10λεπτο πρόγραμμα yoga για την ανακούφιση του άγχους και των κρίσεων πανικού

Το άγχος είναι πλέον σύνηθες μέρος της καθημερινότητάς μας που τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε λόγω του κορωνοϊού. Η βοήθεια ενός θεραπευτή σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει όταν βλέπεις ότι το άγχος σου υπερχειλίζει. Ωστόσο, υπάρχουν πρακτικές όπως η yoga που μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακουφίσεις το άγχος σου αλλά και τις κρίσεις πανικού όταν αυτές συμβαίνουν.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η yoga είναι μια πρακτική νου-σώματος που συνδυάζει σωματικές στάσεις, ελεγχόμενη αναπνοή και διαλογισμό ή χαλάρωση. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του καρδιακού σας παλμού και είναι προσιτή στον καθένα από μας.

Στα οφέλη της συγκαταλέγονται:

Μείωση του στρες: Μια σειρά από μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους, να βελτιώσει τη διάθεσή μας και τη συνολική αίσθηση ευεξίας. Ενώ μπορεί και να βοηθήσει στην διαχείριση των συμπτωμάτων κατάθλιψης και άγχους που οφείλονται σε δύσκολες καταστάσεις.

Βελτιωμένη φυσική κατάσταση: Η πρακτική της yoga μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ισορροπία, ευλυγισία, εύρος κίνησης και στην αύξηση της δύναμης.

Διαχείριση χρόνιων παθήσεων: Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των παραγόντων κινδύνου για χρόνιες παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση, στη διαχείριση του πόνου στη μέση, του πόνου στον αυχένα και των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Η yoga μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων πολλών χρόνιων παθήσεων, όπως ο πόνος, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, το άσθμα, η αρθρίτιδα και η αϋπνία.

Σχετικά άρθρα