7 εύκολες χειροτεχνίες για χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που μπορείτε να φτιάξετε όλοι μαζί!

Όλες οι χειροτεχνικές δραστηριότητες μέχρι τα Χριστούγεννα είναι εξίσου συναρπαστικές με τη μεγάλη μέρα και μπορούν να χαρίσουν όμορφες στιγμές στην οικογένεια. Ενώ βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την επίσημη έναρξη των εορτών, τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να ασχοληθείτε με οικογένεια και φίλους με διασκεδαστικές, εύκολες χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες.

Από ένα χρυσό στεφάνι από μεταλλικό χαρτί μέχρι μίνι χάλκινα χριστουγεννιάτικα δέντρα, σίγουρα θα υπάρχει τουλάχιστον μία χειροτεχνία την οποία θα θέλεις να φτιάξεις από την παρακάτω μακρά λίστα που σου έχουμε φτιάξει. Επιπλέον, τα περισσότερα από αυτά τα έργα λειτουργούν ως κομψά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά αλλά και δώρα, επομένως θα έχεις και μία λιγότερη υποχρέωση αν δωρίσεις κάποια από αυτά αφού δεν θα χρειαστεί να βγεις για ψώνια. Χαλάρωσε λοιπόν, μάζεψε τους αγαπημένους σου και ξεκινήστε τη χειροτεχνία!

1. Πολύχρωμη γιρλάντα με χάντρες

Για να προσθέσεις χρώμα σε μια απλή πράσινη γιρλάντα, πλέξε την με μια άλλη γιρλάντα από ξύλινες χάντρες ή άλλα χρωματιστά στολίδια. Λίγα γυαλιστερά ακόμη στολίδια κρεμασμένα από τη πράσινη γιρλάντα ολοκληρώνουν την εμφάνιση. Βάλε την στις σκάλες σου ή στο τζάκι και από κάτω κρέμασε και κάλτσες.

2. Γυάλινη σφαίρα

Η γυάλινη σφαίρα είναι από τα διασημότερα χριστουγεννιάτικα στολίδια και από τα πιο αγαπημένα των παιδιών. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τη δική του άθραυστη σφαίρα χιονιού αρκεί να αγοράσεις μια πλαστική σφαίρα χιονιού ανθεκτική στην θραύση, ένα ειδώλιο του Άγιου Βασίλη που είναι ήδη στερεωμένο στη βάση και τρία πακέτα γκλίτερ. Αυτό είναι όλο!

3. Στολίδια από κουκουνάρι με πομ πον

Η δημιουργία των δικών σας στολιδιών για το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν παύει ποτέ να είναι μια διασκεδαστική γιορτινή χειροτεχνία. Αν αγαπάς την υφή και τη φυσική εμφάνιση των κουκουνιών και λατρεύεις ένα πολύχρωμο δέντρο, σκέψου να φτιάξεις αυτά τα στολίδια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κουκουνάρια, πομ πον, σπάγκο και λίγη ζεστή κόλλα.

4. Στεφάνι με κλαδιά

Η κατασκευή του δικού σου στεφάνου μπορεί να ανεβάσει αμέσως τη γιορτινή σου διακόσμηση κάνοντάς τη να φαίνεται πολύ ξεχωριστεί. Χρησιμοποιήστε όλοι τη φαντασία σας για να καταλήξετε σε ένα σχέδιο που ταιριάζει στην αισθητική σας. Και αν χρειάζεστε έμπνευση κάντε μια βόλτα στο διαδίκτυο και σας υποσχόμαστε να βρείτε άφθονη.

5. Μαριονέτες για τα δάχτυλα

Αυτή η κατασκευή με θέμα τα ζώα είναι σίγουρο πως θα γίνει η αγαπημένη των παιδιών αφού θα παίζουν μαζί της για ώρες. Μπορείς να παίξεις και εσύ μαζί τους και να τα χρησιμοποιήσεις ως διακόσμηση. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε το δικό σας κουκλοθέατρο και παίζετε στο σπίτι. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τσόχα σε διάφορα χρώματα, κλωστή και βελόνα και ένα ψαλίδι για παιδιά.

6. Πλεκτά σουβέρ με χριστουγεννιάτικα σχέδια

Αυτά τα σουβέρ είναι σαν μίνι χαλιά για το ζεστό φλιτζάνι ζεστό κακάο ή καφέ. Το καλύτερο είναι πως μπορείς να το φτιάξεις εύκολα με κιτ για πλεκτά που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο τα οποία περιέχουν και οδηγίες. Το σχέδια είναι χιλιάδες χριστουγεννιάτικο δέντρο, τάρανδος, νιφάδες χιονιού, μπισκοτάκια ή στεφάνια.

7. Στολίδια από πούλιες

Κάντε το δέντρο σας να λάμψει ακόμα πιο λαμπερό φέτος με λίγα στολίδια με παγιέτες. Θα χρειαστείτε μπάλες φελιζόλ, καρφίτσες, χάντρες, πούλιες δύο μεγεθών και κορδέλα. Εύκολο!

 

Σχετικά άρθρα