Sex ή sexting; Ιδού η απορία!

Είναι γεγονός πως ζούμε σε μία ψηφιακή εποχή που όλα γίνονται μέσα από την χρήση του διαδικτύου και των social media. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από τα ψώνια του σουπερ μάρκετ, την αγορά ενός ταξιδιωτικού εισιτηρίου ή ακόμα και το σεξ! Καλά ακούσατε, ακόμα και το σεξ!

Άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας πλέον προτιμούν να φλερτάρουν και να βρίσκουν τον ερωτικό τους σύντροφο μέσω της πληθώρας πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης που υπάρχουν διαθέσιμες, αντί να το κάνουν με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο! Έτσι πολλές και πολλοί είναι αυτοίο που αντικαθιστούν το σεξ με το sexting!

Τι είναι όμως το sexting;

ε-πριν-το-σεξ
σεξ και σεξτινγκ

Οι θεωρητικοί επιστήμονες (Strassberg, Rullo, Mitchell,Jones και άλλοι)  που έχουν ασχοληθεί επιστημονικά με το θέμα αυτό μας εξηγούν πως το sexting είναι ουσιαστικά η μεταφορά σεξουαλικών εικόνων και μηνυμάτων μέσω από το κινητό ή τον υπολογιστή. Αποτελείται από τις λέξεις sex και texting, δηλαδή το σεξ και το γράψιμο. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι ο ερεθισμός των δύο ανθρώπων που επιδίδονται στην ανταλλαγή τέτοιων μηνυμάτων.

Φανταστείτε δηλαδή να είστε στο γραφείο και να ανταλλάσσετε με τον σύντροφό σας ερωτικά μηνύματα που θα κάνουν και τους δυο σας να ανυπομονείτε να βρεθείτε από κοντά. Ή ακόμα φανταστείτε να έχετε ξαπλώσει και ο σύντροφός σας να είναι κάπου μακριά, ωστόσο να νιώθετε έντονη επιθυμία να συνδεθείτε μαζί του. Τότε στην ουσία ανταλλάσσετε μηνύματα ή και φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου για να του πείτε τι ακριβώς θα θέλατε να του κάνετε εάν τον είχατε δίπλα σας. Περιγράφετε τα προκαταρκτικά ή και την ίδια την σεξουαλική πράξη απλά πληκτρολογώντας στο κινητό σας!

Τι σκεφτόμαστε άραγε που μας οδηγεί στο sexting;

Είναι πιθανό να αισθανόμαστε λιγότερα άβολα κατά την διάρκεια του sexting είτε γιατί δεν έχουμε επαρκή αυτοπεποίθηση ώστε να φλερτάρουμε face to face, είτε γιατί μπορεί να θέλουμε σκόπιμα να αποφύγουμε την διαπροσωπική σχέση με τον ερωτικό μας σύντροφο, επειδή δεν νιώθουμε καλά με την εικόνα μας. Φυσικά το ένα δεν αναιρεί το άλλο, αλλά και τα δύο είναι πιθανά και μπορεί να συνυπάρχουν. Αυτή είναι και η πιο δημοφιλής ίσως απάντηση.

Επιπλέον το sexting είναι γρήγορο, άμεσο και οικονομικό. Δεν χρειάζεται επ’ ουδενί να περάσει κάποιος την -για πολλούς άβολη- κατάσταση των πρώτων ραντεβού. Εκεί όπου ξοδεύουμε πολλά ευρώ για να πιούμε όσο περισσότερο μπορούμε, μπας και βρούμε το θάρρος να εκφράσουμε σε κάποιον το πώς νιώθουμε για αυτόν.

Είναι άραγε το θάρρος που μας λείπει και το χρήμα που κερδίζουμε; Είναι συνδυασμός πολλών μάλλον! Πίσω από την οθόνη του υπολογιστή είμαστε σίγουροι πως αυτά που λέμε δεν είναι και τόσο παρεξηγήσιμα, ή ακόμα και να είναι ποιος νοιάζεται; Το επόμενο λεπτό ο χρήστης μπορεί να αποσυνδεθεί και θα το πράγμα θα ξεχαστεί. Άρα ναι μπορούμε να πούμε οτιδήποτε σκεφτόμαστε πίσω από την οθόνη ενός κινητού άφοβα και χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Και κάπου εδώ είναι που θα μιλήσουμε και για το θέμα της εμπιστοσύνης. Κάνοντας απλά sexting και όχι sex δεν χρειάζεται να υποκριθούμε ή να αναγκαστούμε να ερωτοτροπήσουμε με κάποιον επειδή απλά το έφερε η στιγμή, ενώ στην πραγματικότητα δεν μας εμπνέει την απόλυτη εμπιστοσύνη. Αυτό είναι ένα θέμα σοβαρό και καθόλου αδιάφορο.

Για το τέλος αφήσαμε το προφανές! Πολλά μπορούν να πάνε λάθος σε ένα ραντεβού από κοντά! Και εννοούμε πάρα πολλά! Ειδικά όταν φτάνει η πολυπόθητη στιγμή τα δύο σώματα να γίνουν ένα. Τότε όλα τα απόκρυφα μυστικά μας έρχονται στο φως και γινόμαστε εξαιρετικά ευάλωτοι ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε.

Κάπου εδώ τελείωσε ο μακροσκελής κατάλογος των λόγων για τους οποίους θεωρούμε πως οι άνθρωποι επιλέγουν το sexting αντί για την πραγματική επαφή!

Τι άλλαξε όμως σε σχέση με παλιά που η τεχνολογία δεν υπήρχε; Ποια είναι η διαφορά με το σήμερα; Αν το καλοσκεφτούμε από πάντα οι άνθρωποι αρέσκονταν στο να εκφράζουν τον πόθο τους μέσα από ερωτικά ποιήματα, από κατάνταδες, από ερωτικές εξομολογήσεις μέσω κάποιου γράμματος που ερχόταν από μακριά ή από τόσα άλλα αδέξια πολλές φορές κόλπα για φλερτ!

Άρα ας μην παραξενευόμαστε και τόσο. Η μέθοδος παραμένει ίδια λίγο πολύ, τουλάχιστον για μερικούς. Προτιμούν να δοκιμάσουν πρώτα εικονικά και στην συνέχεια αν πάρουν αυτό που επιθυμούν ίσως το δοκιμάσουν και φυσικά! Πρώτα επιβεβαιώνουμε τον πόθο που νιώθει για μας το άλλο πρόσωπο και μετά όλα επιτρέπονται! Έτσι κι αλλιώς το sexting σε αυτήν την περίπτωση λειτουργεί δοκιμαστικά!

Παρόλα αυτά είναι γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι που μέσω του sexting θέλουν απλώς να γεμίσουν τον άδειο τους χρόνο χωρίς να έχουν ποτέ σκοπό να συναντήσουν το άτομο αυτό από κοντά. Θες επειδή βρίσκονται σε σχέση και θέλουν να τονώσουν την ερωτική τους ζωή, θες επειδή προτιμούν με αυτόν τον τρόπο να χαλαρώσουν, θες επειδή τους εξιτάρει η πρόκληση που δημιουργεί το άγνωστο..! Χίλιοι δυο μπορεί να είναι οι λόγοι!

Το sexting εκκρίνει ορμόνες χαράς

Όπως και κατά την διάρκεια του σεξ εκρήγνυνται ντοπαμίνη και οξυτοκίνη, η ορμόνη της χαράς και της αγάπης αντίστοιχα, έτσι και κατά την διάρκεια του sexting συμβαίνει ακριβώς το ίδιο! Το σώμα μπορεί να ικανοποιηθεί χωρίς να χρειαστεί να βγει από τη ζώνη ασφαλείας του! Η ανταλλαγή αισθησιακών εικόνων, φωτογραφιών που απεικονίζουν πολύ προσωπικές μας στιγμές, η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων εντείνουν την φαντασία και μπορούν να πετύχουν ακόμα και οργασμό!

Τι λένε οι έρευνες για το sexting στις εφηβικές ηλικίες

εφηβοι και σεξ

Έρευνες σχετίζουν το sexting με την παρουσία συμπτωμάτων διαταραγμένης ψυχικής υγείας που εκδηλώνεται με άγχος και κατάθλιψη, ιδιαίτερα όταν το sexting δεν είναι συναινετικό. Αυτό αφορά κατά κύριο λόγο τους εφήβους οι οποίοι μάλιστα ενδέχεται να πέσουν θύματα ηλεκτρονικού μπούλινκ, βίας ή και εκδικητικού πορνό. Σε αυτές τις περιπτώσεις σίγουρα τα θέματα ψυχικής υγείας που θέσαμε προηγουμένως έχουν πρόσφορο έδαφος για να εκδηλωθούν. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος για την αποφυγή χειρότερων καταστάσεων από γονείς και ακπαιδευτικούς. Οι νέοι έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζονται από την λογική για την ηλικία τους αφέλεια.

Το σεξ είναι αναντικατάστατο

σεξ και σεξτινκ

Φυσικά τα μοναδικά οφέλη που μας παρέχει το σεξ δεν τα προσφέρει καμία εικονική πραγματικότητα. Επιδιδόμενοι στο αγαπημένο όλων μας άθλημα αυξάνουμε την ροή του αίματος στο σώμα μας, με αποτέλεσμα να ασκούμαστε και άρα να ενεργοποιούμε τον μεταβολισμό μας!

Είναι ευρέως γνωστό μέσα από μελέτες που έχουν διεξαχθή στο παρελθόν πως οι άνθρωποι που κάνουν συχνά σεξ απολαμβάνουν μακροζωία. Μειώνεται η πιθανότητα για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια!

Το σεξ παράγει ορμόνες και σταθεροποιεί τον κύκλο των γυναικών. Επίσης παράγει τις γνωστές σε όλους μας ορμόνες της χαράς και της αγάπης οι οποίες βοηθούν στην διατήρηση της καλής μας ψυχικής υγείας και διάθεσης γενικότερα!

Πείτε αντίο στους πονοκεφάλους! Απλά κάντε σεξ και έτσι θα απελευθερώσετε ωκυτοκίνη, ορμόνη γνωστή για την μείωση των επιπέδων πόνου. Γνωστή επίσης και για τις αντιστρεσογόνες ιδιότητές της. Ξεχάστε το άγχος και το στρες για πάντα και απολαύστε έναν ευχάριστο ύπνο!

Το σεξ δημιουργεί συναισθήματα και μας δένει με τον άνθρωπό μας. Μόνο μέσα από την πραγματική επαφή μπορούμε να διαμορφώσουμε αληθινές σχέσεις που διέπονται από αληθινά συναισθήματα. Μόνο από την πραγματική επαφή μπορούμε να γίνουμε ένα με ένα άλλο σώμα και να συνδεθούμε όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά!

Η επιλογή είναι δική σας φυσικά! Ό, τι και να επιλέξετε κάντε το με ασφάλεια και σύνεση. Επιλέξτε προσεκτικά και αναλογιστείτε τι είναι αυτό το οποίο αναζητάτε από την ζωή σας. Προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς με τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας και τότε όλα μπορούν να συμβούν!

Σχετικά άρθρα