Ρεγγίνα Μακέδου: Το κορίτσι που νίκησε τη λευχαιμία χορεύοντας, αγκάλιασε άνθρωπο μετά από 7 μήνες

 

Συγκλονίζει και πάλι η Ρεγγίνα Μακέδου που τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει πάρα πολύ κόσμο για την λευχαιμία. Ήταν καλοκαίρι του 2020 όταν διαγνώστηκε από μορφή καρκίνου του αίματος, που προσβάλει τον μυελό των οστών, την λευχαιμία. Η κοπέλα από τις πρώτες μέρες της μέσα στο νοσοκομείο μοιράστηκε στους προσωπικούς της λογαριασμούς στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης την γενναία μάχη που έδινε με τον καρκίνο αλλά και τους τρόπους που αποφάσισε να τον αντιμετωπίσει.

Ο χορός ήταν για την Ρεγγίνα το φάρμακο

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Regina Makedou (@regina_makedou)


Σχεδόν σε καθημερινή βάση την βλέπαμε να χορεύει τα αγαπημένα της τραγούδια μπροστά στην κάμερα, εμφανώς καταβεβλημένη αλλά ποτέ ηττημένη. Όπως η ίδια έχει πει δημόσια, ήταν πολλές εκείνες οι φορές που έκλαψε ή που ένιωσε πως δεν είχε δυνάμεις. Όμως μέσα από το χορό αντλούσε την απαραίτητη δύναμη για να συνεχίσει, έχοντας στο πλάι της τους εξαιρετικούς γιατρούς που την κούραραν, το νοσηλευτικό προσωπικό που όπως η ίδια επαναλάμβανε διαρκώς, δεν έφευγε στιγμή από το πλάι της, αλλά και φυσικά την οικογένειά της και τους φίλους της.

Ο ανηφορικός δρόμος της μεταμόσχευσης

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Regina Makedou (@regina_makedou

Η Ρεγγίνα τελικά τα κατάφερε και βγήκε νικήτρια από το νοσοκομείο ξεπερνώντας τα όσα εμπόδια είχε να αντιμετωπίσει με την ασθένεια αυτή. Μάλιστα την είχαμε δει να συμμετέχει στο γνωστό reality “Dancing with the stars” επιβεβαιώνοντας την αγάπη της για τον χορό. Μετά από λίγο καιρό όμως, σε επαναληπτικές εξετάσεις που έκανε ανακάλυψε πως η νόσος είχε υποτροπιάσει. Υπήρχε μόνο ένας δρόμος να ακολουθήσει για να κερδίσει ξανά την ζωή της, αυτόν της μεταμόσχευσης μυελού των οστών. έναν δρόμο δύσκολο και ανηφορικό.

Η Ρεγγίνα μέσα στην ατυχία της στάθηκε και πάλι τυχερή, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα βρήκε συμβατό δότη, ώστε να μπορέσει να προβεί στην μεταμόσχευση. Πολλοί ακούμε μεταμόσχευση και αμέσως στο μυαλό μας έρχονται χειρουργικά κρεβάτια και φυσικά μεγάλη αγωνία. Είναι γεγονός πως στην Ελλάδα η ενημέρωση που έχουμε για τέτοια θέματα είναι ελλειπής, με αποτέλεσμα οι εθελοντές δότες στην χώρα μας να είναι πάρα πολύ λίγοι.

Πώς να γίνετε δότες μυελόύ των οστών

Ωστόσο ο τρόπος για να εγγραφούμε στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι απλός. Στην χώρα μας υπάρχει ο σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», αλλά και άλλοι εθελοντικοί σύλλογοι αλλά και νοσοκομεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την διαδικασία ενημερώνοντάς μας και παίρνοντας μας δείγμα. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή! Γίνεται με  δειγματοληψία σάλιου από το εσωτερικό του μάγουλού σας με μία απλή μπατονέτα. Ναι είναι τόσο απλό, δεν πονάει, δεν κοστίζει! Αν είστε υγιείς από 18 έως 50 ετών ποτέ δεν είναι αργά για να προσφέρετε ζωή.

Η ευαισθητοποίση που προκάλεσε η Ρεγγίνα

Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο αγαπάμε και θαυμάζουμε αυτό το κορίτσι. Μέσα από τις αναρτήσεις της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει πολύ κόσμο για τη δωρεά αιμοπεταλίων, αίματος και μυελού των οστών. Για χιλιάδες ανθρώπους  αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν των χημειοθεραπειών και των ασθενειών του αίματος. Για αυτό ας γίνουμε όλοι δότες αίματος, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών! Χιλιάδες νέες εγγραφές υπήρξαν εξαιτίας της Ρεγγίνας και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό.

Η περίοδος που ακολουθεί την μεταμόσχευση είναι εξίσου δύσκολη. Οι περιορισμοί είναι χιλιάδες και ο ασθενής οφείλει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά, ωσότου ο οργανισμός δεχτεί το μόσχευμα και αρχίσει η διαδικασία της αποκατάστασης. Η Ρεγγίνα μετά από την επιτυχημένη μεταμόσχευση, είχε να αντιμετωπίσει άλλους δαίμονες, με τους οποίους πάλεψε και φαίνεται να βγαίνει νικήτρια. Φαίνεται σιγά σιγά να επανέρχεται και η ίδια, το σώμα της αλλά και οι αντοχές της. Μόλις πριν λίγες μέρες αγκάλιασε μετά από εφτά μήνες έναν άλλον άνθρωπο, πλημμυρίζοντας με χιλιάδες συναισθήματα. Για εμάς τους υπόλοιπους μοιάζει κάτι απλό και καθημερινό , όμως για την Ρεγγίνα ήταν ένα ζητούμενο. Χαιρόμαστε που αναρρώνει γρήγορα και της ευχόμαστε από καρδιάς να επανέλθει πλήρως και να χαρίσει τις πιο ζεστές αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάει!

 

Σχετικά άρθρα