Η Lili Reinhart δεν θα σταματήσει να μιλά για τα τοξικά πρότυπα δίαιτας

Τον Μάιο του 2022, η Lili Reinhart μοιράστηκε την άποψή της σχετικά με το πώς είναι λάθος για τις διασημότητες να δίνουν συνεντεύξεις σχετικά με τις δίαιτες που κάνουν για να χωρέσουν σε ένα φόρεμα. “Να παραδεχτείς ανοιχτά ότι λιμοκτονείς για χάρη του Met Gala. Όταν ξέρεις πολύ καλά ότι εκατομμύρια νεαροί άντρες και γυναίκες σε κοιτούν και ακούνε κάθε σου λέξη. Η άγνοια είναι αλλόκοτη και αποκρουστική”, έγραψε Instagram Story τότε σύμφωνα με το People.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lili Reinhart (@lilireninhart)

Αν και η Reinhart δεν την ανέφερε με το όνομά της, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αναφερόταν στην Kim Kardashian, η οποία φέρεται να έχασε 16 κιλά σε τρεις εβδομάδες πριν από το Met Gala του 2022 για να χωρέσει σε ένα φόρεμα που φορούσε κάποτε η Merilyn Monroe. Η απόφαση της Reinhart να επιστήσει την προσοχή στα προβληματικά μέτρα απώλειας βάρους οδήγησε σε αρνητική διαφήμιση που φέρνει την ηθοποιό απέναντι σε άλλες διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της Kardashian.

Νιώθει σαν “μαύρο πρόβατο”

“Μερικές φορές νιώθω σαν ένα μικρό κομμάτι από το μαύρο πρόβατο να μιλάει”, είπε η Reinhart. “Γιατί κανείς άλλος δεν λέει τίποτα γι’ αυτό; Τότε καταλαβαίνω γιατί δεν λένε τίποτα γι’ αυτό γιατί από τη στιγμή που θα το κάνω, έρχονται εδώ 30 άρθρα που λένε ότι «χτυπάω» μια διασημότητα. Στην πραγματικότητα απλώς μοιράζομαι μια γνώμη που είναι απίστευτα σημαντική για μένα».

Η Reinhart ήταν ανοιχτή στο ότι αγωνίζεται για την αποδοχή της διαφορετικότητας του σώματος εδώ και χρόνια. “Δεν πίστευα ότι το να είμαι σε αυτόν τον κλάδο, που έχει τόσο εμμονή με το γυναικείο σώμα και τα βάρη, θα μπορούσε ποτέ να μπλέξει με την αποδοχή και τη θετικότητα του σώματός μου… αλλά έχει”, έγραψε η ηθοποιός του Riverdale σε μια σειρά από ιστορίες στο Instagram στις αρχές του 2022. “Το να μην νιώθω σαν στο σπίτι μου στο πετσί μου είναι ένα καταστροφικό συναίσθημα”, πρόσθεσε. “Ας συνεχίσουμε να μιλάμε γι’ αυτό. Κανονικοποιήστε το. Συμπαθήστε τους άλλους. Δείξτε συμπόνια και καλοσύνη.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lili Reinhart (@lilireninhart)

Παρά το πάθος της να μιλάει εναντίον των ανθυγιεινών πρακτικών απώλειας βάρους, η Reinhart παραδέχτηκε ότι αυτό έχει κόστος. “Δεν υπάρχει κανένας οδηγός εδώ, κανείς δεν σου διδάσκει πώς να ξυπνάς και 20.000 tweets να σου λένε ότι πρέπει να αυτοκτονήσεις ή να κάνεις επέμβαση στη μύτη ή ότι είσαι χοντρός”, είπε στο IndieWire. “Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να βλέπεις το όνομά σου ως (διαδικτυακή) τάση στο Twitter, στο λέω αυτό”.

Θα συνεχίσει να μιλά για την σωματική διαφορετικότητα

Ωστόσο, η Reinhart λέει ότι θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί τη φωνή της, ανεξάρτητα από το τι λένε οι άνθρωποι για αυτήν. “Δεν μου αρέσει να κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν μου αρέσει να κρατάω το στόμα μου κλειστό. Ξέρω ότι οι άνθρωποι στο Twitter με μισούν”. Συμπλήρωσε δε πως δεν θα σταματήσει γιατί έχει πολλά να πει και κανείς άλλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να το κάνει αντί για εκείνη.

“Όταν κάποιος μιλάει για διαταραγμένη διατροφή ή ότι προωθεί ανθυγιεινές συνήθειες, εκεί πρέπει να παρέμβω”, εξήγησε. “Σκέφτομαι: «Με βλάπτεις και με πυροβολείς, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να προκαλείς εκατομμύρια άλλους ανθρώπους να ακούν αυτό που λες». Με βάζει σε ζεστό νερό, αλλά υποθέτω ότι προτιμώ να είμαι σε ζεστό νερό από το να είμαι απλώς κάποιος που δεν αντέχει τίποτα”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lili Reinhart (@lilireninhart)

Το γεγονός ότι η Reinhart πρέπει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή μοιράστηκε τις απόψεις της σχετικά με την κουλτούρα της τοξικής διατροφής δείχνει το πρόβλημα της κοινωνίας μας. Αλλά οι δηλώσεις της σίγουρα φέρνουν παρηγοριά και παρέχουν υποστήριξη σε πολλούς άλλους.

Σχετικά άρθρα