Η ηθοποιός Katherine Heigl αποκάλυψε ότι έπαιρνε φάρμακα για να διασφαλίσει την ψυχική της υγεία

Όταν παλεύεις με την ψυχική σου υγεία κάποιες φορές μπορεί να νιώθεις ότι σου ρουφάει όλη σου την ενέργεια κάτι με το οποίο η ηθοποιός Katherine Heigl είναι φαινομενικά εξοικειωμένη. Η Heigl μίλησε πρόσφατα για το πώς χρησιμοποιεί φάρμακα, μεταξύ άλλων ολιστικών μέτρων, για να διασφαλίσει την ψυχική της υγεία σε μια συνέντευξη στο Yahoo! Life.

Οι τάσεις της Heigl να ευχαριστεί τους πάντες γύρω της της προκάλεσαν πολλή ψυχική αστάθεια στις αρχές της καριέρας της, όπως αποκάλυψε. Αυτό επιδεινώθηκε από τη σεξιστική και άδικη κάλυψη του Τύπου που έλαβε εκείνη την εποχή, με αποτέλεσμα να αναπτύξει «φρικτές νευρώσεις και άγχος», εξήγησε η ηθοποιός.

Τα απίστευτα επίπεδα άγχους

«Ήμουν σε ένα τόσο απίστευτα αυξημένο επίπεδο άγχους, προσπαθούσα να είμαι το τέλειο άτομο για να μην αναστατώσω κανέναν άνθρωπο», είπε στο Yahoo! Life. Η προσοχή που πήρε από τα μέσα στα 30 της έβαλε την ηθοποιό σε ένα «σούπερ μοναχικό μέρος». Τώρα η 43χρονη Heigl, εύχεται να ήξερε ότι ήταν εντάξει να αναζητήσει θεραπεία ψυχικής υγείας νωρίτερα, εξήγησε στην πρόσφατη συνέντευξη. Μέρος αυτής της θεραπείας περιλαμβάνει επί του παρόντος τη λήψη φαρμάκων, η οποία «ουσιαστικά έσωσε τη ζωή μου» όπως χαρακτηριστικά είπε Heigl.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σταρ μιλάει για τη λήψη φαρμάκων για να διατηρήσει την ψυχική της υγεία. Τον Αύγουστο του 2022, η σταρ είπε στο Parade ότι άρχισε να παίρνει το φαρμακευτική αγωγή που ανέστειλε την επαναπρόσληψη σεροτονίνης που βοηθά στην αύξηση των επιπέδων αυτής της ορμόνης που ρυθμίζει της διάθεσης στον εγκέφαλο κατόπιν συμβουλής ενός θεραπευτή. Τέτοια φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων παθήσεων ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της κατάθλιψης.

Μόνο τα φάρμακα την βοήθησαν

«Δούλεψα πολύ σκληρά για να ελέγξω το άγχος μου για χρόνια και πραγματικά πάλεψα», είπε ο Heigl στο Parade. «Ήμουν πραγματικά απρόθυμη να πάρω οποιοδήποτε φάρμακο», αντί αυτών βασιζόταν σε ολιστικές μεθόδους όπως η προσευχή, ο διαλογισμός, το κράτημα κρυστάλλων και οι μεγάλες βόλτες στη φύση. «Προσπάθησα τα πάντα για να το σταματήσω, αλλά το μυαλό μου κυριάρχησε και μάλιστα το τρομακτικό μέρος, όχι το καλό», παραδέχτηκε.

Μόλις άρχισε να παίρνει φάρμακα, η Heigl άρχισε να αισθάνεται κάποια ανακούφιση πολύ γρήγορα, εξήγησε. Τώρα πια η ηθοποιός βρήκε χρήσιμο συνδυασμό φυσικών ενισχυτών διάθεσης, φαρμακευτικής αγωγής και θεραπείας ομιλίας. Είναι κάτι που προτείνουν πολλοί ειδικοί σε όσους αντιμετωπίζουν άγχος και κατάθλιψη.

Σχετικά άρθρα