Η Jane Fonda χαρακτήρισε την ύφεση του καρκίνου της ως το καλύτερο δώρο γενεθλίων

Αφού υποβλήθηκε σε πολλούς γύρους χημειοθεραπείας για τη θεραπεία του λεμφώματος Non-Hodgkin, ο καρκίνος της Jane Fonda βρίσκεται σε ύφεση ενόψει των 85ων γενεθλίων της στις 21 Δεκεμβρίου. «Αισθάνομαι τόσο ευλογημένη, τόσο τυχερή», έγραψε σε μια ανάρτηση στο blog της στον ιστότοπό της. «Ευχαριστώ όλους εσάς που προσευχηθήκατε και μου στείλατε καλές σκέψεις. Είμαι βέβαιη ότι έπαιξε ρόλο στα καλά νέα», συνέχισε η Fonda.

Οι δύσκολες χημειοθεραπείες

Ενώ οι τέσσερις πρώτοι γύροι χημειοθεραπείας σχετικά εύκολοι για την ηθοποιό, η τελευταία συνεδρία «ήταν σκληρή», εξήγησε. Τώρα, είναι σε θέση να επιστρέψει στο να επικεντρωθεί στο έργο της ως ακτιβίστρια για το κλίμα, το οποίο συχνά αναφέρει λεπτομερώς στον ιστότοπό της και στο Instagram.

Η ηθοποιός αποκάλυψε για πρώτη φορά τη διάγνωση καρκίνου στο Instagram στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022. Είχε λέμφωμα Non-Hodgkin, έναν τύπο καρκίνου που ξεκινά στο λεμφικό σύστημα. Είναι πολύ θεραπεύσιμο και έχει υψηλό ποσοστό επιβίωσης, έγραψε στην δημοσίευση της στο Instagram.

Η διάσημη σταρ και ακτιβίστρια δεν φαινόταν να αφήνει τη χημειοθεραπεία να την επιβραδύνει. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της διάγνωσής της, η Fonda μοιράστηκε ένα βίντεο στο YouTube με την προπόνησή της, σημειώνοντας ότι ο γιατρός της συνέστησε άσκηση για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κούρασης που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία της.

«Πρέπει να σας πω ότι αισθάνομαι πιο δυνατή από ό,τι εδώ και χρόνια», έγραψε η Fonda σε μια ανάρτηση στο blog της εκείνη την εποχή. Μαζί με το να μοιράζεται ένα βίντεο με το να κάνει squats στον τοίχο με μια μπάλα σταθερότητας άσκησης και αλτήρες, η Fonda σημείωσε ότι περπατούσε ως τρόπος να κινήσει το σώμα της.

Η ύφεση του καρκίνου και τα γενέθλιά της

Η Fonda ήταν ειλικρινής για τις αντιλήψεις της και ειδικά σχετικά με την πίστη της στη σημασία του να παραμένεις δυνατή με την ηλικία. «Ξέρω καλύτερα από ό,τι ήξερα ακόμα και όταν ήμουν νεότερη ότι ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είσαι, ποιος είσαι ή πού βρίσκεσαι, το να συνεχίσεις να κινείσαι με τρόπο που είναι κατάλληλος για την ηλικία σου είναι απολύτως κρίσιμο για την υγιή διάρκεια ζωής σου», είπε στη Vogue, τον Αύγουστο του 2022.

Ακριβώς επάνω στα 85α γενέθλιά της, δεν φοβάται να δείξει την αληθινή εικόνα της φυσικής κατάστασης αποδεικνύοντας πως δεν φοβάται να γεράσει. «Το να κλείσεις τα 85 δεν διαφέρει από το να κλείσεις τα 84 ή τα 86», είπε η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της στο InStyle. «Αλλά όταν είσαι μέσα σε αυτό, σε αντίθεση με το να το κοιτάς από έξω, δεν είναι και τόσο τρομακτικό».

Σχετικά άρθρα