Τακούνια: η επιτομή της θηλυκότητας!

Τακούνια, τα αγαπημένα παπούτσια των γυναικών κάθε ηλικίας! Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας  της Σπονδυλικής Στήλης  το 72% των γυναικών φορούν τακούνια κατά την διάρκεια της ζωής τους. Είναι  ένα από τα πιο βασικά πράγματα στην γυναικεία ντουλάπα και οι γυναίκες τα προτιμούν επί σειρά ετών!

Γιατί άραγε οι γυναίκες επιλέγουν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια; Κατά γενική ομολογία δεν είναι και η τελευταία λέξη της άνεσης, είναι όμως του στυλ. Ακολουθούν οι βασικότεροι λόγοι που ωθούν τις γυναίκες να φοράνε τακούνια!

Οι γυναίκες είναι πιο ελκυστικές με ψηλοτάκουνα

Τι είναι αυτό που κάνει το βάδισμα μίας γυναίκας τόσο ελκυστικό την ώρα που φοράει τακούνια; Είναι ο τρόπος που περπατάει με αυτά. Το βάδισμα βελτιώνεται, γίνεται πιο προσεγμένο, αφού λόγω του ύψους δεν μπορούν να τρέξουν ή να περπατήσουν κάπως πιο άτσαλα, όπως θα έκαναν με τα αθλητικά τους.  Κερδίζουν ύψος που σε κάθε άνθρωπο προσδίδει ομορφιά,  αναδεικνύουν την σιλουέτα τους και τείνουν να περπατούν πιο θηλυκά. Δεν μπορούν να κάνουν μεγάλα βήματα, ενώ με αυτό τον τρόπο τονίζεται και η κίνηση των γοφών και των γλουτών τους.

Η επιτομή της κομψότητας

Είναι ένα βασικό και κλασικό κομμάτι που οι γυναίκες επιλέγουν εδώ και δεκαετίες. Οι ψηλοτάκουνες γόβες δεν λείπουν από καμία γκαρνταρόμπα. Υπάρχουν και οι ερωτευμένες με τα τακούνια που έχουν ολόκληρη συλλογή στο σπίτι τους, ενώ ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν το αγαπημένο τους σχέδιο! Ας θυμηθούμε την μανία που είχε η Κάρι από το sex and the city! Οι αγαπημένες μας γόβες δίνουν άλλο αέρα σε πολλά από τα συνολάκια μας και σίγουρα δίνουν έξτρα πόντους στο στυλ μας!

Είναι μία must ενδυματική επιλογή

Είναι κοινό μυστικό πως υπάρχουν εργασιακά περιβάλλοντα που υποχρεώνουν τις γυναίκες υπαλλήλους να φοράνε τακούνια. Αυτό μπορεί να συμβαίνει σε ένα γραφείο ή και σε κάποιο κατάστημα εστίασης. Δεν ξέρω αν θα ήταν το ίδιο ενδιαφέρον βέβαια να υποχρεώνουν και τους άντρες να φοράνε τακούνια! Για κάποιες γυναίκες είναι όμως πολύ ευχάριστο  και το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη, ανεξάρτητα από τους ενδυματολογικούς κανόνες του χώρου εργασίας τους,  ακόμα και  από δική τους επιλογή. Η αλήθεια είναι πως για κάποιες άλλες αποτελεί έναν εφιάλτη!

Γιατί όμως γίνεται αυτό;

Τα τακούνια προσθέτουν ύψος φυσικά, οπότε προσθέτουν και γόητρο. Κάνουν τις γυναίκες να διαφέρουν και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των συναδέλφων τους. Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ξεχωρίσουν. Επιπλέον, ενισχύει την παραγωγικότητα τους, λένε έρευνες, όταν  νιώθουν καλά με την εμφάνισή τους .

Σέξι όλες τις ώρες της ημέρας

Είναι επιλογή όχι μόνο για το  γραφείο, αλλά και για τον καφέ, την βόλτα και φυσικά την βραδυνή έξοδο! Ένα παπούτσι που μπορέι να φορεθεό όλες τις ώρες και παντού!

Εάν θέλετε να κάνετε αισθητή την παρουσία σας, τότε φορέστε τακούνια! Οι γόβες ενισχύουν τα θηλυκά  χαρακτηριστικά και δίνουν έξτρα αυτοπεποίθηση στις γυναίκες. Πολύ φυσικό εφόσον τονίζουν τα χαρακτηριστικά τους, τους προσθέτουν ύψος και τις κάνουν ακόμη πιο θελκτικές.

Πολλοί άντρες, μας λένε οι ειδικοί, έχουν φαντασιώσεις πολύ συχνά με γυναίκες που φοράνε τακούνια! Έρευνα επίσης μας λέει πως οι γυναίκες με τακούνια είναι περισσότερο αποδεκτές από τον κόσμο,σε σχέση με όταν φοράνε άλλο είδος παπουτσιού!

Για όποιον λόγο και να επιλέγουν οι γυναίκες τα τακούνια, το σίγουρο είναι πως αποτελούν το must αξεσουάρ των περισσότερων γυναικών στον κόσμο. Προσδίδουν θηλυκότητα, έντονη κίνηση των γοφών, σέξι βάδισμα αλλά και κύρος. Φυσικά όμως αυτό δεν είναι ο κανόνας!  Μία γυναίκα μπορεί να είναι σέξι και ελκυστική χωρίς να φορέσει τα άβολα ψηλοτάκουνά της. Νιώθουμε πιο όμορφες φορώντας  ό, τι μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα!

Σχετικά άρθρα