Η περίοδος του χαλιού έφτασε: Μάθε πως να επιλέξεις το κατάλληλο χαλί για όλους τους χώρους!

Ένα χαλί είναι το συνηθισμένο αλλά εξαιρετικά λειτουργικό κεντρικό στοιχείο οποιουδήποτε χώρου για την χειμερινή περίοδο και είναι απαραίτητο να δίνουμε προτεραιότητα σε λεπτομέρειες όπως το μέγεθος και το υλικό, ανάλογα με το πού θα το τοποθετήσουμε. Για παράδειγμα ένα μεγαλύτερο χαλί είναι καλύτερο στο σαλόνι. Για αυτό μάθε πως να επιλέξεις το κατάλληλο χαλί για όλους τους χώρους.

Όταν πρόκειται για χώρους υψηλής επισκεψιμότητας, όπως η κουζίνα, η είσοδος ή η αποθήκη, τα χαλιά γιούτα ή ένα χαλί χωρίς κρόσσια είναι εύκολο να διατηρηθεί, καθιστώντας κάθε επιλογή την ιδανική επιλογή. Όλοι θέλουμε έναν αναβαθμισμένο χώρο και μερικές φορές οι άνθρωποι αποθαρρύνονται επειδή πιστεύουν ότι δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Ωστόσο, δεν χρειάζεσαι τεράστιο προϋπολογισμό για να αποκτήσεις το ιδανικό χαλί για τους χώρους σου.

Για να έχεις μία ακόμη πιο ιδιαίτερη αισθητική συνδύασε και μαξιλάρια που ταιριάζουν στα χαλιά και συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα. Αν για παράδειγμα πάρεις ένα χαλί με πολλά prints, διάλεξε πιο απλά μαξιλάρια και το αντίστροφο. Παίξε με την ισορροπία, λοιπόν, και άλλαξε τον χώρο σου.

Χαλί για το σαλόνι

Ξεκίνα να ψάχνεις για ένα μεγάλο χαλί και βάλε πάνω του τα μπροστινά πόδια των επίπλων σου για να “γεμίσεις” το δωμάτιο. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι ένα χαλί να μοιάζει μινιατούρα σε έναν μεγάλο χώρο. Άφησέ το να καθορίσει το χώρο και μην φοβάσαι να τολμήσεις γιατί κάτι μεγάλο σε μέγεθος έχει πραγματικά τη δύναμη να κάνει το σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο και ανετότερο.

Τι γίνεται με την κουζίνα;

Μια αγορά χωρίς φασαρία που καθαρίζεται εύκολα είναι σίγουρα αυτό που πρέπει να υπάρχει στην κουζίνα σου είναι τα μακρόστενα χαλιά. Τα χαλιά χωρίς κρόσσια είναι ανθεκτικά δεν θα συσσωρεύουν ψίχουλα. Τουλάχιστον δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για το μαγείρεμα ή το πλύσιμο των πιάτων γύρω από αυτό.

Άνεση στην κρεβατοκάμαρα

Διάλεξε ένα χαλί στο οποίο μπορείς βασικά να αποκοιμηθείς και σπρώξε το μέχρι το κομοδίνο. Έτσι, όλα θα αισθάνονται βελούδινα από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις μέχρι το τέλος της ημέρας σου. Όταν μπαίνεις μέσα στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να νιώθεις άνετα. Ένα μεγάλο χαλί σε απαλούς τόνους θα φέρει την απαραίτητη άνεση και ζεστασιά στον χώρο.

 

Σχετικά άρθρα