Πώς να κάνεις σωστό contouring: Ένας οδηγός για αρχάριους!

Το contouring είναι μία πραγματικά εύκολη διαδικασία όταν γνωρίζεις το σχήμα του προσώπου σου. Η αλήθεια είναι πως το contouring έχει γίνει διάσημο στο Instagram ως μια διαδικασία 12 βημάτων και 20 προϊόντων που απαιτεί πτυχίο στις καλές τέχνες για να κατακτήσεις την ικανότητα να το κάνεις μόνη σου.

Το καθημερινό contouring απαιτεί μόνο λίγα λεπτά, μερικά προϊόντα και ένα καλό πινέλο για να αναδείξεις τις γωνίες του προσώπου σου. Και για να σου αποδείξουμε πόσο απλό μπορεί να είναι ένα βασικό περίγραμμα, δημιουργήσαμε τον πιο εύκολο οδηγό για αρχάριους για να μπορέσεις και εσύ να προσθέσεις το contouring στην ρουτίνα του μακιγιάζ σου.

1. Χάραξε μία βασική πορεία

Για να κάνεις τα ζυγωματικά σου πραγματικά λαμπερά, χάραξε μια γραμμή με bronzer σε μορφή πούδρας από το αυτί μέχρι το μήλο του μάγουλού σου χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για contouring. Βεβαιώσου ότι διατηρείς το περίγραμμα απευθείας στο κάτω άκρο των ζυγωματικών, τόσο πολύ ώστε η βούρτσα να απλώνεται στο ζυγωματικό καθώς απλώνεις.

2. Καθόρισε και το σαγόνι

Βάλε ξανά τη βούρτσα σου στην πούδρα, τίναξε ελαφρώς για να φύγει η περίσσεια και άπλωσέ την κατά μήκος της άκρης της γραμμής του σαγονιού σου. Κάνε κυκλικές κινήσεις σε ομόκεντρους κύκλους από τη βάση της γνάθου σου μέχρι το πηγούνι.

3. Ανακάτεψέ το καλά

Ένα φυσικό περίγραμμα απαιτεί πολύ καλή ανάμειξη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείς απλώς να βάλεις στο σαγόνι σου καφέ πούδρα. Αντ ‘αυτού, περίστρεψε την πούδρα κάτω από το πηγούνι σου, τέντωσε τον λαιμό σου και άπλωσε μέχρι κάτω.

4. Καθόρισε και τη γραμμή των μαλλιών

Και οι άκρες του μετώπου σου χρειάζονται μία πινελιά bronzer. Πάρε, λοιπόν, λίγη ακόμα πούδρα, αφαίρεσε και πάλι την περίσσεια και με περιστροφικές κινήσεις άπλωσέ την κατά μήκος του μετώπου και πάνω από τους κροτάφους σου, μένοντας κοντά στη γραμμή των μαλλιών σου.

5. Σμίλεψε και τη μύτη σου

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο για blending, χάραξε μια γραμμή κάτω από κάθε πλευρά της μύτης σου, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι την άκρη της μύτης και, στη συνέχεια, άπλωσε και πίσω μέχρι να φτάσεις σχεδόν τις άκρες του στα φρύδια σου.

6. Πρόσθεσε το ρουζ

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να καταστρέψεις το contouring είναι να παραλείψεις το ρουζ. Ένα ροδαλό μάγουλο κάνει την όλη εμφάνιση να φαίνεται φυσική και απαλή, χωρίς να φαίνεται υπερβολικά γωνιώδες. Έτσι, με ένα πινέλο ρουζ, άπλωσε ένα μεταξένιο ρουζ πάνω από τα μήλα των μαγούλων σου, αναμειγνύοντας με μικρούς κύκλους μέχρι τους κροτάφους σου.

 

Σχετικά άρθρα