Κόκκινο κραγιόν: Αυτό είναι το κόλπο για να βρεις την απόχρωση που σου ταιριάζει!

Το κόκκινο κραγιόν είναι μία από τις πιο αγαπημένες αποχρώσεις και όχι άδικα αφού προσφέρει μία διαχρονικά κομψή εμφάνιση για όλες τις ώρες. Μιλάμε για ένα χρώμα που αγαπούν οι Γαλλίδες και πρέπει να υπάρχει σε κάθε γυναικείο νεσεσέρ αφού μπορεί να φωτίσει και το πιο χλωμό πρόσωπο.

Μας δίνει αυτοπεποίθηση, κάνει μία εμφάνιση αξέχαστη και τονώνει την διάθεσή μας. Ωστόσο, πολλές φορές μα φαίνεται δύσκολο να βρούμε την κατάλληλη απόχρωση που θα ταιριάζει με το δέρμα, το στυλ και τα μαλλιά μας καθώς αποτελούν το κάδρο του προσώπου μας. Για αυτό δημιουργήσαμε έναν οδηγό στον οποίο θα ανακαλύψεις και το κόλπο για να βρεις την απόχρωση του κόκκινου που σου ταιριάζει!

1. Αποκωδικοποιώντας τις αποχρώσεις

Δεν χρειάζεται να είσαι αρχάρια για να δυσκολεύεσαι με το κόκκινο κραγιόν αφού πρόκειται για ένα έντονο χρώμα που μπορεί να γίνει παγίδα αν δεν εφαρμοστεί σωστά. Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στους υποτόνους, οπότε ξεκίνα την αναζήτηση κοιτάζοντας τις φλέβες στο κάτω μέρος του χεριού σου. Είναι μωβ; Μήπως πράσινες; Το χρώμα τους θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις την ιδανική απόχρωση του κόκκινου.

  • Εάν έχεις μωβ ή μπλε φλέβες: σημαίνει πως έχεις ψυχρούς τόνους, γι’ αυτό θα πρέπει να στραφείς σε κόκκινα κραγιόν με ζεστούς πορτοκαλί ή κοραλί υποτόνους.
  • Εάν έχεις πράσινες φλέβες: εδώ μιλάμε για ζεστούς τόνους, που σημαίνει ότι τα ψυχρά κόκκινα σε μωβ ή μπλε υποτόνους θα σου δώσπυν την λάμψη που ψάχνεις.
  • Εάν έχεις ένα μείγμα και των δύο: τότε ο υποτόνος σου είναι ουδέτερος, οπότε μπορείς εύκολα να φορέσεις οποιαδήποτε απόχρωση σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

2. Χρειάζεσαι περίγραμμα

Τα κόκκινα χείλη πρέπει πάντα να προετοιμάζονται με ένα ασορτί, μακράς διαρκείας περίγραμμα χειλιών σε κόκκινες πάντα αποχρώσεις για να καθορίσουν τις καμάρες των χειλιών σου. Και πάλι θα πρέπει να κινηθείς με το κόλπο που αναφέραμε προηγουμένως για να βρεις μια απόχρωση που ταιριάζει σε όλες τις αποχρώσεις του δέρματος.

Για επιπλέον δύναμη και άψογη βάση κραγιόν, εφαρμόστε το περίγραμμα σαν primer. Αφού δημιουργήσεις ένα τακτοποιημένο περίγραμμα, πέρασε το χρώμα προς τα μέσα για να καλύψεις εντελώς τα πάνω και τα κάτω χείλη.

3. Ματ, σατινέ ή γυαλιστερό

Τώρα πάμε στο πιο δύσκολο: βρες την υφή του κραγιόν των ονείρων σου, από ματ έως γυαλιστερό. Τώρα που ξέρεις τι απόχρωση ψάχνεις συνδύασέ την το με το ιδανικό φινίρισμα.

  • Ένα τολμηρό, ματ κόκκινο: αν έχεις ψυχρό τόνο και θέλεις να δημιουργήσεις μία πιο θερμή οπτική.
  • Απαλό, σατινέ κόκκινο: αν έχεις πιο ζεστούς τόνους τότε το σατινέ είναι ότι πρέπει καθώς έχει μία μέτρια γυαλάδα.
  • Κόκκινο γυαλιστερό: κολακεύει τους πάντες, αποδίδοντας το χρώμα ενός κραγιόν και τη λάμψη ενός lip gloss χωρίς να αφυδατώνει τα χείλη.

 

Σχετικά άρθρα