Σπιτικές μάσκες προσώπου για να τις φτιάξεις μόνη σου!

 

Η υγιεινή και η καθαριότητα του προσώπου  αποτελεί προτεραιότητα κάθε γυναίκας! Όλες θέλουμε μία καθαρή και νεανική επιδερμίδα, γεμάτη λάμψη και φρεσκάδα. Πάντα έχουμε να αντιμετωπίσουμε επίμονα μαύρα στίγματα, πανάδες, ενοχλητικά σπυράκια, ακμή  και λιπαρές επιδερμίδες. Η τακτική φροντίδα του προσώπου μας είναι η καλύτερη λύση.

Δεν έχετε να ξοδέψετε τόσα χρήματα για να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό; Κανένα πρόβλημα, εμείς σας δίνουμε ιδέες. Η φύση είναι θαυματουργή και στην πραγματικότητα παράγει ό,τι χρειαζόμαστε εμείς και η επιδερμίδα μας. Αρκεί να ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε σωστά. Υπάρχουν εκατοντάδες υλικά και φυσικά συστατικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Αβοκάντο

Αυτό το υπέροχο φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,B,C και Ε, που βοηθούν στην ενυδάτωση αλλά και στην αντιγήρανση. Οι βιταμίνες αυτές επίσης συμβάλλουν στην αναγέννηση των κυττάρων της επιδερμίδας και του δέρματος. Η βιταμίνη C συγκεκριμένα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, κάνοντας την επιδερμίδα σφριγηλή, ενώ η βιταμίνη Ε είναι γνωστή για τις αντιγηραντικές τις ιδιότητες και την προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μέλι

Ο θησαυρός της φύσης που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα. Το μέλι έχει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ικανότητες, ενώ είναι γνωστό και για τις αντικαρκινικές και επουλωτικές του ιδιότητες μεταξύ άλλων. Ένα άλλο μυστικό του μελιού είναι η διατήρηση νερού στα μόριά του, η καλύτερη λύση δηλαδή για μία ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα. Έχει χαρακτηριστικά ήπιας απολέπισης, ενώ χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση της ακμής, αφού δρα σαν αντισηπτικό. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε σάκχαρα ενυδατώνει και διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας του προσώπου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Κανέλα

Έχει επίσης αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές  ιδιότητες εξαιτίας της περιεκτικότητά της σε πολυφαινόλες και φυτοχημικές ενώσεις. Επίσης έχει και αποδεδειγμένη αντιφλεγμονώδη δράση , ενώ συμβάλλει στην ανάπλαση του δέρματος και του κατεστραμμένου ιστού. Τέλος βοηθά  στην αντιγήρανση, αφού μπορεί να δεσμεύσει αντιοξειδωτικά και ελεύθερες ρίζες.

 

Εάν θέλετε να διώξετε τις φλεγμονές του προσώπου που δημιουργεί η ακμή αλλά και να αναζωογονήσετε την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σας επιλέξετε την μάσκα με αβοκάντο.

 

Τι θα χρειαστείτε:

Μισό ώριμο αβοκάντο πολτοποιημένο

1 κ.γ μέλι

2 κ.σ  βραστό νερό

Εκτέλεση: Λιώστε το αβοκάντο καλά με ένα πιρούνι ή χρησιμοποιείστε το multi. Έπειτα λιώστε το μέλι ανακατεύοντάς το με το βραστό νερό. Σε περίπτωση που το μείγμα σας χρειάζεται επιπλέον νερό, προσθέστε κατά βούληση. Ενώστε το με το αβοκάντο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το μείγμα είναι έτοιμο για εφαρμογή, απλώστε στο δέρμα σας και αφήστε το για δέκα λεπτά. Τέλος ξεβγάλετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Η ποσότητα της μάσκας είναι αρκετή για δύο άτομα, οπότε απολαύστε ένα μικρό διάλειμμα ομορφιάς, παρέα με κάποια φίλη ή φίλο σας!

 

Μάσκα για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων και την ενυδάτωση της περιοχής κάτω από τα μάτια.

 

Τι θα χρειαστείτε:

2 κ.σ αβοκάντο

2 κ.σ αλόη

1 κ.σ ψύχα αγγουριού

Εκτέλεση: Προσθέστε όλα τα υλικά στο multi μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή. Αφήστε το στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες για να είναι όσο πιο δροσερό γίνεται. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα κάτω από την περιοχή των ματιών και αφήστε το για δέκα λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

 

Μάσκα ενυδάτωσης και λάμψης με κανέλα

 

Τι θα χρειαστείτε:

1 κ.γ κανέλα

1κ.γ μέλι

2 κ.σ βραστό νερό

1 κ.γ ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Αφού λιώσετε καλά το μέλι χρησιμοποιώντας το ζεστό νερό, προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας. Στην συνέχεια απλώστε ομοιόμορφα στο πρόσωπο και αφήστε την μάσκα για 10 λεπτά. Πάντα για την αφαίρεση χρησιμοποιούμε άφθονο χλιαρό νερό.

Σε περίπτωση που κάποια από τις μάσκες σας προκαλέσει ερεθισμό ή κοκκίνισμα, αφαιρέστε αμέσως τη μάσκα από το πρόσωπό σας. Κάτι τέτοιο ωστόσο είναι αρκετά σπάνιο να συμβεί, εφόσον θα χρησιμοποιήσετε μόνο φυσικά υλικά. Απαραίτητη προϋπόθεση για την χρήση αυτών των μασκών είναι να μην έχετε κάποια αλλεργία σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω συστατικά.

 

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.

Oι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι συμβουλευτικές-ενημερωτικές και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την ιατρική κλινική εξέταση, διάγνωση και την ενδεχόμενη θεραπευτική αγωγή. Αν παρατηρήσεις κάτι επείγον επικοινώνησε με το 166 ή κάλεσε άμεσα το γιατρό σου.

Σχετικά άρθρα