Η Jane Fonda θα γιορτάσει τα 85α γενέθλιά της και λέει πως η γήρανση δεν είναι τελικά τόσο τρομακτική

Η Jane Fonda έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν φοβάται να γεράσει και παραμένει ενεργεί απολαμβάνοντας όσα έχει η ζωή να της δώσει. «Το να κλείσεις τα 85 δεν διαφέρει από το να κλείσεις τα 84 ή τα 86», είπε η ηθοποιός και ακτιβίστρια στο InStyle ενόψει των 85ων γενεθλίων της στις 21 Δεκεμβρίου. «Είμαι σοβαρά στη μέση του «παλιού»», πρόσθεσε. «Αλλά όταν είσαι μέσα σε αυτό, σε αντίθεση με το να το κοιτάς από έξω, δεν είναι και τόσο τρομακτικό».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jane Fonda (@janefonda)

Προτιμά να θυμάται όσα έζησε

Η Fonda μίλησε και μέσα στον Νοέμβριο για την γήρανση: «Όταν φτάσεις στην ηλικία μου, καλύτερα να γνωρίζεις τον χρόνο που υπάρχει πίσω σου, σε αντίθεση με τον χρόνο που έχεις μπροστά σου», είπε στο Entertainment Tonight. «Εννοώ, αυτό είναι απλώς ρεαλιστικό», είπε. Η ίδια έχει ανακαλύψει μερικές ιδέες για το τι την κάνει να νιώθει καλά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jane Fonda (@janefonda)

«Είμαι περίεργος άνθρωπος και συνεχώς μαθαίνω και νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό», είπε στο InStyle. «Ο πατέρας μου πέθανε έξι χρόνια νεότερος από εμένα, και σίγουρα έχω καρκίνο, αλλά το αντιμετωπίζουμε με τη χημειοθεραπεία και νιώθω τυχερή».

Η σταρ αποκάλυψε πρόσφατα ότι έχει διαγνωστεί με λέμφωμα Non-Hodgkins, έναν τύπο καρκίνου που ξεκινά από το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν την πήρε από κάτω αλλά ήταν και είναι σε καλή διάθεση συμφιλιωμένη με τη διάγνωση από τότε που την δημοσιοποίησε στο Instagram τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά μοιράστηκε επίσης ένα βίντεο με τον εαυτό της να ασκείται λίγο μετά την έναρξη της χημειοθεραπείας.

Νιώθει πιο δυνατή 

«Περίπου τρεις εβδομάδες από την πρώτη μου χημειοθεραπεία, πρέπει να σας πω ότι νιώθω πιο δυνατή από ό,τι εδώ και χρόνια», έγραψε σε μια ανάρτηση στο blog της. Το κείμενο ήρθε μαζί με ένα κλιπ που δείχνει να γυμνάζεται σε μπάλα σταθερότητας σε έναν τοίχο ενώ κρατούσε βαράκια στα χέρια της. Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό να ασκείσαι ενώ υποβάλλεσαι σε χημειοθεραπεία, αλλά οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι βοηθά στην κόπωση που σχετίζεται με τον καρκίνο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jane Fonda (@janefonda)

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Fonda συνεχίζει να περιλαμβάνει την κίνηση στη ρουτίνα της καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου αφού είναι η γνωστή η αγάπη της για την γυμναστική. Οι κασέτες προπόνησής της της δεκαετίας του ’80 είναι εμβληματικές και συνέχισε να μοιράζεται αποσπάσματα από το τρέχον πρόγραμμα γυμναστικής της όλα αυτά τα χρόνια, συγκεκριμένα στο Instagram, όπου η Fonda έχει σχεδόν δύο εκατομμύρια ακόλουθους.

Εκτός από τις αναρτήσεις σχετικά με τον ακτιβισμό της για την κλιματική αλλαγή, το προφίλ της Fonda στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιέχει δόσεις έμπνευσης για προπόνηση. Το Halloween μοιράστηκε μια selfie της με τον προπονητή της. «Ναι, γυμνάζομαι», έγραψε εκείνη την εποχή. Η ηθοποιός μοιράστηκε επίσης μερικά στιγμιότυπα από μια προπόνηση γλουτών στο σπίτι που έγινε με ζώνες αντίστασης πέρυσι.

Σχετικά άρθρα