Μεξικάνικη σούπα με μοσχαρίσια κεφτεδάκια: 4 λόγοι για να εντάξεις την μεξικανική κουζίνα στην διατροφή σου

Υλικά:

  • 1-1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/3 φλ. μακρύκοκο ρύζι
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1-1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας, χωρισμένη
  • 8 φλ. ζωμό βοδινού
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. σ. γάλα 2%.
  • 1/8 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 1/8 κ. γλ. κλωστές σαφράν
  • 10 αλμυρά κράκερ

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο
  2. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για 3-5 λεπτά
  3. Προσθέστε ζωμό και ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας και αφήστε να σιγοβράσει
  4. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το ρύζι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το γάλα, το κύμινο, το σαφράν, τα θρυμματισμένα κράκερ και το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας, ανακατεύοντας ελαφρά αλλά επιμελώς
  5. Με βρεγμένα χέρια μικρά κεφτεδάκια και προσθέστε τα απαλά στον ζωμό που σιγοβράζει και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 20-25 λεπτά
  6. Αφαιρείτε από την φωτιά και σερβίρετε

Οφέλη

Αυτή η μεξικάνικη σούπα με μοσχαρίσια κεφτεδάκια ονομάζεται στα ισπανικά Albondigas που είναι στα ισπανικά τα κεφτεδάκια. Είναι μία εύκολη συνταγή της μεξικάνικης κουζίνας που μπορεί να ανανεώσει το διατροφολόγιό σου και έχει 340 θερμίδες, 16 γρ. λιπαρών -5 γρ. κορεσμένα- 20 γρ. υδατανθράκων, 4 γρ. σακχάρων, 2 γρ. φυτικών ινών, 29 γρ. πρωτεΐνης. Κάπως έτσι, μπορείς να εντάξεις την μεξικανική κουζίνα και τα οφέλη της στην διατροφή σου.

Ποια είναι τα 4 οφέλη της μεξικάνικης κουζίνας; 

Εδώ και καιρό τα μεξικάνικα εστιατόρια έχουν αρχίσει και αναπτύσσονται ανά την υφήλιο και φυσικά έχουν φτάσει και στην χώρα μας φέρνοντας τις νοστιμιές αυτή της υπερατλαντικής κουζίνας στο πιάτο μας. Και μπορεί να αγαπάμε την ελληνική διατροφή και το φαγητό της μαμάς μας αλλά όταν επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας αποκτάμε και περισσότερα οφέλη εκτός από ευχάριστες εμπειρίες.

Τα φρέσκα τρόφιμα είναι πλέον ένα βασικό συστατικό απαραίτητο για την επιτυχία στη μεξικανική βιομηχανία τροφίμων. Επειδή το φρέσκο ταιριάζει με το υγιεινό, η έμφαση στο σερβίρισμα υγιεινών και νόστιμων μεξικανικών φαγητών προσφέρει σε εμάς 4 επιπλέον οφέλη στην διατροφή μας που βοηθούν τον οργανισμό μας.

1. Διαλυτές φυτικές ίνες

Οι διαλυτές φυτικές ίνες βοηθούν τα τρόφιμα να μετακινούνται πιο γρήγορα μέσω του πεπτικού συστήματος για υγιή αποβολή και βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και γλυκόζης στο αίμα. Τα υλικά της μεξικανικής κουζίνας όπως είναι τα φασόλια, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι πιο θρεπτικά από πηγές τροφίμων.

2. Βιταμίνες και μέταλλα

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι απαραίτητα για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος. Οι φρέσκες ντομάτες και τα κρεμμύδια, βασικά συστατικά της μεξικάνικης σάλτσας και είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Το αβοκάντο, το βασικό συστατικό της διάσημης πια αλοιφής του γουακαμόλε, είναι μια εξαιρετική πηγή ακόρεστων λιπών και παντοθενικού οξέος, βιταμίνης Κ, χαλκού, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Β6, καλίου και βιταμίνη Ε.

3. Καψαϊκίνη

Η καψαϊκίνη είναι η ουσία που προκαλεί την καυστική αίσθηση στις πικάντικες πιπεριές και τα τσίλι. Μπορεί να είναι χρήσιμο για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα για τον Καρκίνο. Η καψαϊκίνη είναι χρήσιμη και για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης και στην ανακούφιση από τη συμφόρηση των κοινών κρυολογημάτων και αλλεργιών.

4. Άφθονες πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για να αυξήσει το επίπεδο ενέργειάς σας και να διατηρήσει τους μύες και τους ιστούς υγιείς. Τα κρέατα, όπως το κοτόπουλο και το μοσχαρίσιο κρέας που βρίσκονται σε πολλές συνταγές και στην δική μας σούπα είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης.

Σχετικά άρθρα