5 εύκολα και γρήγορα εορταστικά ορεκτικά για το πρωτοχρονιάτικο δείπνο σου!

Όσον αφορά τα εορταστικά τραπέζια, το κύριο πιάτο είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης, αλλά τα νόστιμα ορεκτικά και τα είναι αυτά που πραγματικά ξεκινούν το πάρτι. Μπορείς να κάνεις κάτι απλό όπως ένα ορεκτικό που μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων ή να επιλέξεις κάτι κομψό και λίγο περίτεχνο που θα εντυπωσιάσει πραγματικά όλους στο τραπέζι.

Εάν θέλεις να διατηρήσεις τα πράγματα πιο ελαφριά, υπάρχουν πολλά υγιεινά ορεκτικά να ανακαλύψεις, συμπεριλαμβανομένων των vegan επιλογών που θα κάνουν τους καλεσμένους σου να γλείφουν τα δάχτυλά τους. Αυτά τα 5 εύκολα και γρήγορα ορεκτικά είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσεις το πρωτοχρονιάτικο δείπνο σου, είτε μαγειρεύεις για δύο άτομα είτε για είκοσι.

1. Τραγανό ψωμάκι με cranberrie και 3 υλικά

Υλικά:

  • 12 φέτες μπαγκέτα ολικής αλέσεως, ελαφρώς ψημένη
  • ⅓ φλιτζάνι κονσέρβα σάλτσα cranberry με μούρα ολόκληρα
  • 60 γρ. τυρί Brie, κομμένο σε 12 κομμάτια
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Τοποθέτησε τη σχάρα στην τρίτη εσοχή του φούρνου και προθέρμανε τον φούρνο στους 230
  2. Βάλε τις φέτες μπαγκέτας σε ένα ταψί άπλωσε στην κάθε μία μία γενναιόδωρη ποσότητα σάλτσας cranberry περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού
  3. Συμπλήρωσε στο καθένα 1 κομμάτι μπρι και ψήσε μέχρι να λιώσει το τυρί, 1 με 2 λεπτά
  4. Πασπάλισε με σχοινόπρασο και έτοιμο!

2. Πιατέλα λαχανικών με ρικότα και θυμάρι

Υλικά:

  • 1 πακέτο ρικότα
  • 2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • ¼ φλ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Λαχανικά της επιλογής σου για συνοδευτικό

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπλέντερ ρίξε το τυρί ρικότα, 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι, το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, πιπέρι και αλάτι
  2. Πολτοποιήστε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  3. Μετάφερε το σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ανακάτεψε το πάνω μέρος με το πίσω μέρος ενός κουταλιού
  4. Περίχυσέ το με λάδι και πασπάλισε με θυμάρι
  5. Σε μία μεγάλη πιατέλα κόψε και τα λαχανικά της επιλογής σου ανάλογα με τα άτομα που έχεις καλέσει και είναι έτοιμο!

3. Αλοιφή με σπανάκι, φέτα και άνηθο

Υλικά:

  • 2 φλ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • ¾ φλ. θρυμματισμένη φέτα
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. φρέσκο άνηθο
  • 60 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • ½ κ. γλ. αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθέτησε το σπανάκι, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, το τυρί κρέμα, το σκόρδο και το πιπέρι σε έναν μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως ομοιόμορφο

Βάλε την αλοιφή σε ένα μπολάκι και είναι έτοιμη για να συνοδέψει τα φαγητά σου!

4. Γαρίδες μαριναρισμένες με λεμόνι και σκόρδο

Υλικά:

  • 1 ¼ κιλό γαρίδες μικρές
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. χυμό λεμονιού
  • ¼ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • ½ κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάλε τις γαρίδες σου να βράσουν για 5- 6 λεπτά
  2. Ρίξε το σκόρδο και το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μυρίσουν, περίπου 1 λεπτό
  3. Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
  4. Ρίξε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ και από πάνω περίχυσε και την μαρινάδα που έφτιαξες
  5. Ψύξε μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρεις

5. Καλαμάκια με σαλάμι, τσένταρ και πεπερόνι

Υλικά:

  • 16 φέτες σαλάμι της προτίμησής σου, κομμένες στη μέση
  • 50 γρ. τυρί τσένταρ, κομμένο σε κύβους
  • 8 φέτες πεπερόνι, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση:

1. Σε καλαμάκια πέρασε τα 2 κομμάτια σαλάμι, 1 κύβο τσένταρ και μισό πιπερόνι στο καθένα τόσο απλό!

Σχετικά άρθρα