7 ιδέες για να φτιάξεις την κουζίνα σου ακόμη και αν είναι μικρή!

Το να έχεις μια μικρή κουζίνα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα βολικό καθώς ο επιπλέον χώρος κάποιες φορές είναι απαραίτητος είτε μαγειρεύεις, είτε όχι. Όμως, το να έχεις μικρή έκταση σε τετραγωνικά μέτρα δεν πρέπει ποτέ να εμποδίζει τις δυνατότητες σχεδιασμού της κουζίνας σου.

Στην πραγματικότητα, θα εκπλαγείς από τις μυριάδες μεθόδους εκεί έξω για να κάνεις ακόμη και τις πιο μικρές κουζίνες μαγειρέματος να φαίνονται και να φαίνονται υπέροχες. Η αποθήκευση, φυσικά, είναι πάντα το ζητούμενο όταν μιλάμε για πρακτικότητα, αλλά υπάρχουν πολλές συμβουλές και κόλπα για να κάνεις την κουζίνα σου ευρύχωρη, κομψή αλλά και λειτουργική. Δες, λοιπόν, παρακάτω 7 ιδέες για να φτιάξεις την κουζίνα των ονείρων σου.

1. Λεπτομέρειες με αποχρώσεις

Μπορείς να ενισχύσεις την ευελιξία με συνδυασμένη κουζίνα και τραπεζαρία με ζωηρά χρώματα σε τόνους μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης μιας σμαραγδένιας πράσινης πινελιάς που αντικαθιστά το συνηθισμένο λευκό πλακάκι. Στις καρέκλες προτίμησε ρετρό κομψές καρέκλες τραπεζαρίας ανανεωμένες σε κόκκινο χρώμα.

2. Τετραγωνισμένη κουζίνα

Όσοι μένουμε σε πόλεις δεν έχουμε χρόνο να μαγειρεύουμε συχνά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κουζίνα παίζει δευτερεύοντα ρόλο σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι. Μετέτρεψε τον χώρο σε ένα λειτουργικό χώρο, με τολμηρό μάρμαρο και ντουλάπια λακαρισμένα στο σκούρο μπορντώ.

3. Μικρή νησίδα

Ακριβώς επειδή έχεις έναν μικροσκοπικό χώρο μαγειρέματος δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις χώρους για να προετοιμάσεις το δείπνο σου. Το κόλπο είναι να σκεφτείς πρακτικά, όπως με την τοποθέτηση μίας μικρής νησίδας της κουζίνας με vintage σκαμπό τοποθετημένα από κάτω και ένα ζευγάρι πολυελαίους κρεμασμένους από πάνω.

4. Ευάερη και φωτεινή

Το να βασίζεσαι σε μια φωτεινή παλέτα είναι ένα από τα παλαιότερα κόλπα όταν πρόκειται για τη δημιουργία της ψευδαίσθησης του χώρου. Το φτερωτό μάρμαρο, τα ξύλινα λευκά ντουλάπια και οι λεπτομέρειες από ζεστές ξύλινες λεπτομέρειες συνεργάζονται για να ενισχύσουν τις πιο ευάερες γωνιές μαγειρικής.

5. Έντονες γεωμετρίες

Αυτό το στυλ θυμίζει έντονα την δεκαετία του 1970. Δημιουργώντας μια πολύπλευρη περιοχή μαγειρέματος και απηχώντας τις γεωμετρίες  στην νησίδα, τόλμησε να τοποθετήσεις και εξωτερικά ράφια τριγωνικού σχήματος.

6. Μικρή γωνιά πρωινού

Μια μικροσκοπική γωνιά πρωινού αξιοποιεί στο έπακρο τα τετραγωνικά της κουζίνας σου. Για να μην ξεφύγεις από τον προϋπολογισμό σου μπορείς να βρεις ένα φθηνό τραπεζάκι ή δοκίμασε να αναπαλαιώσεις ένα παλιό, κάνε το ίδιο με τις καρέκλες σου.

7. Αναμεμειγμένα υλικά

Μπορεί η κουζίνα σου να είναι μικρή, αλλά οι έξυπνες χωρικές λύσεις της και η ισχυρή παλέτα υλικών από πέτρα και ξυλεία τοπικής προέλευσης θα επιτρέψουν να δημιουργήσεις έναν άνετο χώρο μαγειρέματος που δεν θα υστερεί σε αισθητική.

Σχετικά άρθρα