Old Money Rich Look: Ποιο είναι το νέο στυλ που έχει κατακλύσει τα social και πώς μπορεί να αναβαθμίσει την εμφάνισή σου!

Το Old Money Rich είναι το νέο fashion trend που έχει κατακλύσει τα social media και έχει κάνει τους λάτρεις της μόδας να το ακολουθήσουν πιστά. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο νέο αλλά βασίζεται περισσότερο σε διαχρονικές επιταγές μίας κομψής αισθητικής που αναβαθμίζει κάθε εμφάνιση κάνοντάς την να φαίνεται ακριβή αλλά και λιτή.

Μιλάμε για ένα κίνημα που από τα ρούχα περνά κατευθείαν στον τρόπο ζωής μας και στην διακόσμηση του σπιτιού μας. Ωστόσο, εδώ θα δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά του που στοιχειοθετούν μία Old Money Rich εμφάνιση χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά χρήματα αλλά με μερικές προσθήκες και αλλαγές στην ντουλάπα σου.

Αν κάνεις μία έρευνα θα βρεις τους χαρακτηριστικούς εκπροσώπους αυτής της αισθητικής που δεν είναι άλλοι από την αείμνηστη Πριγκίπισσα Νταϊάνα, τους ιστορικούς οίκους μόδας Ralph Lauren και J Crew με πρωτεργάτη την Chanel και την Caroline Bessette Kennedy.

Ποια ακριβώς είναι η νέα τάση;

Για να κατανοήσει κανείς την αισθητική του old money, χρειάζεται απλώς να εμπνευστεί από τα διαχρονικά στυλ της Jackie Kennedy Onassis, του Paul Newman, της Lady Diana, και του εμβληματικού χαρακτήρα της Blair Waldorf από το Gossip Girl.

O πυρήνας της τάσης του Old Money Rich είναι ακριβώς αυτό, παλιό. Μην δώσεις σημασία στα παραπλανητικά βιντεάκια του Tik Tok που περιορίζονται απλώς στην ’90s μόδα. Εδώ μιλάμε για κάτι ευρύτερο, για έναν τρόπο ντυσίματος που είναι εμπνευσμένος από τον κληρονομικό πλούτο των πιο διάσημων οικογενειακών δυναστειών του παρελθόντος, όπως οι Kennedy’s, οι Getty’s και οι Vanderbilts.

Η τάση εστιάζει στην ποιότητα, τα κομμάτια σχεδιαστών χωρίς λογότυπο, την ραπτική και την κλασική αμερικανική προετοιμασία. Σε κομμάτια απλά αλλά κομψά χωρίς υπερβολές και σε ίσιες γραμμές. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβά για να τα φορέσεις αρκεί να κάνεις τις σωστές ποιοτικές επιλογές και να προσέξεις ορισμένα κομμάτια. Αυτά σου έχουμε ετοιμάσει παρακάτω για να μην δυσκολευτείς και κυρίως να μην ξοδευτείς χωρίς να υπάρχει λόγος.

Τα 3 κομμάτια που χρειάζεσαι

1. Σακάκια

Ένα σακάκι ή αλλιώς blazer είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια της αισθητικής Old Money. Μπορεί να αναδείξει ένα τζιν παντελόνι ή να φορεθεί με μια κομψή midi φούστα και πουλόβερ για χαλαρή, αλλά ακόμα συνδυασμένη εμφάνιση. Προτίμησε ένα πιο φαρδύ, μεγάλο κόψιμο για να δώσεις στο ντύσιμό σου μια πιο vintage εμφάνιση. Να θυμάσαι εδώ δεν θέλουμε τα πολύ εφαρμοστά ρούχα.

2. Μπότες ιππασίας

Όχι μόνο οι μπότες ιππασίας είναι απαραίτητο για την αισθητική Old Money, είναι επίσης μια από τις πιο καυτές τάσεις για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022. Παρ’ όλο που οι περισσότεροι από εμάς πιθανότατα δεν συμμετέχουμε στην ιππασία, αυτό δεν σημαίνει δεν μπορούμε να έχουμε αυτό το κομμάτι. Ταιριάζει με τζιν, με φούστες και φορέματα.

3. Τα λευκά του τένις

Τίποτα δεν λέει αναδεικνύει περισσότερο αυτή την αισθητική από ένα καθαρό, λευκό σετ τένις. Οι φούστες του τένις έχουν κερδίσει σίγουρα δημοτικότητα φέτος, πιθανώς επειδή είναι απίστευτα ευέλικτες και ταιριάζουν σε ένα ευρύ φάσμα αισθητικής. Αλλά αν θέλεις να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα Νεοϋορκέζικου στυλ, επίλεξε ένα ολόλευκο σύνολο και προσάρμοσέ το στην κάθε εποχή. Για παράδειγμα τώρα μπορείς να επιλέξεις λευκά πουλόβερ ή ζιβάγκο.

Σχετικά άρθρα