Η Abigail Breslin μιλάει για την επιβίωση της από μία κακοποιητική σχέση

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης έχουν γίνει καθημερινά και δυστυχώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν θύματά της. Το γεγονός αυτό ανάγκασε πρόσφατα την ηθοποιό Abigail Breslin να μοιραστεί τη δική της εμπειρία ως επιζώσα μιας κακοποιητικής σχέσης.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram, η Breslin μοιράστηκε την εμπειρία της για να κάνει τα θύματα να μιλήσουν και να μπορέσουν να φύγουν από την κακοποιητική σχέση. Έτσι, για να επηρεαστούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι από τις συζητήσεις σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και τη σεξουαλική επίθεση, μοιράστηκε τη δική της ιστορία.

Η σχέση που κατέληξε βίαιη 

«Ήμουν σε μια πολύ καταχρηστική σχέση για σχεδόν δύο χρόνια», γράφει η 26χρονη. «Όλα ξεκίνησαν τέλεια, ήμουν τόσο ερωτευμένη. Δυστυχώς, ο θύτης μου εκμεταλλεύτηκε την αθωότητα και την αφέλειά μου και η σχέση στη συνέχεια έγινε βίαιη».

Η Breslin «με χτυπούσε σε τακτική βάση, με κλείδωνε σε δωμάτια και με ανάγκαζε να προσποιούμαι ότι όλα ήταν εντάξει και φυσιολογικά, ενώ αντιμετώπιζα έντονους τραυματισμούς… τραυματισμούς που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έβλεπαν καν», συνεχίζει. Η ηθοποιός άρχισε να χρησιμοποιεί συνεχώς concealer για να καλύψει τους μελανιές της και ένιωθε «άσχημη και μισητή» λόγω της κακοποίησης που βίωνε. «Ήμουν σίγουρη, ότι κάτι υπήρχε εγγενώς ΛΑΘΟΣ με ΕΜΕΝΑ».

Ψυχολογική υποστήριξη

Πλέον η ηθοποιός βρίσκεται σε μια πορεία προς τη θεραπεία. Έχει γύρω της τους φίλους και την οικογένειά της που τη βοήθησαν να αφήσει τον θύτη της και εκφράζει την υποστήριξη σε άλλους που βρίσκονται σε καταχρηστικές σχέσεις. «Εάν βρίσκεστε σε μια καταχρηστική σχέση αυτή τη στιγμή, ΜΠΟΡΕΙΣ να βγεις έξω», γράφει. «Ξέρω ότι φαίνεται αδύνατο και τρομακτικό, αλλά έχεις επιβιώσει τόσα πολλά και ΜΠΟΡΕΙΣ να επιβιώσεις φεύγοντας αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία και υποστήριξη».

Η Breslin συμβουλεύει επίσης όποιον βιώνει την ενδοοικογενειακή βία ή γνωρίζει κάποιον άλλον που υφίσταται κακοποίηση να απευθυνθεί στην Αμερικανική Εθνική Γραμμή για την Οικογενειακή Βία, η οποία είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα.

Ιστορίες όπως αυτή της Breslin διευκολύνουν πολύ τις ουσιαστικές συζητήσεις για αυτό το ζήτημα και δίνουν τη δυνατότητα σε άλλους να έχουν πρόσβαση σε πόρους που μπορούν να τους βοηθήσουν. Κυρίως όμως βοηθά τα θύματα να παίρνουν κουράγιο για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και τελικά να φύγουν από τον κακοποιητή τους.

«Τώρα είμαι σε μια υπέροχη, υγιή, χαρούμενη και καταπληκτική σχέση με τον αρραβωνιαστικό μου», γράφει η Breslin. «Η C-PTSD μου (σύνθετη διαταραχή μετατραυματικού στρες) είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν τα πρώτα δύο με τρία χρόνια μετά την καταχρηστική σχέση μου, αλλά έχω ακόμα στιγμές. Εξακολουθώ να έχω περιστασιακά εφιάλτες και ορισμένα πράγματα εξακολουθούν να με προκαλούν. Ακόμα θεραπεύομαι», συνεχίζει. «Οι συνέπειες της κακοποίησης είναι μια περίπλοκη και ατομική εμπειρία. Ελπίζω ότι το να μοιράζομαι περισσότερα για την ιστορία μου τουλάχιστον βοηθά μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο μόνοι».

Τις ημέρες μετά την κοινοποίηση της ιστορίας της, η ανάρτηση της Breslin έχει πλημμυρίσει με likes και σχόλια από ανθρώπους που προσθέτουν την υποστήριξή τους και την ευχαριστούν που άνοιξε την εμπειρία της.

Σχετικά άρθρα