Η Melanie C μίλησε ανοιχτά για τον αγώνα που δίνει για την ψυχική της υγεία και τις διατροφικές διαταραχές

Ως μέρος των Spice Girls ενός από τα πιο δημοφιλή μουσικά συγκροτήματα του ’90, η Melanie C, γνωστή και ως Melanie Chisholm έγινε γρήγορα ένα αναγνωρίσιμο όνομα της μουσικής βιομηχανίας παγκοσμίως. Σήμερα, η Mel C των Spice Girls κατάφερε να μιλά ειλικρινά για μερικούς από τους προσωπικούς αγώνες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της ταχυτάτης ανόδου της φήμης του group. Αντιμετώπισε προβλήματα ψυχικής υγείας και διατροφικές διαταραχές ενώ εκείνη και τα υπόλοιπα μέλη ήταν στην κορυφή των charts και ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα συνέντευξη στην Daily Mail.

Πριν από την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων της, “The Sporty One: My Life as a Spice Girl”, η 48χρονη μίλησε για την εποχή της ως Spice Girl. Η πίεση της φήμης οδήγησε την Chisholm σε υπερβολική άσκηση και στην ανάπτυξη διαταραγμένων διατροφικών συνηθειών μαζί με σοβαρούς αγώνες ψυχικής υγείας εκείνη την εποχή, όπως αποκάλυψε.

Οι προσβολές από μάνατζερ του γκρουπ

Στα απομνημονεύματά της, η Mel C αφηγείται ότι ντροπιάστηκε από τον πρώτο μάνατζερ του γκρουπ το 1994, ο οποίος την είδε να κάνει ένα backflip και είπε: «Είμαι έκπληκτος που μπορείς να κάνεις backflips με τέτοιους μηρούς», σύμφωνα με την Daily Mail. Εκείνη την εποχή, ο ίδιος μάνατζερ είπε στη σύντροφό της Victoria Beckham να «χάσει μερικά κιλά».

Στη συνέχεια, φυσικά, ήρθε η παγκόσμια αναγνώριση το 1996, όταν το συγκρότημα φαινομενικά δούλευε ασταμάτητα μέχρι την πρώτη τους παύση στα τέλη του 2000. «Ήμουν αρκετά αδιάθετη για μερικά χρόνια», είπε στην πρόσφατη συνέντευξη. «Όταν κοιτάζω πίσω, δεν ξέρω σωματικά πώς τα κατάφερα· όταν σκεφτείς πόσα λίγα έζησα και πόση άσκηση έκανα παράλληλα με ένα βάναυσο πρόγραμμα».

Για μερικά χρόνια, η σταρ επιβίωνε κυρίως με φρούτα και λαχανικά, αναγνωρίζοντας εν τέλει ότι δεν ήταν «ένας βιώσιμος τρόπος ζωής». Το σώμα της γνώρισε τα αποτελέσματα της διατροφής της, πρόσθεσε. «Δεν ήμουν ποτέ ανορεξική σε σημείο να μπω σε νοσοκομείο, δόξα τω Θεώ». «Αλλά οι περίοδοι μου σταμάτησαν, οπότε προφανώς το σωματικό μου λίπος ήταν πολύ χαμηλό», εξήγησε στην συνέχεια.  Αυτό την έκανε να αρχίσει να τρώει υπερβολικά, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο όταν έχει προϋπάρξει τέτοια στέρηση τροφής.

Πολλά προβλήματα μετά την διάλυση των Spice Girls

Όταν οι Spice Girls διαλύθηκαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2000, οι αντοχές τις άρχισαν να πέφτουν λόγω του «επίπεδου φήμης» του γκρουπ», εξήγησε η Mel C. «Τόσα πολλά από τα προβλήματά μου οφείλονταν στον έλεγχο ή την έλλειψη ελέγχου. Έπινα υπερβολικά. Έτρωγα πολύ. Ντρεπόμουν και ντρεπόμουν γι’ αυτό. Έπρεπε να το κρατήσω μυστικό γιατί παρόλο που το αρνείσαι , υπάρχει ακόμα αυτή η μικροσκοπική φωνή: “Δεν είναι σωστό, δεν μπορείς να συνεχίσεις έτσι”».

Η Chisholm ζήτησε τελικά βοήθεια από έναν γιατρό που της συνταγογραφούσε αντικαταθλιπτικά, αλλά αυτή και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος είχαν λίγη υποστήριξη για την ψυχική τους υγεία, είπε στη Daily Mail. Ενώ έχει ακόμα καλές αναμνήσεις από τις μέρες της ως Sporty Spice, η Mel C φαίνεται να συνειδητοποιεί τη σημασία του να μοιραστεί τα μειονεκτήματα της εμπειρίας της με τη ξαφνική φήμη.

«Ποτέ δεν θέλω να κοιτάξω πίσω αρνητικά εκείνη την εποχή, αλλά είναι σημαντικό για μένα να πω τα δύσκολα σημεία του παρελθόντος μου. Η κουλτούρα μας έχει αλλάξει τόσο πολύ και τόσοι πολλοί νέοι διψούν για φήμη. Και θέλω απλώς να είναι έτοιμη. Δεν είναι απλή ιστιοπλοΐα».

Ευτυχώς, φαίνεται να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα και προσπαθεί με την ειλικρίνειά της σχετικά με όσα περνούσε τότε πίσω από τις σκηνές να κάνει και άλλους ανθρώπους να σταθούν στα πόδια τους. Η ιστορία της σίγουρα θα βοηθήσει τους μακροχρόνιους θαυμαστές που μεγάλωσαν με τα Spice Girls καθώς και νεοφερμένους με όνειρα για το δικό τους μεγάλο διάλειμμα.

 

Σχετικά άρθρα