Η Jessica Alba μιλάει για την σημασία του καλύτερου ύπνου και την τριχόπτωση μετά τον τοκετό

Η Jessica Alba έχει εδραιώσει το όνομά της στον χώρο της ευεξίας. Εκτός από την εντυπωσιακή της καριέρα στην υποκριτική, είναι η ιδρύτρια της “The Honest Company”, μιας μάρκας που πουλάει όλα τα είδη προϊόντων προσωπικής περιποίησης, από πάνες μέχρι προϊόντα πρώτης ανάγκης για την περιποίηση του δέρματος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessica Alba (@jessicaalba)

Τώρα, επεκτείνει τη γκάμα συμπληρωμάτων της εταιρείας της με νέα προϊόντα που θα πωλούνται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα της μάρκας, στο κατάστημα και στο διαδίκτυο. Με τη νέα συνεργασία, η “The Honest Company” κυκλοφόρησε τέσσερα συμπληρώματα που επικεντρώνονται στον ύπνο, τη διάθεση, την ανοσία και τη μεταγεννητική φροντίδα των μαλλιών. Καθένας από αυτούς τους τομείς έχει σημασία στη ζωή της ίδιας της Alba, όπως εξηγεί στο Shape.

Θεωρεί τον ύπνο θεμέλιο

«Ο ύπνος είναι το θεμέλιο, ένας καλός βραδινός ύπνος είναι η ευκαιρία για το σώμα σου να επανορθωθεί και να ξεκινήσει τη μέρα σου με το δεξί πόδι», λέει. Εκτός από τη λήψη ενός από τα συμπληρώματα ύπνου της επωνυμίας της, «Το κλειδί [για έναν καλό ύπνο] είναι να είμαι πειθαρχημένος για το ότι δεν είμαι στις συσκευές μου τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τον ύπνο», λέει η διάσημη ηθοποιός.

Για εκείνη, καλός ύπνος σημαίνει προετοιμασία. Αφήνει μακριά τα ηλεκτρονικά και να κάνει ένα αφρόλουτρο, να ετοιμάζει ένα φλιτζάνι τσάι ή να διαβάζει ένα βιβλίο πριν τον ύπνο. «Το να κάνεις πράγματα που σου φέρνουν ηρεμία και χαλάρωση ως μέρος της νυχτερινής σου τελετουργίας είναι εξαιρετικά σημαντικό», προσθέτει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessica Alba (@jessicaalba)

«Είναι επίσης σημαντικό να υποστηρίζεις τη διάθεσή σου γιατί ζούμε σε έναν κόσμο τόσο υψηλού στρες και κατά τη γνώμη μου, υγεία και ευτυχία πάνε χέρι-χέρι», λέει η Alba. Για να τονώσει τη διάθεσή της «Ο διαλογισμός βοηθάει πάρα πολύ». Μάλιστα, τον αποκαλεί την «απόλυτη μορφή φροντίδας του εαυτού της», σημειώνοντας ότι προσπαθεί να διαλογίζεται κάθε πρωί όταν ξυπνάει.

«Το να κάνετε μια σύντομη βόλτα, να ακούτε αισιόδοξη μουσική, να βλέπετε φωτογραφίες που σας φέρνουν χαρά ή να τηλεφωνείτε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ή σε κάποιον που σας κάνει να γελάτε είναι επίσης χρήσιμα για να ξεφύγετε από την κατάθλιψη».

Τριχόπτωση μετά την γέννα

«Πάλεψα με την τριχόπτωση αφού απέκτησα τα παιδιά μου», ανέφερε στην συνέχεια της συνέντευξης. Για αυτό, ένα από τα συμπληρώματα που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Alba είναι το προϊόν ευεξίας μαλλιών μετά τη γέννα. «Είναι κάτι που κανείς δεν μου είπε και ο κόσμος δεν μιλάει πραγματικά», συνεχίζει. «Η μετά τον τοκετό μπορεί να είναι μια ευάλωτη περίοδος, ειδικά για όσους παλεύουν με την υγεία των μαλλιών, επομένως ήταν σημαντικό για εμάς να ξεκινήσουμε μια λύση για αυτό».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessica Alba (@jessicaalba)

Η τριχόπτωση μετά τον τοκετό είναι ένα φυσιολογικό, κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές νέες μαμάδες μετά την γέννα. Συχνά αναφέρεται ως υπερβολική τριχόπτωση και μπορεί να ξεκινήσει κατά τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση του μωρού λόγω πτώσης των επιπέδων οιστρογόνων, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

Η άσκηση είναι απαραίτητη στην ρουτίνα της

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχεις γεννήσει πρόσφατα για να αποκομίσεις τα οφέλη για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής του νέου συμπληρώματος της “The Honest Company” σύμφωνα με την Alba. «Φαίνεται ότι σχεδόν όλοι αυτές τις μέρες επιθυμούν πιο υγιή μαλλιά και ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι μετά τον τοκετό και το χρησιμοποιώ», λέει, προσθέτοντας ότι έχει κάνει τεράστια διαφορά στη συνολική υγεία των μαλλιών της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessica Alba (@jessicaalba)

Η τρέχουσα ρουτίνα ευεξίας της Alba περιλαμβάνει και άσκηση. «Προσπαθώ να γυμνάζομαι με τη Ramona [Braganza, την επί χρόνια προπονήτριά της] όποτε μπορώ, αλλά διατηρούμε ευέλικτη τη ρουτίνα της φυσικής μου κατάστασης – δεν είμαι υπερβολικά αυστηρή με αυτό», λέει. Επίσης, της αρέσει να αλλάζει τις προπονήσεις της για να διατηρεί τα πράγματα ενδιαφέροντα. «Θα εναλλάξω την προπόνηση ενδυνάμωσης, το χορό, το ποδήλατο, τη γιόγκα και το περπάτημα. Η ανάμειξή τους διευκολύνει την παραμονή μου».

 

Σχετικά άρθρα