Εύκολο brunch στο σπίτι: Αυγά ποσέ με σπανάκι ντοματίνια και προσούτο!

Τι καλύτερο να ξεκινήσουμε την μέρα μας με ένα θρεπτικό πρωινό ή αν ανήκουμε στην κατηγορία των υπναράδων να απολαύσουμε κατευθείαν ένα homemade brunch! Αν δεν έχετε αρκετά χρήματα για να φάτε έξω σε κάποιο μαγαζί ή εάν απλά είστε σπιτόγατοι, εμείς έχουμε την λύση! Φωνάξτε την παρέα σας και προσφέρετέ τους ένα brunch που θα ζήλευε και κάποιος καταξιωμένος σεφ!

Μην σας φοβίζει η ιδέα, η μαγειρική χρειάζεται αγάπη, πάθος και μπαχαρικά. Εάν αυτά τα τρία σας βρίσκονται σε αφθονία ξεκινήστε και δεν θα χάσετε!

Σας προτείνουμε μία εύκολη αλλά καιυγιεινή συνταγή για να εκπλήξετε την παρέα ή τον σύντροφό σας!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 6 φέτες προσούτο
  • 2 μεγάλες φέτες ψωμί
  • 8 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • 2 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
  • 10 ντοματίνια
  • Λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι.

Βήμα 2 Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις φέτες ψωμιού και ψήνουμε από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, απλώς χρησιμοποιήστε μια φρυγανιέρα. Μόλις τα ψωμάκια είναι έτοιμα, αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 3 Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 4 Τοποθετήστε το προσούτο σε ξηρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό, αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά.

Βήμα 5 Αργά και πολύ απαλά, ρίξτε τα αυγά στο νερό που σιγοβράζει. Θα χρειαστούν 3 ½ έως 4 λεπτά για να μαγειρευτούν σωστά.

Βήμα 6 Τοποθετήστε τις φέτες τυρί μοτσαρέλα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν από κάτω.

Βήμα 7 Μόλις το προσούτο γίνει τραγανό, αφαιρέστε το και τοποθετήστε το στο φρυγανισμένο ψωμί.

Βήμα 8 Απευθείας προσθέστε και το λιωμένο τυρί μοτσαρέλα πάνω στο ψωμί με το προσούτο.

Βήμα 9 Στο ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα ντοματίνια και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε καλά για ένταση.

Βήμα 10 Τα αυγά μόλις είναι έτοιμα πρέπει να αφαιρεθούν από το νερό χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και να τοποθετηθούν πάνω σε κάποιο απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μόλις είναι έτοιμα και από εκεί τα τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στο ψωμί. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα ντοματίνια στο πλάι και απολαμβάνουμε!

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Αυγά Μπένεντικτ: Φτιάξε το απόλυτο brunch στο σπίτι σου

Croque Monsieur (Κροκ Μεσιέ) Το απόλυτο Γαλλικό brunch!

Σχετικά άρθρα