Πίτσα προσούτο με καλαμπόκι και ρόκα: Μάθε 9 κόλπα για να φτιάχνεις τέλεια πίτσα στο σπίτι!

Υλικά:

  • 1 κιλό ζύμη πίτσας, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως
  • 2 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλ. φρέσκοι κόκκοι καλαμποκιού
  • 1 πακέτο προσούτο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 ½ φλ. ρόκα
  • ½ φλ. σκισμένο φρέσκο βασιλικό
  • ¼ κ. γλ. αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή
  2. Άνοιξε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε οβάλ σχήμα και μετάφερέ την σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο μεγάλο ταψί
  3. Σε ένα μικρό μπολ την 1 κουταλιά της σούπας λάδι και το σκόρδο
  4. Πάρε τη ζύμη, το σκόρδο λάδι, το τυρί, το καλαμπόκι και το προσούτο στη σχάρα
  5. Λάδωσε τη σχάρα του γκριλ και μετάφερε την ζύμη στη σχάρα
  6. Ψήσε τη ζύμη στη σχάρα μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά, για 1 με 2 λεπτά
  7. Αναποδογύρισε την κρούστα και άπλωσε πάνω της το λάδι σκόρδου
  8. Από πάνω το τυρί, το καλαμπόκι και το προσούτο
  9. Ψήσε, σκεπασμένο, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η κρούστα στον πάτο, 2 με 3 λεπτά ακόμα
  10. Επίστρεψε την πίτσα στο ταψί.
  11. Βάλε πάνω στην πίτσα με ρόκα, βασιλικό και πιπέρι
  12. Περίχυσε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και σέρβιρε

Τα 9 κόλπα για να φτιάξεις την τέλεια πίτσα

Συνήθως φτιάχνεις πίτσα αφιερώνοντας ώρες μαγειρεύοντας τη σάλτσα και ψάχνοντας για να επιλέξεις τα τυριά καλύτερης ποιότητας για να φτιάξεις τις καλύτερες πίτσες. Αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από αυτά για να φτιάξεις πίτσα ποιότητας εστιατορίου στο σπίτι, απλώς ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και κόλπα.

1. Χρησιμοποίησε μια πέτρινη πλάκα πίτσας

Αυτό είναι το νούμερο ένα βήμα και ο πιο σημαντικός κανόνας για τη σπιτική πίτσα. Οι επαγγελματικοί φούρνοι αναπτύσσουν πολλή μεγάλες θερμοκρασίες και έτσι φουσκώνει η πίτσα και γίνεται αφράτη, τραγανή και νόστιμη. Για να επιτύχεις αυτές τις συνθήκες ψήσε την πίτσα σου σε μια πέτρινη πλάκα πίτσας.

2. Μην χρησιμοποιείς πελτέ

Υπάρχει χρόνος και χώρος για τον πελτέ ντομάτας, αλλά σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη σάλτσα πίτσας. Μια καλή σάλτσα ντομάτας θα πρέπει να έχει μόνο μερικά απλά υλικά συμπεριλαμβανομένων ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο και αλάτι. Με αυτά θα έχει πιο φρέσκια γεύση και πιο έντονη.

3. Παράλειψε τον πλάστη

Είτε φτιάχνεις τη ζύμη από το μηδέν είτε χρησιμοποιείς τη ζύμη που αγοράζεται από το κατάστημα, ποτέ μην χρησιμοποιείς πλάστη εκτός αν θέλεις μια εξαιρετικά λεπτή κρούστα. Ο πλάστης συνθλίβει όλο το αέριο από τη ζύμη, έτσι δεν θα φτιάξεις μια ελαφριά, αέρινη ψίχα. Τέντωσε απαλά τη ζύμη με τα χέρια σου, απλά πράγματα.

4. Χρησιμοποίησε τυριά με πλήρη λιπαρά

Τα γεμάτα γεύση, λιπαρά τυριά είναι αυτά που χρειάζονται για την πίτσα. Παρέχουν καλύτερη κάλυψη σε σύγκριση με τα τυριά χαμηλής υγρασίας, τα οποία επίσης καταλήγουν να έχουν λαστιχένια υφή. Ο πιο αγαπημένος συνδυασμός είναι η μοτσαρέλα που λιώνει εύκολα και το προβολόνε για έντονη γεύση. Πειραματίσου και διασκέδασε!

5. Απλές στις γαρνιτούρες

Μετά τη σάλτσα και το τυρί, κράτα τα γαρνιρίσματα στο μέγιστο τρία. Επέτρεψε στους καλεσμένους σου να γευτούν τα πάντα πολύ καλύτερα και φρόντισε τη ζύμη από το να γίνει πολύ υγρή καθώς ψήνεται.

6. Μην υπερβάλεις σε σάλτσα ή τυρί

Η υπερβολική σάλτσα ή το τυρί μπορεί να προσθέσει υπερβολική υγρασία στη ζύμη της πίτσας. Αυτό σημαίνει ότι η κρούστα θα είναι μαλακή και μουσκεμένη αντί για τραγανή και νόστιμη. Θα πρέπει ακόμα να βλέπεις ζύμη αφού απλώσεις τη σάλτσα και καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις περισσότερο από ένα φλιτζάνι τυρί.

7. Μαγείρεψε τις γαρνιτούρες σου

Είτε πρόκειται βάλεις μόνο λαχανικά, είτε να επιλέξεις το λουκάνικο και πιπεριές, βεβαιώσου ότι όλα είναι μαγειρεμένα πριν μπουν στην πίτα. Ο φούρνος δεν θα είναι αρκετά ζεστός για να μαγειρέψει πλήρως το ωμό κρέας και τα περισσότερα λαχανικά θα καταλήξουν πολύ τραγανά για τις προτιμήσεις σου.

8. Η εξάσκηση κάνει την διαφορά

Η εξάσκηση κάνει την διαφορά αν και σίγουρα είναι δύσκολο να κάνεις τόσο συχνά πίτσες. Αν δεν τα καταφέρεις από την πρώτη φορά απλώς συνέχισε. Θα γίνεται πιο εύκολο κάθε φορά, και μπορεί μόνο να γίνεται και πιο νόστιμο.

Σχετικά άρθρα