Ανάβεις τζάκι; Μάθε του 6 τρόπους για αποθηκεύεις τα ξύλα σου μέσα στο σπίτι!

Μετά και την πρώτη μεγάλη κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου ο καιρός ψύχρανε για τα καλά ακόμα και τις μέρες που έχει ήλιο. Το τζάκι, λοιπόν, είναι ο καλύτερος σύντροφος για αυτή την εποχή ειδικά για το βράδυ. Συνήθως έχουμε μάθει να αποθηκεύουμε τα ξύλα μας σε εξωτερικούς χώρους όπως είναι το μπαλκόνι ή ο κήπος. Πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε όμως ότι υπάρχουν 6 τρόποι για να αποθηκεύσεις τα ξύλα εντός σπιτιού και μάλιστα ως μέρος της διακόσμησης;

Αυτοί είναι οι 6 τρόποι αποθήκευσης

1. Σε διακοσμητικό καλάθι

Το χειμωνιάτικο σαλόνι μας μπορεί είναι εξαιρετικά άνετο και ζεστό στο τζάκι μας που αποτελεί και ένα αυτοτελές διακοσμητικό μέσο. Ένα περίτεχνα διακοσμημένο καλάθι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάδος αποθήκευσης καυσόξυλων και προσθέτει μια ακόμη πινελιά στο χώρο.

2. Σε εσοχές στον τοίχο

Πολλά σπίτια για λόγους αισθητικής έχουν σχεδιασμένες εσοχές στους τοίχους. Εάν έχεις και εσύ τέτοιες στον τοίχο γύρω από το τζάκι σου βγάλε τα διακοσμητικά και βάλε τα ξύλα σου. Μπορεί να σου φαίνεται σαν μία πρόχειρη λύση αλλά μόλις δεις το αποτέλεσμα σίγουρα θα το λατρέψεις.

3. Ράφι δίπλα στο τζάκι

Τα μαντεμένια τζάκια είναι η νέα τάση στην διακόσμηση που αποπνέει τόσο βιομηχανική διακόσμηση όσο και ντιζάιν του παλιού στυλ της υπαίθρου. Εκτός όμως από αυτά μπορείς να τα εγκαταστήσεις με ενσωματωμένα ράφια δίπλα τους και να έχεις κατευθείαν ένα μέρος για να βάλεις τα ξύλα σου.

4. Ανακατασκευασμένα ράφια

 

Πρόκειται για την πιο εύκολη λύση από όλες και μπορείς να την φτιάξεις αν έχεις ένα παλιό σύνθετο για βιβλία. Βγάλε λοιπόν τα ενδιάμεσα ράφια και άνοιξε χώρο για να στοιβάξεις μετά τα ξύλα. Αν ήταν ράφι που είχες πάρει για το σαλόνι σου είναι ακόμη πιο βέβαιο ότι θα ταιριάξει και με τον χώρο.

5. Υφαντό καλάθι για κουβέρτες

Ναι αναφέραμε παραπάνω το καλάθι αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για ένα στρογγυλό καλάθι αλλά για μία πιο ανοικτή εκδοχή του που παραπέμπει σε σκαμπό. Σε αυτό κανονικά βάζεις κουβέρτες αλλά με λίγη φαντασία μπορεί άνετα να φιλοξενήσει και τα ξύλα σου.

6. Κάτω από το τζάκι

Πολλά τζάκια ειδικά τα πιο παραδοσιακά έχουν χώρο για τα ξύλα κάτω από την εστία. Αν έχει και το δικό σου μην περιμένεις βάλε τα ξύλα σου από κάτω και το θέμα λύθηκε.

 

Σχετικά άρθρα