Γιατί οι μεταξωτές πιτζάμες θα πρέπει να προστεθούν στην γκαρνταρόμπα σου την νέα χρονιά!

Το να ξεκουράζεσαι με τις αγαπημένες σου πιτζάμες είναι μια από τις απλές απολαύσεις της ζωής. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, στο πνεύμα της τακτικής εργασίας από το σπίτι και του να περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, οι πιτζάμες χρησιμεύουν πλέον ως ένα είδος στολής για όλα.

Με άλλα λόγια, μάλλον τις φοράς πιο συχνά από ό,τι όταν είναι η ώρα να γλιστρήσεις στα σεντόνια σου. Έτσι, όλα τα brands έχουν λάβει υπόψη και πολλές έχουν συγκεντρώσει πιστούς θαυμαστές χάρη στις επαναλήψεις πιτζάμες που βρίσκονται κάπου ανάμεσα στα ρούχα ημέρας και νυχτερινού. Δοκιμάστε ένα ασορτί σετ πιτζάμας  από την J. Crew, μια statement μεταξένια πιτζάμα από την Olivia von Halle ή πιο προσιτές επιλογές από τη Lunya ή το Savage x Fenty της Rihanna.

Τι να αναζητήσεις στην μεταξωτή πιτζάμα σου;

1. Απαλή αίσθηση

Αυτό που φοράς έχει μια μεταμορφωτική επίδραση στο πώς νιώθεις, επομένως όταν ψωνίζεις για μεταξωτές πιτζάμες, θα πρέπει να αναζητάς κομμάτια που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στον παράδεισο. Και ενώ μπορεί να πιστεύεις ότι όλες οι μεταξωτές πιτζάμες είναι ίδιες στο ότι όλες σου δίνουν την ίδια μεταξένια αίσθηση αυτή δεν είναι μια παγκόσμια αλήθεια.

Το πρώτο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το μετάξι δεν είναι ύφασμα. Είναι μια ίνα που στη συνέχεια υφαίνεται για να γίνουν διαφορετικά υφάσματα όπως μεταξωτό σατέν, μεταξωτό σιφόν ή κρεπ μετάξι, τα οποία έχουν όλα διαφορετική αίσθηση. Στη συνέχεια, φυσικά, υπάρχουν και τα μείγματα μεταξιού και τα υφάσματα απομίμησης: βισκόζη, πολυεστέρα, βίγκαν μετάξι κ.λπ.

Έτσι, λόγω των πολλών κατασκευών και των διαφορετικών ποσοστών καθαρών ινών, διαφορετικά κομμάτια μεταξιού θα έχουν διαφορετική αίσθηση. Μπορείς να προτιμήσεις και ένα αυθεντικό μεταξωτό σατέν που θα έχουν απαλή και βουτυρένια αίσθηση.

2. Ποιότητα

Το αυθεντικό μετάξι ποσοτικοποιείται με το “mommes” μια ιαπωνική λέξη που είναι η καθολική μονάδα μέτρησης για την ίνα. Ενώ υπάρχει ένα μαθηματικό στοιχείο στο βάρος αυτής της μέτρησης περιλαμβάνονται πάρα πολλοί αριθμοί και δεκαδικά ψηφία για να κατανοήσει ο απλός λάτρης της μόδας.

Αλλά εδώ έρχεται το δύσκολο κομμάτι: Οι μάρκες δεν προσφέρουν πάντα το βάρος των μεταξωτών τους κομματιών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα χρειαστείς να δώσεις μεγάλη προσοχή στα υλικά και την ποσοστιαία κατανομή του πόσο πραγματικό μετάξι χρησιμοποιείται για να μετρήσετε την ποιότητα του κομματιού.

3. Τιμή

Ως εκ τούτου, το μετάξι υψηλότερης ποιότητας θα έχει υψηλότερη τιμή, αλλά εμπιστεύσου μας εδώ αν θέλετε ένα ζευγάρι καλόπιστες μεταξωτές πιτζάμες, θα αξίζει τον κόπο.

Το είδος του μεταξιού και των τεχνικών που χρησιμοποιούνται είναι ένα σπάνιο εύρημα σήμερα λόγω των εξόδων τους, αλλά αυτό είναι που δίνει ακεραιότητα στα υλικά και δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κομμάτια που μπορείς να πλουτίσεις την γκαρνταρόμπα σου για πάντα.

 

Σχετικά άρθρα