Έτσι τα παιδιά σας θα αρχίσουν να τρώνε λαχανικά!

Πώς να πείσω το παιδί μου το οποίο είναι 3,5 έτους να τρώει λαχανικά; Με το που βλέπει έστω στο πιάτο του κάποια λαχανικά, αρνείται να αγγίξει όλο του το φαγητό! Και τρώει μόνο αγγούρι και καρότο. Τι θα μου προτείνατε;

Υπάρχουν συνταγές με κρυμμένα λαχανικά ώστε να το ξεγελάσω; Ή είναι καλύτερα να βρω τρόπους να το πείσω να τα φάει; Δεν είναι ότι τα δοκίμασε και δεν του αρέσουν. Δεν τα δοκιμάζει καν! Ούτε όταν παίζει δεν τα τρώει στα ψέματα!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Αγαπητή φίλη,

Αυτό που δεν βοηθά σίγουρα είναι η πίεση και το (κρυφό ή φανερό) άγχος σου, γιατί σίγουρα θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Εφόσον στο σπίτι τρώτε όλοι κάποια λαχανικά καθημερινά και το παιδί έχει άμεση και καθημερινή έκθεση σε αυτά, δίχως πίεση, φωνές και τσακωμούς είσαστε σε καλό δρόμο.

Εσείς σερβίρετε και παρέχετε καθημερινά ποικιλία σε λαχανικά σε διάφορες μορφές, όπως βραστά, ψητά, πουρέ, σούπες, σουβλάκι λαχανικών κ.α. μέσα σε κέικ, κιμάδες, ομελέτες ακόμα και smoothie με φρούτα και γάλα. Δεν «κρύβετε» τα λαχανικά, απλά αλλάζετε τον τρόπο μαγειρέματος σας εμπλουτίζοντας τις αγαπημένες συνταγές με λαχανικά.

Το παιδί θα επιλέξει αν θα δοκιμάσει. Η εμπλοκή του παιδιού στη μαγειρική και στην αγορά των τροφίμων βοηθά, ακόμα και αν δεν τα δοκιμάσει, όπως επίσης βοηθά το να τρώει μαζί με αλλά παιδιά που τρώνε λαχανικά. Σίγουρα είναι χρονοβόρο και επίπονο αλλά έχει αποτελέσματα εάν υπάρχει υπομονή, επιμονή και κοινή γραμμή εκ μέρους όλων των φροντιστών.

Απέργη Κυριακή
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
6987121394
fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος
www.kiriakiapergi.gr
www.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ιδού η απορία: Διατροφή μόνος σου ή με κάποιον ειδικό;

Ο βασικός λόγος για τον οποίο οφείλεις να εντάξεις τη στέβια στη διατροφή σου

Ξέρουμε ποια light συνταγή με μακαρόνια θα κάνεις σήμερα

5 συμβουλές για να «χτίσεις» το πνεύμα σου αν έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση

Σχετικά άρθρα