Μπορείς να μείνεις έγκυος χωρίς να κάνεις σεξ;

Στις πλείστες των περιπτώσεων η εγκυμοσύνη προκύπτει μετά από σεξουαλική επαφή για αυτό και την έχουμε ταυτίσει κυρίως με αυτή την διαδικασία. Μπορεί, λοιπόν, να εκπλαγείς εάν μάθεις πως μπορείς να μείνεις έγκυος και χωρίς να κάνεις σεξ. Ενώ το σπέρμα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας για να μείνεις έγκυος, μπορείς να συλλάβεις αρκεί το σπέρμα να φτάσει οπουδήποτε κοντά στον κόλπο ή το κολπικό άνοιγμα.

Αυτό μπορεί να συμβεί εάν η εκσπερμάτιση συμβεί έξω από τον κόλπο ή εάν το σπέρμα πέσει στα δάχτυλα κάποιου και στη συνέχεια το τοποθετήσει κοντά ή μέσα στον κόλπο. Επίσης, μπορεί να συμβεί χωρίς εκσπερμάτωση εάν το πέος σε όρθια θέση έρθει σε επαφή με την κολπική περιοχή.

Μια μικρή ποσότητα σπέρματος -μια ή δύο σταγόνες αρκούν- αποβάλλεται στην αρχή μιας στύσης. Αυτό συμβαίνει πριν από την πραγματική εκσπερμάτιση και μερικές φορές ονομάζεται προεκσπερμάτιση. Ενώ η εγκυμοσύνη χωρίς σεξουαλική επαφή είναι δυνατή όπως φάνηκε, δεν μπορείς να μείνεις έγκυος από ένα κάθισμα τουαλέτας, από κολύμπι σε μια δημόσια πισίνα ή άλλους ανέπαφους τρόπους.

Έγκυος χωρίς σεξ;

Από την μία πλευρά υπάρχουν γυναίκες που ανησυχούν για το αν θα μείνουν έγκυος χωρίς να κάνουν σεξ, από την άλλη δυσκολεύονται με τη σεξουαλική επαφή, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να μείνουν έγκυες. Οι γυναίκες που υποφέρουν από πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να μην μπορούν να κάνουν σεξ αρκετά συχνά για να μείνουν έγκυες.

Καταστάσεις όπως ο κολπισμός και η αιδοιοδυναμία μπορεί να καταστήσουν τη σεξουαλική επαφή εξαιρετικά άβολη ή ακόμα και επώδυνη. Εάν υποφέρεις από πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, επισκέψου τον γυναικολόγο σου για διάγνωση και θεραπεία. Ο πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μπορεί να προκληθεί από διάφορες καταστάσεις, μερικές από τις οποίες μπορεί να βλάψουν τη γονιμότητα.

Υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες και αξίζει να τις δοκιμάσεις. Ωστόσο, ας υποθέσουμε ότι έχεις ήδη δοκιμάσει θεραπείες, αλλά δεν ήταν επιτυχείς στην ανακούφιση του πόνου. Ή, ίσως η θεραπεία απαιτεί χρόνο και δεν θέλεις να περιμένεις έως ότου μπορέσεις να έχεις την επόμενη σεξουαλική επαφή για να αρχίσεις την προσπάθεια σύλληψης. Αυτοί και μερικοί άλλοι λόγοι μπορεί να λειτουργούν αποτρεπτικά αλλά έχεις και κάποιες επιλογές σύλληψης.

«Παρθένα Εγκυμοσύνη»

Το σεξ ορίζεται ως κάτι περισσότερο από απλή κολπική επαφή. Ένας πιθανός τρόπος για ένα ζευγάρι για να συλλάβει χωρίς σεξουαλική επαφή είναι να διεγείρει το πέος και να εκσπερματώσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κολπικό άνοιγμα. Η σύλληψη που συμβαίνει λόγω του σπέρματος που φθάνει στην εξωτερική περιοχή του κόλπου χωρίς σεξουαλική επαφή ονομάζεται μερικές φορές «παρθένα εγκυμοσύνη».

Εφόσον κάποιο σπέρμα κάνει το δρόμο του προς τον αιδοίο ή τις κολπικές περιοχές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνεις έγκυος. Εάν η εκσπερμάτιση μπορεί να συμβεί ελαφρώς μέσα στον κόλπο, αυτό είναι ακόμα καλύτερο. Δεν είναι σαφές πόσο πιθανό είναι να συμβεί η σύλληψη. Ορισμένες μελέτες σε γυναίκες με ισόβιο κολπισμό έχουν βρει ότι ορισμένες απέκτησαν παιδί με αυτόν τον τρόπο.

Οι πιθανότητες είναι σίγουρα πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με πιο τυπική σεξουαλική επαφή. Όμως, εάν πρόκειται να το δοκιμάσεις, βεβαιώσου ότι έχεις λάβει όλα τα άλλα μέτρα για να αυξήσεις τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος. Θα χρειαστείς:

  • Ώρα σεξ κοντά στην ωορρηξία
  • Προσπάθησε να παραμείνεις ξαπλωμένη ανάσκελα για λίγο μετά την διαδικασία
  • Χρησιμοποίησε μόνο φιλικά προς τη γονιμότητα λιπαντικά
  • Προσπάθησε να έχεις οργασμό χωρίς να διαταράξεις το εναποτιθέμενο σπέρμα

Μια άλλη επιλογή είναι η τεχνητή γονιμοποίηση. Κατά την διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης το σπέρμα συλλέγεται και στη συνέχεια μεταφέρεται είτε στον κολπικό σωλήνα, στον τράχηλο ή στη μήτρα. Η ενδομήτρια σπερματέγχυση, είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος επειδή έχει το καλύτερο ποσοστό επιτυχίας.

Τελικά μπορεί να πετύχει;

Αν τελικά θέλεις να συλλάβεις χωρίς σεξουαλική επαφή, ενώ μπορεί να είναι δυνατή η σύλληψη χωρίς διείσδυση στο πέος, οι καλύτερες εναλλακτικές επιλογές είναι είτε ακριβές και επεμβατικές, είτε με λιγότερες πιθανότητες επιτυχίες όπως με την εκσπερμάτιση έξω από τον κόλπο.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις θεραπεία για τον ίδιο τον σεξουαλικό πόνο. Μίλησε με τον γυναικολόγο σου για να σου πει τις καλύτερες επιλογές για την περίπτωση και τους πόρους σου. Το σεξ δεν πρέπει να είναι επώδυνο και δεν χρειάζεται να υποφέρεις. Εάν ένας γιατρός δεν μπορεί να βοηθήσει, πήγαινε σε άλλον μέχρι να βρεις εκείνον που θα σε βοηθήσει με το πρόβλημά σου.

Εάν πάλι πιστεύεις ότι έμεινες έγκυος χωρίς να κάνεις σεξ, να ξέρεις ότι είναι δυνατό αρκεί το σπέρμα να φτάσει κοντά στην περιοχή του κόλπου ή του αιδοίου ακόμα και αν οι πιθανότητες είναι λιγότερες. Ωστόσο, αν η εγκυμοσύνη δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σου χρησιμοποίησε πάντα αντισύλληψη κατά την σεξουαλική επαφή, ακόμα κι αν δεν υπάρξει διείσδυση.

Σχετικά άρθρα