Η τραγουδίστρια Idina Menzel μιλά για την δύσκολη πλευρά της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Idina Menzel αποκάλυψε ένα μυστικό που κρατούσε κρυφό τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Εκείνη και ο δεύτερος σύζυγός της Aaron Lohr προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποκτήσουν ένα μωρό. Μετά από αρκετούς γύρους εξωσωματικής γονιμοποίησης, δεν έλαβε τον αριθμό των ωοθυλακίων και το πράσινο φως από τον γιατρό ότι ο κύκλος θα ήταν αρκετά καλός για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Idina Menzel (@idinamenzel)

«Κάποια στιγμή, είστε εξαντλημένοι συναισθηματικά και σωματικά. Γίνεται προφανές ότι είναι ακριβώς η ώρα να το αφήσετε και να προχωρήσετε», λέει στο InStyle για τον τερματισμό της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Είναι μια συναισθηματική ιστορία που η 51χρονη ηθοποιός συζητά με ειλικρίνεια στο νέο της ντοκιμαντέρ, “Idina Menzel: Who Way to the Stage” που κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου στο Disney+.

Η γνωριμία του ζευγαριού και το παιδί

Η Menzel και ο Lohr πρωταγωνίστησαν μαζί στην κινηματογραφική μεταφορά “Rent” του 2005 και παντρεύτηκαν το 2017 στην αυλή της. Η ίδια έχει ήδη έναν γιο, τον Walker, με τον επί 10 χρόνια πρώην σύζυγό της και επίσης πρώην συμπρωταγωνιστή της στο “Rent”, Taye Diggs.

Η Menzel παραδέχεται ότι «δεν ήθελε 100%» ένα δεύτερο παιδί στα 48 της λέγοντας «πόσο δύσκολο θα ήταν για μένα σε αυτή την ηλικία και γνωρίζοντας πολλά πράγματα που θέλω να κάνω ακόμα στην καριέρα μου». Εκτός από τα συνεχή ραντεβού με γιατρούς, η ιατρική διαδικασία γινόταν ταυτόχρονα σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας. Αλλά σύντομα έμαθε «όσο περισσότερο [προσπαθείς γι’ αυτό] και δεν συμβαίνει, στενοχωριέσαι, συνειδητοποιείς πόσο πολύ το θέλεις».

«Δεν πίστευα ότι ήθελα να κάνω μωρό», λέει η Menzel σε ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ που κοινοποιήθηκε αποκλειστικά στο InStyle. «Αλλά τότε ο Aaron ήταν ο πιο εκπληκτικός άντρας για τον γιο μου –που έχει έναν υπέροχο μπαμπά– που βρήκε τον τρόπο να έχει τη δική του απίστευτη σχέση με τον Γουόκερ».

Στο ντοκιμαντέρ της αναφέρεται επίσης η καταγωγή της από το Λονγκ Άιλαντ και τα πρώτα της μουσικά βήματα σε γάμους και μπαρ τα Σαββατοκύριακα ενώ σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, μέχρι την διεθνή καριέρα και τα εξώφυλλα. Το Madison Square Garden ήταν πάντα ο χώρος των ονείρων της.

Οι γιατροί της είπαν πως ήταν αργά

Στην Menzel αρέσει πάντα να κερδίζει και πίστευε ότι θα ήταν εύκολο να μείνει έγκυος αφού ήταν και την πρώτη φορά με τον Walker. «Για κάποιο λόγο ήμουν αλαζόνας. Οι γιατροί είπαν ότι ήταν αργά, αλλά φαινόταν να είχα πολύ καλές πιθανότητες», λέει. «Κατά κάποιον τρόπο γέμισαν το κεφάλι μου με όλα αυτά τα πράγματα πως θα γίνω σαν μία στις εκατό γυναίκες που θα μείνουν έγκυος στην ηλικία μου. Επειδή είμαι ανταγωνιστικός άνθρωπος νόμιζα θα το κάνω».

Το πρώην ταμπού θέμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης συζητείται σταθερά πιο ανοιχτά μεταξύ των γυναικών του Hollywood. Η Jennifer Aniston αποκάλυψε πρόσφατα ότι είχε δοκιμάσει και αυτή εξωσωματική γονιμοποίηση. Η Menzel είπε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει πλήρως τον πόνο καρδιάς που έπρεπε να είχε αντέξει η Aniston όταν και οι δικές τις προσπάθειες απέτυχαν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Idina Menzel (@idinamenzel)

«Έχω βιώσει την εγκυμοσύνη και πόσο όμορφο είναι αυτό. Δεν θα άρχισα να καταλαβαίνω την εμπειρία της, τι χρειάζεται και τι ήθελε στη ζωή της», λέει η Menzel επιλέγοντας προσεκτικά τα λόγια της. «Αλλά ίσως το γεγονός ότι αυτό έρχεται στο φως από διαφορετικές γυναίκες είναι απλώς κάτι που πρέπει να διερευνηθεί. Είναι πιθανώς ένα σημάδι από το σύμπαν ότι πρέπει να το συζητήσουμε και να κάνουμε αυτή τη συζήτηση».

«Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να είμαι ευάλωτη και να εκθέτω πάρα πολλά. Είναι κάτι με το οποίο παλεύω, αλλά όχι πάρα πολύ γιατί είμαι εντάξει με το να είμαι ευάλωτη. Νιώθω ότι είναι πραγματικά αυτό που κάνει ένας καλλιτέχνης και πώς συνδέεσαι με το κοινό σου με τον πιο βαθύ τρόπο. Είναι κάτι που συνηθίζεις να κάνεις», αναφέρει δικαιολογώντας τους λόγους που συμπεριέλαβε αυτές τις οικείες στιγμές και τις συμβουλές των γιατρών στο ντοκιμαντέρ.

 

Σχετικά άρθρα