Η Clea Shearer μίλησε για τη σημασία της αυτοεξέτασης για τον καρκίνο του μαστού μετά την δική της διάγνωση

Η γνωστή φωτογράφος Clea Shearer διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τον Μάρτιο του 2022 και εξ αρχής ήταν εξαιρετικά ανοιχτή στο να μοιράζεται κάθε βήμα της εμπειρίας της μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram. Εκτός από φωτογράφος, η Clea Shearer μια από τις επαγγελματίες διακοσμητές πίσω από το project “The Home Edit”, μια εταιρεία οργάνωσης σπιτιού γνωστή για τους διάσημους πελάτες της και την εκπομπή της στο Netflix.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Clea Shearer (@cleashearer)

Πιο πρόσφατα, η Shearer μίλησε για τη σημασία των αυτοεξετάσεων του μαστού και την υποστήριξη της υγείας μας, ενώ συζητούσε το ταξίδι της για τον καρκίνο του μαστού σε μια ειδική έκδοση του περιοδικού “The Home Edit: Feel-Good Organizing”.

Η διπλή μαστεκτομή

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, η Shearer ανακάλυψε ένα εξόγκωμα κατά τη διάρκεια μιας αυτοεξέτασης. Όταν ο γυναικολόγος της δεν μπόρεσε να την δεχθεί λόγω φόρτου εργασίας για προληπτικό έλεγχο, ζήτησε να γίνει ο έλεγχος από γιατρό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Clea Shearer (@cleashearer)

Εκείνος ανακάλυψε πως η 40χρονη έμαθε ότι είχε δύο «επιθετικούς και ταχέως κινούμενους όγκους», όπως έγραψε στην επιστολή της. Αν δεν είχε υποστηρίξει τον εαυτό της, ζητώντας γρήγορα μια εξέταση, μπορεί να μην είχε γίνει εγκαίρως η διάγνωση και να το ανακάλυπτε σε μεταγενέστερο και ίσως πιο επικίνδυνο στάδιο. Στη συνέχεια, υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή, χημειοθεραπεία, ακτινοβολία και χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης, για τα οποία η επαγγελματίας διοργανώτρια ήταν ανοιχτή με τους θαυμαστές της.

Γιατί το δημοσίευσε εξ αρχής

«Δημοσίευσα την είδηση ​​της διάγνωσής μου με την ελπίδα ότι μοιράζοντας με διαφάνεια το ταξίδι μου, θα μπορούσα να σώσω τις ζωές άλλων γυναικών», έγραψε. «Το να πείσεις οποιαδήποτε από εσάς να αυτοεξετάζεται σε τακτική βάση, να υπερασπίζεται τον εαυτό της πάντα και να δίνει προτεραιότητα στην υγεία της σε σχέση με τα πολυάσχολα προγράμματα, θα άξιζε ακόμη και τις χειρότερες μέρες μου». 

Η ειλικρίνεια της Shearer οδήγησε σε «γυναίκες όλων των ηλικιών» να επικοινωνήσουν με τη σταρ του ριάλιτι ότι έκαναν μαστογραφία αφού έμαθαν για τη διάγνωσή της. Κάποιοι ανακάλυψαν ότι έχουν επίσης καρκίνο του μαστού. «Κλάψαμε μαζί, προσφέραμε η μία στην άλλη υποστήριξη, μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας και το πιο σημαντικό, μπορούσαμε ακόμα να γελάσουμε», έγραψε ο Shearer.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Clea Shearer (@cleashearer)

Ο τρόπος με τον οποίο η Shearer μοιράστηκε την ιστορία της με το ευρύ κοινό της με την ελπίδα να βοηθήσει άλλους να πάρουν τον έλεγχο της υγείας τους είναι εμπνευσμένος, όπως και η ικανότητά της να παραμένει θετική. «Είμαι μαχήτρια. Αν κάποιος μπορεί να συντρίψει τον καρκίνο, είμαι εγώ», έγραψε.

Σχετικά άρθρα