Η Kate Winslet πιστεύει ότι οι γυναίκες γίνονται «πιο σέξι» όσο μεγαλώνουν

Μέχρι τώρα η πάροδος του χρόνου στις γυναίκες σχετιζόταν με την μείωση της ομορφιάς του και την σεξουαλική πτώση. Για να διατηρήσουν αυτά τα στοιχεία θα έπρεπε να επιδοθούν σε ένα μάταιο κυνήγι με τον χρόνο για να διατηρούν την νεότητά τους ώστε να είναι επιθυμητές.

Η Kate Winslet μοιράστηκε πρόσφατα τις σκέψεις της σχετικά με το θέμα, σε μια νέα συνέντευξη στο podcast της “Woman’s Hour” του BBC. Αποκάλυψε γιατί πιστεύει ότι οι γυναίκες γίνονται «πιο δυνατές» και «πιο σέξι» όσο μεγαλώνουν και είναι μια άποψη που αναμφίβολα αφαιρεί μεγάλο βάρος από τους ώμους των γυναικών που προσπαθούν να επιτύχουν την τελειότητα.

Κάνει θετικές σκέψεις όσο μεγαλώνει

Η Winslet γνώρισε παγκόσμια φήμη από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στον Τιτανικό πριν από 25 χρόνια στο πλευρό του Leonardo Di Caprio. Τώρα στα 47 της χρόνια, είναι απολύτως ειλικρινής σχετικά με τα επικριτικά σχόλια που αντιμετώπισε στην καριέρα της για το σώμα της και τώρα μοιράζεται τις θετικές σκέψεις που κάνει για τον χρόνο που περνά, ειδικά σε έναν κλάδο που τόσο συχνά ευνοεί μόνο την νεότητα.

«Είμαι 47, υπάρχουν κομμάτια που δεν κάνουν πια αυτό που θέλεις να κάνουν», είπε η Winslet στην παρουσιάστρια Emma Barnett για το σώμα της. «Και υπάρχει κάτι υπέροχο να πούμε, “Ω, καλά είναι όπως πρέπει να είναι, έτσι δεν είναι;”». Η Winslet όχι μόνο δεν φαίνεται να αφήνει τα μικρά πράγματα να της “ρίξουν” το ηθικό, αλλά φαίνεται να αγκαλιάζει τις αλλαγές που έρχονται με την ηλικία.

Πώς άλλαξε τρόπο σκέψης;

«Νομίζω ότι οι γυναίκες φτάνουν στα σαράντα τους σίγουρα στα μέσα των σαράντα – σκέφτονται, “Ω, καλά, αυτή είναι η αρχή της παρακμής και τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν και ξεθωριάζουν και κάπως γλιστρούν σε κατευθύνσεις που δεν θέλεις πια να πάνε», εξήγησε η ηθοποιός.

Ωστόσο όπως συνεχίζει αποφάσισε να αλλάξει δραστικά την οπτική της «Και μόλις αποφάσισα, όχι. Γινόμαστε πιο γυναίκες, πιο δυνατές, πιο σέξι. Αναπτύσσουμε περισσότερο στον εαυτό μας. Έχουμε την ευκαιρία να πούμε τη γνώμη μας και να μην φοβόμαστε τι πιστεύουν οι άνθρωποι για εμάς. Δεν με νοιάζει πώς μοιάζουμε».

Οι συμβουλές της για τις άλλες γυναίκες είναι «Πάμε κορίτσια, ας βάλουμε απλώς τα δυνατά μας», είπε. «Γιατί όχι; Η ζωή είναι πολύ μικρή, ξέρεις;» Η Winslet αναφέρθηκε επίσης στη φλυαρία γύρω από την εμφάνισή της, δηλαδή έλλειψη μακιγιάζ και του πιο λαμπερού στυλ, ως αστυνομική ντετέκτιβ στην επιτυχία του HBO, “Mare of Easttown”. Η συζήτηση γύρω από την εμφάνισή της στον ρόλο ήταν παράλογη κατά την ίδια «Δεν θα έκανες ποτέ τόση φασαρία ή τόσο θόρυβο για την εμφάνιση ενός άνδρα ηθοποιού, και το κάνεις τώρα;»

Έπαιζε χωρίς μακιγιάζ

Η ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι αρχικά είχε μακιγιάζ όσο έπαιζε τη Marianne «Mare» Sheehan στη σειρά του HBO, αλλά η δημόσια κριτική που δέχθηκε για την εμφάνισή της στον ρόλο την ενέπνευσε να εγκαταλείψει το μακιγιάζ στον επόμενο ρόλο της. Πρόκειται να παίξει μια ανήσυχη μητέρα στην επερχόμενη δραματική σειρά “I Am Ruth”.

«Σκέφτηκα: “Λοιπόν, έχω μόνο μία επιλογή εδώ και αυτή είναι να πάω ένα βήμα παραπέρα και πραγματικά να μην φορέσω καθόλου μακιγιάζ και απλά να πιάσω τα μαλλιά μου σε μια άθλια παλιά αλογοουρά όπως κάνω κάθε μέρα της ζωής μου ούτως ή άλλως”».

Η Winslet έχει αισθανθεί μια μετατόπιση στη συνολική της προσέγγιση για την εμφάνισή της και τους ρόλους που επιλέγει τον τελευταίο καιρό, εξήγησε. «Με ενδιαφέρει με πάθος να τονίζω θέματα που πρέπει να συζητηθούν και για τα οποία ίσως οι άνθρωποι δυσκολεύονται να μιλήσουν», είπε. «Και δεν αποφεύγω να μοιάζω πραγματικά με απεριποίητη πολλές φορές. Εννοώ, ποιος βάζει μακιγιάζ ενώ πάει [τα παιδιά] στο σχολείο; Εγώ όχι».

Μοιράστηκε το πραγματικό της μυστικό για τη γήρανση. «Για μένα, είναι η ομορφιά να πηγάζει από μέσα και να μην είμαι τόσο επικριτική με τον εαυτό μου», είπε σε προηγούμενη συνέντευξη. Μεγάλα στηρίγματα για τη ίδια που υπενθυμίζει και στους θαυμαστές της γιατί το να μεγαλώνεις είναι δώρο, ανεξάρτητα από το σεξιστικό και ηλικιακό σχολιασμό που μπορεί να υπαινιχθεί το αντίθετο.

Σχετικά άρθρα