Πώς η σκλήρυνση κατά πλάκας επηρέασε την Christina Applegate στα γυρίσματα της σειράς που παίζει;

Η ηθοποιός Christina Applegate μιλά ειλικρινά για τα προβλήματα που της δημιουργεί η σκλήρυνση κατά πλάκας και τα εμπόδια που αντιμετώπισε στα γυρίσματα της ταινίας “Dead to me”. Η ηθοποιός μίλησε για τη διάγνωσή της με σκλήρυνση κατά πλάκας και πώς επηρέασε τα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix στην οποία πρωταγωνιστεί σε μια νέα συνέντευξη στους New York Times.

Πώς κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά;

Ενθυμούμενη τα πρώτα σημάδια της ασθένειας της, η Applegate είδε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά πριν από την επίσημη διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας το καλοκαίρι του 2021. Ένιωθε να χάνει την ισορροπία της, ενώ γύριζε μια σκηνή χορού για την πρώτη σεζόν του “Dead to Me” και μετά παρατήρησε ότι οι ικανότητές της στο τένις μειώνονταν.

«Μακάρι να είχα δώσει προσοχή», είπε στη συνέντευξη, «μα ποια ήμουν εγώ για να ξέρω;». Όταν τελικά διαγνώστηκε με την αυτοάνοση ασθένεια σκλήρυνση κατά πλάκας που επηρεάζει την επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματος, η Applegate βρισκόταν στη μέση των γυρισμάτων της τρίτης σεζόν της σειράς.

Τα γυρίσματα τελείωσαν όταν πια εκείνη άρχισε να παίρνει θεραπεία. «Υπήρχε η αίσθηση του «Λοιπόν, ας της φέρουμε κάποιο φάρμακο για να γίνει καλύτερα», είπε η Applegate στους Times. «Και δεν υπάρχει καλύτερο. Αλλά ήταν καλό για μένα. Έπρεπε να επεξεργαστώ την απώλεια της ζωής μου, την απώλεια αυτού του μέρους μου. Χρειαζόμουν λοιπόν αυτόν τον χρόνο».

Γιατί νιώθει θυμωμένη;

Ενώ η Applegate πέρασε χρόνο για να επεξεργαστεί τη διάγνωσή της με μια χρόνια ασθένεια, ήταν ειλικρινής για το πόσο δύσκολο ήταν. «Αποδοχή;» ανέφερε. «Όχι. Δεν πρόκειται ποτέ να το δεχτώ αυτό. Είμαι θυμωμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όταν οι παραγωγή πρότεινε να σταματήσουν τα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν του “Dead to Me”, η Applegate επέμεινε να συνεχίσουν. «Είπα «Όχι». Θα το κάνουμε, αλλά θα το κάνουμε με τους δικούς μου όρους».

Έτσι, τα γυρίσματα συνεχίστηκαν με τη βοήθεια ενός υποστηρικτικού συνεργείου. Η ηθοποιός δεν μπορούσε πια να εργαστεί πολλές ώρες και έφτασε στο γύρισμα με αναπηρικό καροτσάκι. Γύρισαν λιγότερες σκηνές της ηθοποιού να μπαίνει στα δωμάτια και να ανοίγουν τις πόρτες της για να μπορεί να ακουμπά πάνω τους. Μερικές φορές, ένας τεχνικός ήχου και φίλος της κρατούσε τα πόδια έξω από το κάδρο της κάμερας. Τα ρεπό της αυξήθηκαν όταν τα χρειαζόταν.

Συμπαράσταση από τους συναδέλφους της

Οι ηθοποιοί, συμπεριλαμβανομένης της Linda Cardellini, η οποία πρωταγωνιστεί στο πλευρό της Applegate, τη βοήθησαν επίσης στο δύσκολο έργο. «Εκείνη [η Cardellini] ήταν η πρωταθλήτριά μου, η πολεμίστριά μου, η φωνή μου», είπε ο Applegate. «Ήταν σαν να είχα μια μαμά αρκούδα».

Τώρα, η ίδια προετοιμάζεται για την κυκλοφορία της τελευταίας σεζόν, σημειώνοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα την παρακολουθήσει ποτέ, καθώς θα ήταν πολύ οδυνηρό για εκείνη μετά από όσα έζησε για να την γυρίσει. «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα με δει όπως είμαι», είπε. «Έβαλα 40 κιλά. Δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι. Θέλω να μάθει ο κόσμος ότι είμαι πολύ συνειδητοποιημένη για όλα αυτά».

Σχετικά άρθρα