Θέλεις απαλό και ζωντανό δέρμα; Τότε βάλε την βιταμίνη C στην ρουτίνα ομορφιάς σου!

Η ρουτίνα περιποίησης του προσώπου είναι απαραίτητη για την διατήρηση της επιδερμίδας απαλής και φωτεινής. Δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει πολλά προϊόντα και βήματα καθώς αυτό δεν εγγυάται την αποτελεσματικότητά της. Στόχευσε σε μία απλή ρουτίνα που θα περιέχει όμως τα σωστά συστατικά για τις ανάγκες του δέρματός σου και φόρεσέ τα την σωστή ώρα της ημέρας. Για παράδειγμα, ένας ορός ρετινόλης απαγορεύεται να φορεθεί το πρωί γιατί αντιδρά με το φως του ήλιου και προκαλεί ερεθισμούς. Για αυτό και οι ειδικοί συστήνουν την εφαρμογή του μόνο το βράδυ. 

Για να κάνεις το δέρμα σου απαλό σαν χάδι και ζωντανό μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στην πρωινή ρουτίνα ομορφιά σου την βιταμίνη C. Και αν αναρωτιέσαι γιατί μόνο στην πρωινή είμαστε εδώ για να σου λύσουμε κάθε απορία. 

Τι είναι ο ορός βιταμίνης C;

Ο ορός βιταμίνης C είναι ένα προϊόν περιποίησης δέρματος με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Έχει τη σύσταση υγρού ή τζελ και εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα. Θα βρεις αυτούς τους ορούς σε φαρμακεία και καταστήματα που πωλούν προϊόντα ομορφιάς. 

Βασικά οφέλη αυτού του συστατικού είναι η σύσφιξη του δέρματος, η επαναφορά της λάμψης και η ενίσχυση του κολλαγόνου. Το κύριο όφελος της βιταμίνης C είναι ότι είναι αντιοξειδωτική, επομένως βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού ελεύθερων ριζών, οι οποίες συνεχίζουν να διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Το αποτέλεσμα είναι λαμπερό, νεανικό δέρμα.

Για ποιους ανθρώπους συστήνεται;

Έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από πολλά προβλήματα, όπως ηλιακό έγκαυμα, φωτογήρανση, υπερμελάγχρωση, ρυτίδες, χαλάρωση, ξηρότητα και ανομοιόμορφο τόνο δέρματος. Αν αντιμετωπίζεις αυτά τα δερματικά προβλήματα ίσως πρέπει να προσθέσεις έναν ορό βιταμίνης C στο σχήμα περιποίησης δέρματος. Ωστόσο, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα κι αν αυτά τα ζητήματα δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα. Η καλύτερη στιγμή για να αντιμετωπίσεις τα ορατά σημάδια γήρανσης είναι πριν εμφανιστούν.

Οι ειδικοί συνιστούν ορούς βιταμίνης C για άτομα όλων των ηλικιών, επειδή σχεδόν όλοι κινδυνεύουν να υποστούν βλάβη από τον ήλιο και με τους ορούς βιταμίνης C ελαχιστοποιούμε την ποσότητα της ηλιακής βλάβης που δέχεται το δέρμα μας από το φως του ήλιου. Εκτελεί δε, διπλό καθήκον, τόσο προστατεύοντας το δέρμα όσο και βοηθώντας στην αποκατάσταση των προβληματικών περιοχών. Βοηθά επίσης στην προώθηση του κολλαγόνου και στην ενίσχυση του φυσικού σχηματισμού κολλαγόνου, ενώ ενισχύει και την δράση του αντηλιακού. Για αυτό και συστήνεται να την εφαρμόζουμε το πρωί!

Συμβουλές για την επιλογή ορού υψηλής ποιότητας

Θα βρεις τη βιταμίνη C με μερικές διαφορετικές μορφές και ονομασίες, όπως L-ασκορβικό οξύ, ασκορβυλ-6-παλμιτικό και ασκορβυλικό φωσφορικό μαγνήσιο. Το L-ασκορβικό οξύ είναι το πιο ερευνημένο και το πιο βιολογικά ενεργό -δηλαδή αποτελεσματικό- είδος. Η τιμή αυτών των ορών μπορεί να ποικίλλει πολύ, από περίπου 10 ευρώ έως 250 ευρώ. Πώς όμως να επιλέξεις;

Δώσε προσοχή στα επίπεδα συγκέντρωσης βιταμίνης C που συνήθως αναφέρεται ως L-ασκορβικό οξύ ή ασκορβικό οξύ στις ετικέτες. Κάποια προϊόντα μπορεί να έχουν 10 τοις εκατό, ενώ άλλα μπορεί να έχουν 15 ή 20 τοις εκατό. Αναζήτησε ένα με συγκέντρωση μεγαλύτερη από 8 τοις εκατό, που είναι η ελάχιστη ποσότητα που θεωρείται βιολογικά σημαντική. Όσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση, τόσο ισχυρότερος είναι ο ορός, αν και τα οφέλη μειώνονται αν υπερβούμε μίας συγκέντρωση 20 τοις εκατό. 

Όταν επιλέγεις το προϊόν σου, αναζήτησε ένα που περιέχει επίσης βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στην αποτελεσματικότερη απόδοση της βιταμίνης C. Επιπλέον, η C βοηθά την E να μετατραπεί στην πιο ενεργή της μορφή, ενισχύοντας την ικανότητα του ντουέτου να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Όταν η βιταμίνη C και η Ε συνδυάζονται, συνεργάζονται για να παρέχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.

 

Σχετικά άρθρα