σε έναν τοίχο με ξύλινη επένδυση και υφές διασφαλίζουν πως θα έχεις πιο πλούσιες λεπτομέρειες σε συνδυασμό με ένα εξίσου περίτεχνο δάπεδο με πλακάκια και vintage απλίκες.

Πλαίσιο γύρω από το τζάκι

Πλαισίωσε το τζάκι σου με ξύλινη επένδυση που ταιριάζει υπέροχα με τα τούβλα του εσωτερικού του, προσθέτοντας υφή και κομψότητα στον δραματικό χώρο.

Μικρές Λευκές Γραμμές

Μπορείς να προσθέσεις υφή σε έναν χώρο επενδύοντας σε οριζόντιες ξύλινες τάβλες με πηχάκια βαμμένα στο ίδιο έντονο λευκό με τους γύρω τοίχους.

Λευκός δρυς με λεπτές λεπτομέρειες

Για να δημιουργήσεις αυτό το μοντέρνο αλλά διαχρονικό look στον χώρο σου χρησιμοποίησε ξύλινα πηχάκι δύο ιντσών, κομμένα με σχισμές, σε ένα προσαρμοσμένο φυσικό λεκέ. Πρόσθεσε ένα κρεμαστό φωτιστικό, ένα μακρύ τραπέζι κονσόλας που καλύπτει όλο το μήκος του τοίχου, έναν καθρέφτη και μερικά διακοσμητικά κομμάτια για να ολοκληρώσεις το styling.

Αναπαλαιωμένο ξύλο 

Εάν έχεις στο σπίτι σου την ευκαιρία να διατηρείς τοίχους με παλιό ξύλο μην τους καλύπτεις πια. Επέλεξε να τους αποκαταστήσεις και να αναδείξεις την αυθεντική ξύλινη επένδυση σε όλο το εύρος της. Μπορείς να τους ταιριάξεις και με παλιά έπιπλα ή διακοσμητικά για να έχεις όλο το φάσμα μίας vintage αισθητικής.

Ξύλινη οροφή 

Ξύλο και στην οροφή; Γιατί όχι! Μπορείς να δημιουργήσεις ύψος στον χώρο σου και ειδικότερα σε μικρούς χώρους με ξύλινη επένδυση στην οροφή. Επιπλέον, μπορείς να παίξεις με τα σχέδια και να τα βάλεις σε διάφορους σχηματισμούς. Κάνε μία έρευνα και εμπνεύσου.

 

Σχετικά άρθρα