Γιώργος Καπουτζίδης: Η έκφραση της σεξουαλικότητας είναι ελευθερία

 

Όλο και περισσότερα άτομα από τον χώρο του θεάματος  μας εκπλήσσουν κάνοντας το δικό τους coming out! Μοιράζονται με το κοινό που τους αγαπάει και τους στηρίζει πολύ προσωπικά τους δεδομένα, για τα οποία φυσικά και κρίνονται από μεγάλο μέρος του κόσμου.

Η σεξουαλικότητα είναι προσωπική υπόθεση


Γιατί άραγε μας ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του και με ποιον τρόπο θα έπρεπε να απολαμβάνει αλλά και να εκφράζει την σεξουαλικότητά του; Η σεξουαλικότητα είναι πολύ προσωπική και τελείως υποκειμενική! Ο καθένας επιλέγει αυτό με το οποίο ευχαριστεί το σώμα του και την ψυχή του, χωρίς να πρέπει να σκεφτεί εάν θα ευχαριστήσει και τους άλλους.

Η απόλαυση στο σεξ είναι ιερή και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι όμως μόνο το σεξ! Είναι και το πάθος, η αγάπη, το δέσιμο, ο έρωτας και άλλα τόσα χιλιάδες συναισθήματα που έρχονται στην επιφάνεια μετά από το σεξ και κατά την διάρκεια σεξουαλικών σχέσεων. Αυτά είναι ακόμη πιο ιερά, γιατί αντικατοπτρίζουν την ψυχή μας, την αληθινή μας ύπαρξη που διψάει για να αγαπήσει και να αγαπηθεί.  Για αυτό υποστηρίζουμε ένθερμα τον όποιο σεξουαλικό προσανατολισμό επιλέγει ο καθένας μας, εάν και εφόσον τον κάνει ευτυχισμένο.

Πάντα τα σκεφτόμαστε αυτά, δυστυχώς πάντα είναι επίκαιρα, γιατί συχνά πυκνά ακούμε ανθρώπους να εκφράζουν την δική τους δυσαρέσκεια και το πώς οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις μπορούν να ορίσουν ακόμα και την επαγγελματική τους πορεία.

Είναι ωραίο να είσαι ελεύθερος

Όταν λοιπόν ο Γιώργος Καπουτζίδης, αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε προ λίγων ημερών στην τηλεοπτική εκπομπή της Ερτ1 «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4», αποκαλύπτοντας πολλά για τον ίδιο, αναφέρθηκε και σε αυτό το ζήτημα μεταξύ άλλων. Μίλησε για την ζωή του εν γένει, για την τηλεοπτική σειρά «Στο Παρά Πέντε», που ήταν καθοριστική για την επαγγελματική του πορεία, αλλά και για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

 

Φυσικά μίλησε και για την αποκάλυψη της σεξουαλικής του ταυτότητας. Είπε χαρακτηριστικά πως πριν την αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς μου «δεν θυμάμαι καν πως ήταν η ζωή μου. Όλα αυτά έχουν ένα πλαίσιο ελευθερίας και είναι ωραίο να είσαι ελεύθερος». Θίγει με αυτόν τον τρόπο την συναισθηματική ικανοποίηση που ένιωσε μιλώντας ανοικτά για την αίσθηση ελευθερίας που όλοι θα πρέπει να νιώθουμε.

«Υπάρχει ένα τίμημα το οποίο πληρώνεις, αλλά μου φαίνεται λίγο ασήμαντο… και ήθελα και πάρα πολύ να το πληρώσω… γιατί απομακρύνεσαι από ανθρώπους που ήθελες να απομακρυνθείς», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός. Στην συνέχεια ξεκαθαρίζοντας τι ακριβώς εννοούσε δήλωσε «…κι αν έχω χάσει ένα κοινό, το οποίο δεν με εκτιμάει πλέον για αυτό που είμαι, με στεναχωρεί ότι ήτανε κοινό μου και με εκτιμούσε κάποτε». Έτσι άφησε αιχμές για όσους τον έχουν κρίνει και κατακρίνει για το ποιος είναι. Η στάση του μόνο χαρά μας δίνει και ευαισθητοποιεί πολλούς νέους και νέες που παλεύουν με τους δικούς τους δαίμονες.

Ας κοιτάξουμε λοιπόν την καμπούρα μας και ας αναλογιστούμε πως ζούμε σε μία ελεύθερη χώρα. Οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και χωρίς φόβο για το τι έπεται. Μα φυσικά το στιγματισμό, την απομόνωση, τον κοινωνικό αποκλεισμό, το bullying και άλλα τόσα κακά της μοίρας μας. Μακριά από προκαταλήψεις και στερεότυπα  θα λεγόμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, όταν θα έχουμε ελεύθερο πνεύμα και ελεύθερη σκέψη.

Σχετικά άρθρα