8 εύκολες ιδέες διακόσμησης σπιτιού που θα μεταμορφώσουν άμεσα τον χώρο σου

Εάν ο καινούριος χρόνος σε βρήκε να αναζητάς μία νέα αλλαγή για το σπίτι σου, αλλά έχεις περιορισμένο προϋπολογισμό και ακόμη λιγότερο χρόνο, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Βρήκαμε 10 ιδέες διακόσμησης σπιτιού για να ξεκινήσεις να μεταμορφώσεις άμεσα τον χώρο σου.

Με κάτι τόσο απλό όπως έναν τοίχο με έμφαση, έναν πολύχρωμο λαμπτήρα ή ένα νέο μαξιλάρι, μπορείς να κάνεις έναν ολόκληρο χώρο να αισθάνεται φρέσκος, μοντέρνος αλλά διαχρονικός και εκλεπτυσμένος. Μπορείς να αντιμετωπίσεις καθεμία από αυτές τις ιδέες διακόσμησης μέσα σε μια μέρα, παρόλο που τα αποτελέσματα θα μοιάζουν ότι χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να γίνουν.

1. Βάλε λουλούδια

Εάν έχεις συνεχώς ένα βάζο με λουλούδια στην κουζίνα ή το σαλόνι σου, επέκτεινε αυτή την αγάπη για φρέσκα άνθη σε όλο το σπίτι. Είναι η τέλεια δικαιολογία για να επενδύσεις σε ένα νέο βάζο για την κρεβατοκάμαρα ή το μπάνιο σου. Ένα βάζο σε σχήμα σφαίρας για παράδειγμα προσθέτει μια ωραία λεπτομέρεια στο μπουκέτο με τα λουλούδια σου.

2. Άλλαξε τα δείγματα τέχνης στο σπίτι σου

Είτε έχεις μερικά μικρά δείγματα τέχνης, είτε μεσαίου μεγέθους σε έναν τοίχο μπορείς εύκολα να τα αλλάξεις με νέα ευρήματα. Κόψε τις σελίδες από ένα παλιό βιβλίο, κάνε ένα κολάζ ή σταμάτησε σε μια υπαίθρια αγορά για να βρεις νέα έργα.

3. Πρόσθεσε έναν καθρέφτη

Τοποθέτησε έναν μεγάλο καθρέφτη πάνω από το τζάκι σου, είτε στο διάδρομο, στην είσοδο ή στην κρεβατοκάμαρά σου. Όχι μόνο θα φαίνεται καλό, αλλά θα κάνει το δωμάτιο να αισθάνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

4. Ανανέωσε τα βιβλία του τραπεζιού σαλονιού

Αν δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα καλό τραπεζάκι σαλονιού, βάλε ένα νέο στη συλλογή σου. Ή αν τα βάζεις σε διάφορα σημεία του σπιτιού, απλώς αναδιάταξε τα βιβλία που βάζεις επάνω τους για μια νέα εμφάνιση. Οι τέσσερις στοίβες θα μπορούσαν εύκολα να αποκτήσουν νέα διάταξη και παραγγελία χρησιμοποιώντας μόνο τα βιβλία στο τραπέζι.

5. Δημιούργησε μία σύνθεση με πολλές μονάδες ραφιών

Δεν έχεις άλλο χώρο στους τοίχους σου για τέχνη; Κανένα πρόβλημα. Βάλε οτιδήποτε θες, από πίνακες και απλίκες μέχρι φυτά και σελιδοδείκτες σε ράφια.

6. Δημιούργησε ένα άνετο σημείο ανάγνωσης

Αν δεν έχεις ακόμη καμία γωνιά για ανάγνωση στο σπίτι τότε ήρθε η ώρα να φτιάξεις μία. Σχεδίασε το σαλόνι σου ώστε να λειτουργεί ως άνετος χώρος χαλάρωσης και επέλεξε στρατηγικά έπιπλα με υφάσματα και σχήματα που είναι ταυτόχρονα εκλεπτυσμένα και οικεία, ιδανικά για διασκέδαση ή χαλάρωση μόνη.

7. Δώσε στυλ σε ένα άδειο τζάκι

Ξανασκέψου πώς διαμορφώσεις ένα άδειο τζάκι. Σε ένα πλούσιο σε υφή περιβάλλον μετάτρεψε ένα άδειο τζάκι σε μια μικρή γκαλερί για να παρουσιάσεις αγγεία και έργα τέχνης.

8. Δημιούργησε μια γωνιά για πρωινό

Πρωινό με θέα; Τι καλύτερο; Μία γωνία country-chic με μια πινελιά ρουστίκ αποδεικνύει επίσης ότι δεν χρειάζεται να έχεις μια πραγματική ενσωματωμένη γωνιά για πρωινό για να επιτύχεις τη σωστή ατμόσφαιρα.

Σχετικά άρθρα