Φθινοπωρινό στεφάνι: 12 ιδέες για να το φτιάξεις για την πόρτα σου και όχι μόνο!

Το φθινόπωρο είναι σχεδόν εδώ και παρ’ όλο που έχει ακόμα καλό καιρό ήρθε η ώρα για μια εποχική αλλαγή διακόσμησης και χρωμάτων. Άφησε τα απαλά καλοκαιρινά φλοράλ και αντικατάστησέ τα με κάτι πιο γιορτινό και φιλικό προς τον καιρό. Είτε είσαι λάτρης του φθινοπώρου, είτε απλώς αποζητάς μία αλλαγή ένα εποχιακό στεφάνι στην μπροστινή πόρτα ή ακόμα και σε εσωτερικό χώρο θα δημιουργήσει τη σωστή και κομψή διάθεση. Ετοιμάσου, λοιπόν, για εξορμήσεις στην φύση και για ψώνια για τις χειροτεχνίες σου.

1. Στεφάνι βρώμης και λιναριού

Το πλούσιο καφέ και το πορτοκαλί αυτών των φυτών σε συνδυασμό με φύλλα σαλάλ, βρώμης, φαλαρίου και λιναριού δημιουργούν τη μέγιστη φθινοπωρινή δραματικότητα. Τοποθέτησέ το κοντά σε έναν καθρέφτη ή στην εξώπορτά σου για μια πιο τολμηρή διακόσμηση.

2. Παστέλ επιχρυσωμένο στεφάνι με λουλουδένια σχέδια

Κατασκευασμένο από παλαιωμένο σίδερο, ανάγλυφο βελούδο και λαμπερό γυαλί, όποιος δει αυτό το στεφάνι είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστεί. Μπορείς να το διατηρήσεις όλο το φθινόπωρο και το χειμώνα και ταιριάζει ιδανικά με τζάμι. Βέβαια, μπορεί να μην είναι και πολύ εύκολο να το κατασκευάσεις εξαιτίας των υλικών του οπότε βρες το σχέδιο και ανάθεσέ το σε έναν επαγγελματία.

3. Με φρέσκα φύλλα ελιάς & αποξηραμένης λεβάντας

Αν ψάχνεις για κάτι απλό και κομψό που αποπνέει την ελληνική ύπαιθρο, δοκίμασε ένα στεφάνι με τα βαθυπράσινα και μοβ φύλλα της ελιάς και της λεβάντας. Αυτά δημιουργούν μια συνολική απαλή και ανάγλυφη εμφάνιση, ενώ αναδύουν το γλυκό άρωμα της λεβάντας.

4. Στεφάνι ιτιάς

Λεπτό και ρομαντικό, ένα χειροποίητο στεφάνι ιτιάς μπορεί να προσθέσει αμέσως γοητεία στους τοίχους ή την εξώπορτά σου. Μπορείς στα κλαδιά του να πλέξεις και τα αγαπημένα σου λουλούδια εποχής προσθέτοντας έτσι επιπλέον χρώμα στο σχέδιό σου.

5. Σφένδαμος, ρόδια και κουκουνάρι

Εδώ δεν μιλάμε απλά για ένα στεφάνι αλλά για όλη την φθινοπωρινή φύση στο σπίτι σου. Τα βαθυκόκκινα φύλλα του σφενδάμου εναρμονίζονται υπέροχα με το απαλό πορτοκαλί του ροδιού και το σκούρο καφέ του κουκουναριού.

6. Ευκάλυπτος με ελιά και αποξηραμένα φυτά

Η τέλεια ισορροπία μεταξύ του πράσινου φυλλώματος του φρέσκου ευκαλύπτου και των φύλλων ελιάς με τα κίτρινα και κρεμ αποξηραμένα λουλούδια όπως ο αμάρανθος κάνουν αυτό το στεφάνι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού σου.

7. Στεφάνι από μανταρίνι

Αυτό το στεφάνι περιλαμβάνει διατηρημένες φέτες μανταρινιού και πορτοκαλιού, τα κλωναράκια λεβάντας και πλούσιο πράσινο φύλλωμα με φιόγκο από λινάτσα. Έχεις έτσι την νέα επιλογή σου για το φθινόπωρο.

8. Μικτό στεφάνι από κατιφέ

Αυτός ο φλογερός συνδυασμός θα πρέπει οπωσδήποτε να υποδεχθεί τους καλεσμένους σου στην μπροστινή πόρτα. Ο κατιφές σε συνδυασμό με αποξηραμένα στάχυα προσθέτουν μια υπέροχη αφράτη υφή, δίνοντας στο στεφάνι μια ακόμα πιο χαρούμενη προσωπικότητα.

9. Πολύχρωμα λουλούδια

Δημιούργησε μία αντίθεση με χαρούμενα πορτοκαλί και κίτρινα λουλούδια που αντισταθμίζονται από μωβ άνθη για να υποδεχθείς το φθινόπωρο που ακόμη κρατά την ζωντάνια της φύσης.

10. Χρυσό στεφάνι με ευκάλυπτο

Μία πιο μίνιμαλ επιλογή από τις προηγούμενες είναι το χρυσό στεφάνι με ευκάλυπτο. Προσοχή, όμως, δεν μιλάμε για πολλά κλαδιά πλεγμένα μεταξύ τους αλλά για ένα, απαλά τυλιγμένο γύρο από το μέταλλο. Έτσι, επιτυγχάνεις την αρμονία της λάμψης με την ηρεμία του πράσινου.

11. Κόκκινα μούρα

Κράτα την λιτότητα με το εξαιρετικά απλό και μονόχρωμο στεφάνι από κόκκινο μούρο. Παρά την απλότητά του, προσθέτει ζωντάνια και θυμίζει λίγο πιο εορταστική ατμόσφαιρα. Για αυτό μπορείς να το προτιμήσεις και για τα τέλη της εποχής.

12.Φθινοπωρινό στεφάνι από πεσμένα φύλλα

Αυτό το εορταστικό στεφάνι του φθινοπώρου τα έχει όλα χρώμα, υφή και σοβαρό ύφος. Μάζεψε τα πεσμένα φύλλα των δένδρων που θα βρίσκεις κυριολεκτικά παντού σε λίγο και συνδύασέ τα με ξερά κλαδιά και λινάτσα. Ιδανικό για την πόρτα το σαλόνι αλλά και την τραπεζαρία σου.

 

 

Σχετικά άρθρα