Η Scarlett Johansson αποκάλυψε το μόνο πράγμα που έκανε για την ομορφιά της και το έχει μετανιώσει

Έχοντας βρεθεί στη δημοσιότητα για δεκαετίες, η Scarlett Johansson φαίνεται να γνωρίζει αρκετά πράγματα για το πώς είναι να έχει όλα τα βλέμματα πάνω της, αφού είναι μία από τις πιο όμορφες ηθοποιούς της γενιάς. Αλλά η 37χρονη παραδέχεται ότι δεν ήταν πάντα πολύ άνετη με την εικόνα της όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας νέας ειλικρινούς συνέντευξης στο The Cut.

«Είμαστε όλοι τόσο επικριτικοί με τον εαυτό μας», είπε στην συνέντευξη. «Και φαίνεται ακόμη περισσότερο τώρα γιατί όλοι κοιτάζουν συνεχώς φωτογραφίες του εαυτού τους, κάτι που είναι ένα φαινόμενο που είναι ίσως δέκα ετών», συνέχισε, αναφερόμενη στην τρέχουσα κουλτούρα των selfie και των social media.

«Τώρα, μπορείς να τραβήξεις μια φωτογραφία του εαυτού σου και να μεγεθύνεις και να την ανατέμνεις», εξήγησε. «Είναι δύσκολο να μην είμαστε υπερκριτικοί για τον εαυτό μας και τους άλλους». 

Είχε εθισμό με το δέρμα της

Αυτός ο εθισμός που προκαλείται από την ικανότητα να βλέπεις τον εαυτό σου με σχεδόν υπερβολική λεπτομέρεια στις ψηφιακές εικόνες συμβαδίζει με τη μεγαλύτερη λύπη της Johansson για την ομορφιά, όπως αποκάλυψε στο The Cut. «Μακάρι να μην διάλεγα τόσο πολύ το δέρμα μου όταν ήμουν νεότερη, θα μπορούσα να είχα αποφύγει τόσες ουλές και δράματα», είπε στην πρόσφατη συνέντευξη. «Ήταν πραγματικά δύσκολο για μένα να ξεπεράσω αυτή την καταναγκαστική ανάγκη να αγγίζω πολύ το πρόσωπό μου ή να μαζεύω το δέρμα μου».

Παρ’ όλο που μπορεί να είναι μια φυσική παρόρμηση να επιλέγετε κατά καιρούς μια ψώρα ή ψώρα, για μερικούς ανθρώπους, μια καταναγκαστική συνήθεια επιλογής δέρματος μπορεί να γίνει μια σοβαρή μακροχρόνια μάχη. Η δερματιλομανία είναι μια αναγνωρισμένη ψυχική διαταραχή παρόμοια με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και μπορεί να προκαλέσει σημαντική αγωνία σε όσους υποφέρουν. Περιλαμβάνει «επαναλαμβανόμενο μάζεμα στο δέρμα του ατόμου, με αποτέλεσμα δερματικές κηλίδες, ουλές ή βλάβες.

Αν και η διάσημη σταρ της δεν διευκρίνισε εάν πάλευε ή όχι συγκεκριμένα με τη δερματιλομανία, μοιράστηκε τι τη βοήθησε να σταματήσει τη συνήθεια της επιλογής του δέρματος. Χρειάστηκε λίγη σκληρή αγάπη από τη μεγαλύτερη αδερφή της, εξήγησε. «Τελικά, η αδερφή μου μου είπε να πετάξω τον μεγεθυντικό καθρέφτη», θυμάται η Johansson. «Είπε, “Κανείς δεν κοιτάζει τους πόρους σας τόσο προσεκτικά, και είναι μια ευθύνη.” Ήταν η πιο απλή συμβουλή αλλά πραγματικά αληθινή για μένα, ειδικά επειδή μπορώ να γίνω ψυχαναγκαστικός με το δέρμα μου».

Προσπαθεί να νιώθει αυτοπεποίθηση

Η Johansson φαίνεται να έχει προχωρήσει πολύ στην ικανότητά της να νιώθει αυτοπεποίθηση, τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια. «Δεν νομίζω ότι [το να φωτογραφίζομαι δημόσια] θα είναι ποτέ κάτι με το οποίο νιώθω απόλυτα άνετη, αλλά έχω γίνει καλύτερη σε αυτό όσο μεγαλώνω», μοιράστηκε. «Συνήθιζα να ένιωθα τόσο τρομερά απολιθωμένος στο κόκκινο χαλί. Ένιωθα ότι έπαθα έμφραγμα».

Κάτι άλλο στο οποίο έχει γίνει καλύτερη με τα χρόνια όπως λέει και η ίδια είναι να είναι πιο επιεικής με τον εαυτό της. «Καθώς μεγαλώνω, προσπαθώ να είμαι πιο επιεικής με τον τρόπο που βλέπω τον εαυτό μου», είπε στο δημοσίευμα. Τώρα, βλέπει την αφηρημένη έννοια της ομορφιάς ως κάτι πιο βαθύ από το να δείχνει ωραία σε μια φωτογραφία ή σε μεγεθυντικό καθρέφτη. «Η ομορφιά είναι αυτή η άπιαστη ιδιότητα που προέρχεται από το να είσαι άνετος στο δικό σου δέρμα», κατέληξε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να μην βρεθούν ποτέ κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας στο κόκκινο χαλί, όπως η Johansson, αλλά πολλοί μπορούν σίγουρα να σχετίζονται με την επιθυμία να μεγεθύνουν και να επικεντρωθούν στα αντιληπτά τους ελαττώματα. Ας ελπίσουμε ότι οι θαυμαστές μπορούν να πάρουν ένα σύνθημα από την ηθοποιό και να είναι λίγο πιο ευγενικοί με τον εαυτό τους, ακόμα και όταν αισθάνονται δύσκολο.

Σχετικά άρθρα