Η Jennifer Lawrence αποκάλυψε ότι είχε δύο αποβολές πριν γεννήσει τον γιο της

Η Jennifer Lawrence μίλησε για πολλαπλές αποβολές πριν γεννήσει το πρώτο της παιδί, ένα αγόρι που ονομάζεται Cy, στη συνέντευξή της στο εξώφυλλο για το τεύχος Οκτωβρίου της Vogue. Η Lawrence καλωσόρισε το πρώτο της παιδί τον Φεβρουάριο του 2022 με τον σύζυγό της Cooke Maroney, γκαλερίστα τέχνης. Πριν από αυτό, είχε μείνει έγκυος στα 20 της και σχεδίαζε να κάνει έκτρωση, αναφέρει η Vogue. Ωστόσο, κάτι συνέβη πριν προλάβει να προχωρήσει στην επέμβαση «Είχα μια αποβολή μόνη μου στο Μόντρεαλ», αποκάλυψε στο περιοδικό.

Η δεύτερη εγκυμοσύνη και αποβολή

Χρόνια αργότερα, στα γυρίσματα της ταινίας “Don’t Look Up”, έμεινε ξανά έγκυος. Αυτή τη φορά, ήταν παντρεμένη και ήθελε να κάνει παιδί, αλλά είχε και πάλι μια αποβολή. Τότε χρειάστηκε να κάνει διαστολή και απόξεση, μια χειρουργική επέμβαση που έγινε για την αφαίρεση ιστού από το εσωτερικό της μήτρας.

“Θυμάμαι ένα εκατομμύριο φορές να το σκεφτόμουν όταν ήμουν έγκυος. Σκεφτόμουν τα πράγματα που συνέβαιναν στο σώμα μου. Και είχα μια υπέροχη εγκυμοσύνη. Είχα μια πολύ τυχερή εγκυμοσύνη. Αλλά κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μου ήταν διαφορετικό. Και μου έπεφτε στο μυαλό μερικές φορές: Κι αν αναγκαζόμουν να το κάνω αυτό;” είπε η Lawrence.

Τα λόγια της ήρθαν στην Vogue λίγες μόλις ημέρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την Roe εναντίον Wade στις 24 Ιουνίου 2022, η οποία προστατεύει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση από το 1973. Η Lawrence δεν είναι η μόνη που είχε αυτή την εμπειρία. Περίπου το 10 έως 20 τοις εκατό των γνωστών κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή, που σημαίνει την αυθόρμητη απώλεια εγκυμοσύνης πριν από την 20η εβδομάδα, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός είναι πιθανότατα υψηλότερος, καθώς πολλές αποβολές συμβαίνουν νωρίς στην εγκυμοσύνη, μερικές φορές πριν το άτομο καταλάβει ότι είναι έγκυος. Είναι σπάνιο, αλλά περίπου το ένα τοις εκατό των γυναικών έχουν επαναλαμβανόμενες δύο ή περισσότερες αποβολές, αναφέρει το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων.

Άλλες διάσημες με παρόμοιες εμπειρίες

Δεν είναι επίσης η μόνη διάσημη star που μοιράζεται δημοσίως τις εμπειρίες της με τις αποβολές. Η Sharon Stone αποκάλυψε ότι είχε εννέα αποβολές στο Instagram τον Ιούνιο του 2022. Η Meghan Markle, η Chrissy Teigen, η Michelle Branch και η εκπαιδεύτρια του Peloton, Kirsten Ferguson, έχουν επίσης μιλήσει δημόσια μετά τις αποβολές τους στο παρελθόν.

Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η έρευνα δείχνει ότι η πλειονότητα των ανθρώπων πιστεύει ότι οι αποβολές είναι πιο σπάνιες από ό,τι στην πραγματικότητα. Το να γνωρίζουν ότι και άλλες γυναίκες έχουν περάσει την ίδια εμπειρία μπορεί να βοηθήσει μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο μόνοι.

Αν και ήταν πιθανόν δύσκολο για τη Lawrence να μιλήσει για τις αποβολές της, ελπίζουμε να το κάνουν, άλλοι νιώθουν καθησυχασμένοι να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες και να αναζητήσουν υποστήριξη εάν τη χρειάζονται.

Σχετικά άρθρα