Θέλεις να αλλάξεις το παλιό σου σερβίτσιο: 6 ιδέες για να διαλέξεις καινούριο

Το σερβίτσιο είναι το βασικότερο κομμάτι στο στήσιμο ενός τραπεζιού και μπορούν να δημιουργήσουν το σωστό σκηνικό στο δείπνο ή το μεσημεριανό σου. Με μια σειρά διαφορετικών σχεδίων ανάλογα με το προσωπικό σου στυλ μπορεί να δημιουργήσεις μία κλασική ή μοντέρνα διακόσμηση στο τραπέζι σου.

Όταν επιλέγεις ένα σετ σερβίτσιων, ένα κρίσιμο στοιχείο είναι πόσα άτομα πρέπει να εξυπηρετήσεις ή ο μέγιστος αριθμός καλεσμένων που φαντάζεσαι ότι θα έχεις σε ένα σουαρέ. Η ποιότητα θα πρέπει επίσης να είναι ένας τεράστιος παράγοντας, έτσι ώστε να χρειάζεται να επενδύσεις μόνο σε ένα σετ σερβίτσιο. Ανεξάρτητα από την περίσταση, ένα σετ σερβίτσιων είναι απαραίτητο. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να πάρεις ιδέες ώστε να διαλέξεις το καινούριο σου σερβίτσιο.

Το κλασικό λευκό πορσελάνινο

Μία κλασική επιλογή που θυμίζει λίγο το σπίτι της γιαγιάς μας και το λευκό κεντητό τραπεζομάντηλο. Είναι, λοιπόν, ένα πιο παραδοσιακό σερβίτσιο που παραμένει διαχρονικό και αριστοκρατικό σε κάθε περίσταση. Φρόντισε να έχουν καλή ποιότητα και να είναι ανθεκτικά ώστε να αντέχουν στο πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Σερβίτσιο σε έντονο μπλε

Περνάμε τώρα στις περισσότερο χρωματιστές επιλογές για να δώσουμε μία πιο έντονη πινελιά στο τραπέζι μας. Προτίμησε μία περισσότερο διαχρονική επιλογή όπως το μπλε, ενώ μπορείς να παίξεις με το υλικό και αντί για πορσελάνη να επιλέξεις πηλό.

Μίνιμαλ από ακατέργαστη πορσελάνη

Ψάχνετε για ένα μοντέρνο σετ φαγητού που να φαίνεται ακριβό; Τέλεια! Διάλεξε ένα σερβίτσιο από ακατέργαστη πορσελάνη αναμεμειγμένη με χρωματιστούς στροβίλους πηλού και δίνει στα μαρμάρινα πιάτα μια πραγματικά κομψή εμφάνιση.

Σετ από επεξεργασμένο γυαλί

Εάν θέλεις μια κλασική εμφάνιση, αλλά δεν θέλεις να επιλέξεις το λευκό, τότε ένα γυάλινο σετ σερβίτσιου είναι ιδανικό για να τηρείς την κλασικότητα, διατηρώντας παράλληλα το προσωπικό σου στυλ. Μπορείς να επιλέξεις ένα σετ από ανακυκλωμένο γυαλί, καθιστώντας την αγορά πιο βιώσιμη, εξαιρετικά εξωτερική χρήση όπως μία τραπεζαρία κήπου.

Με χρυσές λεπτομέρειες

Το χρυσό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά όταν μιλάμε για μικρές πινελιές τότε είναι μόνο αρχοντικό. Διάλεξε ένα σερβίτσιο με γεωμετρικά σχέδια ή με μικρά μοτίβα όπως εκείνα των παλαιών κινέζικων πιάτων. Αν μάλιστα είσαι λάτρης των αντικών, τότε δεν έχεις να χάσεις τίποτα να επισκεφθείς ένα παλαιοπωλείο και να διαλέξεις από τα δικά τους σχέδια.

Πολύχρωμο σερβίτσιο

Αν θέλεις να σπάσεις την μονοτονία τότε το πολύχρωμο σερβίτσιο είναι αυτό που ψάχνεις. Δώσε ζωντάνια στα γεύματά σου με χειροποίητο σετ από πέτρα και επέλεξε τα πιάτα, τα μπολ, τις κούπες και τα πλαϊνά πιάτα σε διαφορετικά, υπέροχα φωτεινά χρώματα, όπως της μέντας, της ώχρα και του πράσινου.

Σχετικά άρθρα