5 έξυπνοι και ασφαλείς τρόποι για να αποθηκεύσεις τα καθαριστικά σου!

Ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι δημιουργεί ένα ζεστό περιβάλλον και μας δίνει ενέργεια να κάνουμε πράγματα μέσα σε αυτό. Βέβαια, απαιτεί χρόνο, κόπο και τα απαραίτητα καθαριστικά και εργαλεία για να διατηρείται καθαρό και να παραμένει οργανωμένο.

Για να μεγιστοποιήσεις τις προσπάθειές σου, τα καθαριστικά σου θα πρέπει να οργανωθούν και να αποθηκευτούν για να έχεις εύκολη πρόσβαση μεν, μακριά από παιδιά δε. Έτσι, συγκεντρώσαμε 5 έξυπνους και ασφαλείς τρόπους για να αποθηκεύσεις τα καθαριστικά σου ώστε να καθαρίζεις πιο εύκολα και να μην σου πιάνουν χώρο.

1. Χρησιμοποίησε τον κατακόρυφο χώρο στις πόρτες

Οι σφουγγαρίστρες και οι σκούπες μπορούν να κρεμαστούν στο εσωτερικό μιας πόρτας με γάντζους ή σφιγκτήρες που ενεργοποιούνται με ελατήριο. Είναι μία κατασκευή που μπορείς να κάνεις και μόνη σου και γίνεται με στενά συρμάτινα ή πλαστικά καλάθια για να κρατούν  τα δοχεία και από κάτω γάντζους για σκουπίδια, ξεσκονόπανα και μικρές βούρτσες τρίψιμο. Μια μπάρα για πετσέτες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρεμάσεις τα μπουκάλια σπρέι.

Για αποθηκευτικό χώρο που μεταφέρεται, επίλεξε μια κρεμαστή τσάντα παπουτσιών με διάφανες τσέπες για να κρατάτε μπουκάλια καθαριστικού, υφάσματος και βούρτσες. Επίσης, μπορείς να βρεις σχάρες αποθήκευσης που τοποθετούνται πάνω από την πόρτα για επιπλέον χώρο.

2. Διπλασίασε τον χώρο των ντουλαπιών σου 

Επειδή πολλά προϊόντα καθαρισμού έρχονται σε μπουκάλια ψεκασμού, πρόσθεσε μια αφαιρούμενη ράβδο μικρής διαμέτρου κάτω από τους νεροχύτες του μπάνιου ή της κουζίνας για να μπορείς να τα κρεμάς. Οι λαβές ψεκασμού θα γλιστρήσουν πάνω από τη ράβδο και θα ελευθερώσουν πολύτιμο χώρο στο ντουλάπι για επιπλέον αποθήκευση.

3. Τοποθέτησε τα εργαλεία σου κάθετα

Όταν τοποθετούμε τα πράγματα κάθετα “πιάνουν” λιγότερο χώρο. Έτσι επένδυσε σε υφασμάτινα ράφια αποθήκευσης που κρεμώνται στα ντουλάπια σου και προσφέρουν επιπλέον χώρο για τα καθαριστικά σου. Αυτά που έχουν σχεδιαστεί για πουλόβερ είναι ιδανικά για να βάλεις μέσα μικρά πλαστικά καλαθάκια με καθαριστικά ή τις πετσέτες και τα ξεσκονόπανα.

Χρησιμοποίησε, επίσης, γάντζους πάνω από τη ράβδο της ντουλάπας για να κρεμάσεις σφουγγαρίστρες και σκούπες. Και αξιοποίησε και τους τοίχους της ντουλάπας για να βάλεις μερικά στενά κρεμαστά καλάθια, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για αλληλογραφία ή περιοδικά.

4. Ράφια με ροδάκια

Ένα μικρό τρόλεϋ με ράφια θα σου φανεί ιδιαιτέρως πρακτικό αφού μπορείς να το έχεις μαζί σου όταν καθαρίζεις και μετά μπαίνει εύκολα πίσω από πόρτες, μέσα στην ντουλάπα ή ανάμεσα σε άλλα ράφια.

5. Χρησιμοποίησε καλαθάκια

Τα καλαθάκια είναι ιδανικά για αποθήκευση στα ράφια γιατί μπορείς εύκολα να τα πιάσεις και να φύγεις για να κάνεις τις δουλειές σου. Χρησιμοποίησε ξεχωριστά καλαθάκια για το μπάνιο, την κουζίνα και το καθιστικό με τον κατάλληλο τύπο καθαριστικών και προμηθειών σε κάθε ένα για να μην αργείς να βρεις εκείνου που σου χρειάζονται για κάθε περίσταση. Εάν θέλεις να έχεις επιπλέον προϊόντα προτίμησε διαφανή πλαστικά καλαθάκια με ετικέτα, ώστε να μπορείς να βλέπεις γρήγορα τι έχει το καθένα.

Σχετικά άρθρα