Η Naomi Watts δημιούργησε ένα brand ομορφιάς για γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και την περιεμμηνόπαυση

Η ηθοποιός Naomi Watts έφτασε τα 54 και δεν ντρέπεται όταν μιλάει για την εμμηνόπαυση και όλα όσα συνοδεύουν. Αρχικά, μοιράστηκε την εμπειρία της με την εμμηνόπαυση που της ήρθε νωρίτερα από άλλες γυναίκες σε μια ανάρτηση στο Instagram, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εργαζόταν σε κάτι για το οποίο θα μπορούσε να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Naomi Watts (@naomiwatts)

Τώρα πια μιλάει ανοιχτά για το νέο της brand “Stripes” με προϊόντα ομορφιάς που στοχεύουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης αλλά και της περιεμμηνόπαυσης και σχολιάζει τη γήρανση σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο InStyle.

Πώς σκέφτηκε να δημιουργήσει το brand;

«Μου έγινε σαφές ότι παρόλο που ορισμένες επωνυμίες τροφοδοτούσαν γυναίκες της ηλικιακής μου ομάδας, δεν ένιωθα ότι εκπροσωπούσαν τις γυναίκες με ειλικρινή τρόπο, είτε μέσω των διαφημιστικών τους καμπανιών είτε απλώς μέσω των γενικών μηνυμάτων τους» είπε η Watts στη δημοσίευση.

Παρατήρησε δε, «Θα έβρισκες 26χρονους ή 28χρονους στη διαφήμισή τους και αυτό φαινόταν απλώς σαν μια υπόσχεση που δεν μπορούσαμε ποτέ να εκπληρώσουμε. Και στην πραγματικότητα σε κάνει να νιώθεις άσχημα επειδή δεν βλέπεις τον εαυτό σου να εκπροσωπείται σε αυτό το κομμάτι της αφήγησης».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Naomi Watts (@naomiwatts)

Αυτό ήταν ένα τεράστιο κίνητρο για τη Watts να δημιουργήσει τη δική της επωνυμία προϊόντων που στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει αυτό που περνάει η ίδια και άλλες γυναίκες της ηλικίας της. Τα προϊόντα επικεντρώνονται στην περιποίηση των μαλλιών και του σώματος, συμπεριλαμβανομένης μιας ενυδατικής κρέμας για τόνωση, έναν ορό για την πάχυνση των μαλλιών και ένα ενυδατικό κολπικό τζελ.

Ο ιστότοπος του “Stripes” διαθέτει επίσης πληροφορίες που υποστηρίζονται από ειδικούς για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των γυναικών που περνούν από την περιεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση και να δημιουργήσουν κοινότητα. «Υπάρχει μια χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης που νιώθετε ότι χάνετε τον εαυτό σας, αλλά θα ήθελα να δω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα επαναφέρετε τον εαυτό σας», είπε η ηθοποιός. «Και όταν ανακτήσεις τον εαυτό σου, είσαι στην πραγματικότητα η πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού σου γιατί δεν είσαι πια θύμα των ορμονών σου».

Θέλει να εκπαιδεύσει τις γυναίκες

Η εμμηνόπαυση αναφέρεται στην χρονική περίοδο που περνούν 12 συνεχόμενους μήνες χωρίς περίοδο. Οφείλεται στην αλλαγή των επιπέδων των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει συμπτώματα όπως εξάψεις και κολπική ξηρότητα, σύμφωνα με την Cleveland Clinic.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Naomi Watts (@naomiwatts)

Η περιεμμηνόπαυση είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον μεταβατικό χρόνο πριν από την εμμηνόπαυση, όταν αρχίζουν οι εμμηνορροϊκές αλλαγές. Οι γυναίκες μπορεί να το βιώσουν από τα μέσα της δεκαετίας των 30 ή μέχρι τα μέσα της δεκαετίας των 50. Και τα δύο στάδια είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης, ωστόσο συχνά αισθάνονται σαν θέματα ταμπού και συνδέονται με την ντροπή. Η Watts έχει διαφορετική οπτική για το να γερνάει, εξήγησε στο InStyle.

«Η εκπαίδευση και η κοινότητα θα σας κάνουν να αισθάνεστε λιγότερο μόνοι και λιγότερο σαν να πέφτετε από γκρεμό», είπε. «Θέλω να νιώθουμε ότι αυτή είναι μια πιο ζωντανή στιγμή της ζωής μας» και συνέχισε: «Θέλουμε να νιώθουμε καλύτερα. Αυτό είναι το καλύτερο μισό της ζωής μας και δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε συγγνώμη που διεκδικούμε αυτόν τον χώρο ως κάτι που μας ανεβάζει».

Σχετικά άρθρα