Εύκολη βελουτέ μανιταρόσουπα!

<div class="leftCol">
<h3>Υλικά για 4 άτομα</h3>
<ul>
<li>1 κιλό μανιτάρια λευκά</li>
<li>½ κρεμμύδι ξερό τριμμένο</li>
<li>½ ποτήρι λευκό κρασί ξηρό</li>
<li>200 γρ. βούτυρο</li>
<li>2 ζωμοί κότας Knorr «Σπιτικός»</li>
<li>1½ λίτρο καυτό νερό</li>
<li>3-4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>150 ml κρέμα γάλακτος</li>
<li>3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός</li>
<li>Αλάτι και πιπέρι</li>
</ul>
<p>Καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και μετά λιώνουμε τη μισή ποσότητα από αυτά στο μπλέντερ και κόβουμε σε φέτες την άλλη μισή.</p>
<p>Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του βούτυρο, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις φέτες και τα τρίμματα των μανιταριών και το τριμμένο κρεμμύδι.</p>
<p>Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύουμε κατά περιόδους και κλείνουμε με καπάκι έως ότου τα μανιτάρια μαλακώσουν.</p>
<p>Συμπληρώνουμε με το καυτό νερό και τους «Σπιτικούς» ζωμούς κότας, ανακατεύουμε έως ότου διαλυθούν οι μεριδούλες του ζωμού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.</p>
<p>Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε 4-6 κουταλιές νερό και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας αραιός χυλός.</p>
<p>Ρίχνουμε τον αραιωμένο χυλό στη σούπα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σούπα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να μη μας σβολιάσει.</p>
<p>Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε για να αποκτήσει η σούπα μας γυαλιστερή υφή, χρώμα και γεύση.</p>
<p>Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.  </p>
<p>Μαγειρέυουμε για 30'</p>
</div>
<div class="rightCol"> </div>

Σχετικά άρθρα