Θέλεις να ετοιμάσεις τον ξενώνα σου; Αυτοί είναι οι 3 τρόποι διακόσμησης που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου!

Το σπίτι εκτός δική μας κατοικία είναι και ο πιο οικείος χώρος για να περνάμε χρόνο με τους αγαπημένους μας. Ο ξενώνας είναι το βασικότερο δωμάτιο όταν πρόκειται για φιλοξενούμενους για αυτό και πρέπει να είναι φτιαγμένος με τέτοιο τρόπο που θα αποπνέει ζεστασιά, άνεση αλλά και αισθητική.

Για αυτό δώσε προσοχή στα χρώματα, τις υφές, την άνεση του κρεβατιού αλλά και την ποιότητα των κλινοσκεπασμάτων. Ο ύπνος είναι βασικός για την διάθεση μας για αυτό και οι καλεσμένοι σου πρέπει να τον ευχαριστηθούν. Διάβασε, λοιπόν, παρακάτω ιδέες για να δημιουργήσεις τον τέλειο ξενώνα για τους φιλοξενούμενούς σου.

Αν πρόκειται να φιλοξενείς φίλους 

Αν οι πιο τακτικοί επισκέπτες σου είναι οι φίλοι σου τότε ο χώρος θα πρέπει να αναδεικνύει αυτό ακριβώς, την οικειότητα της φιλίας σας. Σε αυτή την περίπτωση σημαίνει πως γνωρίζεις το στυλ των ανθρώπων που θα μένουν άρα μπορείς να διαμορφώσεις τον χώρο κατάλληλα και σίγουρα πιο μοντέρνα.

Αξεσουάρ από ρατάν όπως επιτραπέζια φωτιστικά που μαγνητίζουν το βλέμμα και μια ζαρντινιέρα με φυτό εσωτερικού χώρου, μοντέρνα τέχνη και μία μακραμέ κρεμάστρα στον τοίχο δίνει την κατάλληλη boho chic αισθητική. Για να μπλέξεις λίγο τα στυλ μπορείς να προσθέσεις και μια funky στρογγυλή υφαντή καρέκλα με βιβλία δίπλα της, δημιουργώντας έτσι την κατάλληλη γωνιά για χαλάρωση πριν τον ύπνο.

Στρώσε το κρεβάτι με σεντόνια σε ζεστές αμμώδεις αποχρώσεις -που ταιριάζουν και στην εποχή- για μεγαλύτερη άνεση και εξόπλισε τον χώρο με επιπλέον σκεπάσματα για τις ιδιαίτερα κρύες νύχτες, ενώ έχε επίσης ένα σημείο για τα προσωπικά αντικείμενα. Τα κομψά τραπέζια από καρυδιά προσφέρουν αρκετό χώρο για κοσμήματα, τηλέφωνα, πορτοφόλια.

Ξενώνας για ζευγάρια

Αν έχεις ξεφύγει πια από τα φοιτητικά χρόνια και πλέον οι φίλοι σου είναι ζευγάρια τότε και ο ξενώνας θα πρέπει να κινείται στη ανάλογη οπτική. Μεγαλώνοντας παύουν να μας εντυπωσιάζουν τα φανταχτερά αντικείμενα και τα έντονα χρώματα και ξεκινάμε να εκτιμούμε πράγματα όπως αφηρημένα έργα τέχνης και μοναδικό φωτισμό. Με λίγα λόγια, θέλεις η διακόσμησή σου να είναι τολμηρή αλλά κυρίως κομψή.

Λινά σεντόνια σε πιο γκρι τόνους και υφάσματα με φυσικές ίνες και ένα μίνιμαλ χαλί δημιουργούν μια πιο διαχρονική παλέτα, ενώ σκέψου μήπως χρειαστείς και ένα κρεβάτι σκύλου εάν το φιλικό ζευγάρι έχει σκυλάκι. Τα μινιμαλιστικά κομοδίνα από μασίφ ξύλο καρυδιάς έρχονται να προσφέρουν άφθονο χώρο αποθήκευσης και παρέχουν ένα σκηνικό που ευνοεί τις μεταλλικές πινελιές, όπως ένα σετ λαμπατέρ κομοδίνου με ψηλό λαιμό και μια αρχιτεκτονική καρέκλα με γεωμετρικές λεπτομέρειες.

Όταν η μαμά είναι τακτικός επισκέπτης

Φυσικά όταν μιλάμε για την ελληνικό σπίτι αμέσως καταλαβαίνουμε πως η μαμά είναι τακτικός επισκέπτης. Για αυτό ο χώρος που θα μένει θα πρέπει να είναι διαμορφωμένος ανάλογα και ίσως λίγο πιο κλασικά. Βέβαια, αν ο ξενώνας σου προορίζεται και για κάποια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες μην τρομάζεις. Μπορείς με μερικές μικρές παραλλαγές να το αναδιαμορφώσεις για να ταιριάζει με όλες.

Είτε οι γονείς σου έρχονται να δουν τα παιδιά σου είτε απλώς για μία μικρή διαμονή, θα θέλεις έναν χώρο που να μοιάζει με κλασική σουίτα ξενοδοχείου, αλλά σίγουρα να είναι πολύ πιο οικονομικός στην επίπλωση. Για αυτό επίλεξε σεντόνια που έχουν σχεδιαστεί για να φαίνονται ευχάριστα και ζωντανά για να γλυτώσεις από το ψυχρό νοσοκομειακό κλίμα των πολύ λευκών κλινοσκεπασμάτων. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μια τέλεια γεμισμένη παπλωματοθήκη, με ένα πάπλωμα από βαμβακερό-λινό μείγμα από πάνω, όλα σε ουδέτερες αποχρώσεις φιλικές προς τη μαμά.

Για μια πραγματική αίσθηση χαλάρωσης, επίλεξε απαλούς τόνους και φυσικά στοιχεία με ένα χαλί από γιούτα, κρεμ κουρτίνες, και τέχνη τοίχου με θέμα τη χλωρίδα και την πανίδα. Μην ξεχάσεις μια καρέκλα για δίπλα στο παράθυρο, ιδανική για γονείς που διαβάζουν ή που θέλουν να ηρεμούν κοιτώντας έξω.

Τέλος, βάλε πινελιές που σίγουρα θα εκτιμήσει η μαμά, ένα βοηθητικό τραπέζι με αρκετά συρτάρια για όλα τα απαραίτητα, φρέσκα λουλούδια και ίσως ακόμη και μια οικογενειακή φωτογραφία.

 

Σχετικά άρθρα