9 εύκολοι τρόποι για να φέρεις σε κάθε χώρο την ζεστασιά του φθινωπόρου

Είτε είσαι ο τύπος που κλίνει στα μοτίβα της εποχής της συγκομιδής είτε όχι, είναι αναμφισβήτητο ότι αυτή η εποχή του χρόνου απαιτεί ζεστές και φιλόξενες δονήσεις στο σπίτι. Ενώ οι απόλυτα πεντακάθαρες και κάπως συννεφιασμένες μέρες μπορεί να σε τραβήξουν έξω για μακρινούς περιπάτους ή βόλτες στα πάρκα μετά από ένα καταιγιστικό καλοκαίρι, οι θυελλώδεις, ψυχρές νύχτες του φθινοπώρου είναι φτιαγμένες για να φωλιάζουν σε απαλά υφάσματα, που περιβάλλονται από φθινοπωρινά χρώματα και καλά εφοδιασμένα ράφια.

Για να ζεστάνεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου χωρίς να αλλάξεις τελείως τη διακόσμησή του, στην παρακάτω λίστα μας θα βρεις όσα χρειάζονται για ανανεώσεις κάθε χώρο σου με μερικές εύκολες πινελιές σε μόλις 9 βήματα.

1. Καρό, πλεκτό μαξιλάρι σε γκρίζους υποτόνους

Η απαλή υφή και το καρό μοτίβο μεγάλης κλίμακας προσθέτουν την κλασική γοητεία της αγγλικής εξοχής στα μαξιλάρια σου. Οι απροσδόκητες γκρι αποχρώσεις το κρατούν πιο φρέσκο από μια κλασική κόκκινη, μπλε ή την αναμενόμενη καφέ επιλογή. Πρόσθεσε μερικά τέτοια μαξιλάρια σε μια γωνιά ανάγνωσης, στον καναπέ ή στην κρεβατοκάμαρα για να μετατοπίσεις διακριτικά την ατμόσφαιρα από τον καύσωνα στην αναγκαία ζεστασιά της εποχής.

2. Τραπέζι με μεταλλικό σκελετό και γυάλινη επιφάνεια

Αν σου αρέσει να έχεις μια στοίβα βιβλία καθώς διαβάζεις πολύ ή απλώς αναρωτιέσαι πώς να γεμίσεις αυτή την άδεια γωνιά στο χώρο σου, αυτό το διαχρονικό στυλ για τραπεζάκι είναι η λύση. Προσθέτει μια ζεστή χρυσαφένια λάμψη σε κάθε δωμάτιο και αν έχει και μερικά ραφάκια από κάτω μπορείς εύκολα να τα στολίσεις με βιβλία, κεριά που μοσχοβολούν κανέλα ή άλλα διακοσμητικά.

3. Αυτοκόλλητη ταπετσαρία σε φθινοπωρινά μοτίβα

Αναβάθμισε εύκολα και οικονομικά έναν κενό λευκό τοίχο ή το μπάνιο επισκεπτών σου με μία αυτοκόλλητη ταπετσαρία με λουλουδάτο μοτίβο σε απαλό μπλε, πράσινο ή το καφέ του κάστανου. Είναι ένας τολμηρός τρόπος για να προσθέσεις άνετες δονήσεις σε οποιονδήποτε χώρο και η τεχνολογία ξεφλουδίσματος και κολλήματος το καθιστά εύκολο να το αφαιρέσεις. Αν και μπορεί να θέλεις να την κρατήσεις και για όλο τον χρόνο. Αρκεί να διαλέξεις το σωστό μοτίβο.

4. Σετ καρέκλες τραπεζαρίας σε λινό ύφασμα και ζεστές αποχρώσεις

Είναι η εποχή για παρατεταμένα γεύματα στο τραπέζι με αγαπημένα πρόσωπα και μερικές φιλόξενες, βελούδινες καρέκλες τραπεζαρίας θα ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να απολαύσουν άνετα το γεύμα τους. Διάλεξε το λινό γιατί προσθέτει μια άνετη, παραδοσιακή αίσθηση και σε συνδυασμό με μια ζεστή ιβουάρ απόχρωση είναι αρκετά ουδέτερη θα καταφέρεις να ταιριάξεις το νέο σου σετ με την υπάρχουσα διακόσμηση.

5. Διάλεξε βαμβακερές παπλωματοθήκες

Ο καιρός ψύχρανε για τα καλά και τα σεντόνια πια χρειάζονται και πάπλωμα. Η παπλωματοθήκη, λοιπόν, είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να μεταμορφώσεις την αίσθηση του υπνοδωματίου σου. Η κατάλληλη επιλογή το απαλό βαμβάκι, ντυμένο με ασαφή σχέδια και σκούρα χρώματα.

6. Φλις κουβέρτες

Προτιμάς την κουβέρτα; Τότε διάλεξε φλις κουβέρτες που προσφέρουν μία πιο ζεστή αίσθηση και είναι πολύ απαλές, ιδανικές για χαλάρωση. Αυτές τις κουβέρτες μπορείς να τις βγάλεις από το υπνοδωμάτιο και στους άλλους χώρους του σπιτιού στο σαλόνι για στιγμές που θες να ηρεμήσεις ή στην είσοδο του σπιτιού φτιάχνοντας μία σύνθεση με μεγάλο σκαμπό, μαξιλάρια και την κουβέρτα.

7. Πλεκτά πουφ στο πάτωμα

Ένα πλεκτό πουφ από βαμβάκι και μαλλί είναι τέλειο για να ξεκουράζεις τα πόδια σου κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς για ταινία ή ως επιπλέον καθιστικό όταν οι φίλοι έρχονται για επιτραπέζια παιχνίδια δίπλα στη φωτιά. Είναι μια σημαντική αναβάθμιση από το να ζητάς από τους επισκέπτες να καθίσουν στο πάτωμα όταν είναι συγκεντρωμένοι γύρω από το τραπεζάκι του καφέ. Επίσης, είναι αρκετά ελαφρύ για να μετακινείται εμπρός και πίσω σε οποιοδήποτε δωμάτιο χρειάζεται λίγη επιπλέον άνεση.

8. Μεταλλικά ή πλεκτά φανάρια

Τα κεριά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για προσθέσεις ένα ρομαντικό φως και ζεστασιά σε έναν χώρο. Τοποθέτησέ τα, λοιπόν, μέσα σε φανάρια και φτιάξε μια σύνθεση για το πάτωμα ή βάλε τα διάσπαρτα μέσα στο σπίτι. Μπορείς να επιλέξεις τα μεταλλικά φανάρια ή να πας σε πιο φυσικές επιλογές με πλεκτά ρατάν φανάρια σε διάφορα μεγέθη.

9. Μία ρουστίκ πινελιά στο τζάκι

Μία μορφή τέχνης δεν μπορεί να λείπει από κανένα σπίτι. Εάν έχεις την μεγάλη τύχη να έχεις τζάκι στο σπίτι σου τοποθέτησε έναν περίτεχνο πίνακα από πάνω του ή αν ψάχνεις κάτι ακόμη πιο ιδιαίτερο άλλαξε το απλό πάνελ που μπαίνει μπροστά στην εστία με μία που είναι στολισμένη με ένα δέντρο καλυμμένο με πολύ φθινοπωρινά φύλλα φιλιγκράν. Το μονό, κυρτό και διακοσμημένο πάνελ είναι υπέροχο στο βλέμμα και επιπλέον πιο εκλεπτυσμένο από τις πιο δύσκολες αρθρωτές εκδόσεις του.

 

 

Σχετικά άρθρα